Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Англію самостійно: як оформити та отримати в 2019 році

  1. Оформляємо візу самостійно
  2. Основні правила
  3. Визначаємося з цілями і термінами
  4. Основні категорії віз
  5. Реєструємося на сайті і заповнюємо анкету
  6. Збираємо і готуємо документи
  7. Візи до Великобританії: Відео
  8. Чекаємо відповіді
  9. Остання рекомендація

Розглянемо основні етапи та принципи отримання візи в Англію самостійно Розглянемо основні етапи та принципи отримання візи в Англію самостійно.

Хто приймає рішення? При кожному посольстві Великобританії працює візовий відділ імміграційної служби. Саме його співробітники вивчають документи, що поступили і приймають рішення про видачу візи.

Сама імміграційна служба знаходиться у Великобританії і є департаментом Міністерства у державних справах. Але документи ми здаємо в Візові Центри, службовці посередниками між заявниками та візовим відділом. Більше ніяких посередників, що мають можливість вплинути на кінцевий результат, немає. Отже, при правильно оформлених документах і заповненій анкеті шанси у клієнтів посередницьких фірм і у тих, хто отримує англійську візу самостійно, рівні.

Оформляємо візу самостійно

Етапи отримання візи такі:

  • Визначаємося з цілями і термінами поїздки.
  • Реєструємося на сайті і заповнюємо анкету.
  • Збираємо і готуємо документи.
  • Здаємо документи в візовий центр.
  • Чекаємо відповіді.

Основні правила

Отримання візи зажадає від вас чималих зусиль.

Пам'ятайте, що:

  • Кожен пункт анкети повинен підтверджуватися документом (відсутність документа розцінюється як неможливість його отримати).
  • Кожен документ необхідно перевести на англійську мову.
  • Вся подається інформація повинна відповідати дійсності (будь-які помилки треба виключити).
  • Завдання співробітників консульства полягає не в тому, щоб перешкоджати вам отримати англійську візу. Ваше завдання - переконати офіцерів імміграційної служби в своїй благонадійності.

Вимоги до документів і ціни на консульські збори можуть змінюватися, тому скільки коштує оформити візу в Англію самостійно в 2019 році, краще пізнати на офіційних сайтах. ціни можна дізнатися тут .

Визначаємося з цілями і термінами

Уточніть приблизну дату відпустки. Починати збір паперів і заповнення анкети можна за три місяці до передбачуваної поїздки.

Дуже важливо, щоб віза відповідала вашим реальним цілям, інакше вам відмовлять.

Залежно від цього на сайті вибираємо потрібний нам вигляд візи і знайомимося з вимогами. Залежно від цього на сайті вибираємо потрібний нам вигляд візи і знайомимося з вимогами

Основні категорії віз

  • Туристична.
  • Гостьова.
  • Студентська.
  • Для возз'єднання з сім'єю.
  • Транзитна.

Типи віз до Великої Британії: Відео

По термінах вони можуть бути короткостроковими - до 6 місяців, і довгостроковими. Новачкам (тим, хто в перший раз отримує візу для виїзду за кордон) візи довше, ніж на 6 місяців, не дають. Транзитна віза видається, якщо ви в країні проїздом, не більше 48 годин.

Реєструємося на сайті і заповнюємо анкету

Вся інформація сайту дана англійською мовою, інтерфейс дозволяє робити переклад, але, якщо чесно, дуже приблизний. Знаєте англійську - читайте краще самостійно. Не знаєте - зверніться за допомогою до перекладачів. Анкета об'ємна, заповнювати її теж потрібно по-англійськи. Заповнювати анкету можна за три місяці до подачі документів.

Якщо відразу відповісти на всі питання не вийде, свою сторінку можна зберегти і повернутися до неї для редагування. Після того як ви натиснете кнопку «Відправити», анкета потрапить в департамент імміграційної служби, і виправити або доповнити нічого вже не вийде. Тому обов'язково заповнюйте анкету правильно з першого разу.

Заповнену анкету роздруковуємо в двох примірниках, паперовий варіант понесемо до Візового Центру разом з іншими документами. Форму анкети можна подивитися тут .

Консульський збір оплачуємо тут же, на сайті. Після цього вам запропонують вибрати дату і час відвідин Консульства. На ваш email повинні прийти лист з кодом вашої анкети і запрошення до Візового Центру. Запрошення теж потрібно роздрукувати.

Збираємо і готуємо документи

Наведемо базовий пакет документів, який потрібен для будь-якого виду візи:

  • Дійсний закордонний паспорт (термін придатності закінчується не раніше 6 місяців).
  • Старий закордонний паспорт.
  • Дозвіл на проживання (якщо у вас немає громадянства в країні проживання).
  • Фото (3,5х4,5, на світлому фоні, кольорова, свіжість - не раніше 6 місяців, 2 шт.).
  • Документи, які підтверджують вашу фінансову незалежність (довідка про доходи з даними роботодавця, деталізація вашого банківського рахунку за 3 місяці, копії документів про володіння машиною, нерухомістю).
  • Для працюючих потрібна довідка від роботодавця, що підтверджує, що за час поїздки вас не звільнять і зарплату збережуть.
  • Правильно заповнена анкета.
  • Документи, що підтверджують ваш сімейний статус (свідоцтва про шлюб, смерть, розлучення).
  • Свідоцтва про народження ваших неповнолітніх дітей.
  • Внутрішній паспорт.

Всі документи потрібно перевести на англійську мову. Якщо у вас вистачає знань, ви можете зробити це самостійно. Після тексту документа в перекладі повинні бути: підтвердження правильності перекладу, підпис перекладача, дата виконання перекладу, контактні дані перекладача. Всі документи і їх переклади краще откопировать.

На кожен окремий вид візи потрібні додаткові документи.

Візи до Великобританії: Відео

Здаємо документи в візовий центр

У призначений час без запізнень необхідно прийти до Візового Центру з усіма документами. Кожен заявник, в тому числі і діти з 5 років, повинен пройти процедуру біометрії - відсканувати відбитки пальців.

Можливо, вас запросять на співбесіду, якщо ваші дані викличуть питання у візових службовців. Дуже важливо відповідати на питання впевнено, тому що найменша підозра з їх боку може стати причиною відмови.

Чекаємо відповіді

Терміни розгляду документів - від 15 до 60 робочих днів. Стадії процесу можна буде відстежити на сайті Візового центру Великої Британії .

По електронній пошті вам прийде лист з рішенням про відкриття візи. Забрати документи можна протягом тридцяти днів. Як отримати візу в Англію, якщо ви не можете самі приїхати до Візового Центру? Оформіть довіреність.

Вам можуть і відмовити в отриманні візи. В цьому випадку уважно вивчіть причини відмови і постарайтеся наступного разу ці помилки не повторювати.

Остання рекомендація

Вам вдалося оформити візу в Англію? Не полінуйтеся і перевірте правильність всіх даних, ініціали та дати. Все правильно? Тоді щасливої ​​дороги!

Топ 5 європейських країн для росіян для виїзду без візи: Відео

Хто приймає рішення?
Як отримати візу в Англію, якщо ви не можете самі приїхати до Візового Центру?
Все правильно?

Новости