Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Великобританія і Шенгенська угода

Шенгенська угода народилося після того, як в 1985 році Франція, Німеччина і країни Бенілюкс домовилися в селі Шенген біля Люксембургу про поетапне скасування прикордонних формальностей і оформили це рішення Шенгенською угодою в 1990 році Шенгенська угода народилося після того, як в 1985 році Франція, Німеччина і країни Бенілюкс домовилися в селі Шенген біля Люксембургу про поетапне скасування прикордонних формальностей і оформили це рішення Шенгенською угодою в 1990 році. У 1997 році Шенгенська угода стало одним з основоположних документів Європейського Союзу. Одночасно посилився контроль за зовнішніми кордонами Євросоюзу. Таким чином, Шенгенська угода поширюється на країни ЄС.

Перш, ніж оформити шенгенську візу, обов'язково потрібно звернутися в консульство країни, що приймає. Через термінал в посольстві запитується інформація в SIS в Страсбурзі. SIS (Schengen Information System) - це Шенгенська Інформаційна Система. Центр системи і її центральний сервер знаходяться в Страсбурзі. Система підключена до «робочим пунктам» на місцях. У неї вже включені відомості про сотні мільйонів фізичних осіб.

Великобританія не бере участі в Шенгенській угоді. Цей крок став своєчасним нагадуванням того, що об'єднання Європи необхідно вітати реальними вчинками, а не обговоренням технічних подробиць процесів розширення. Цей був жест політичної волі і це рішення прийнято в інтересах Сполученого Королівства. Воно повинно стримати приплив трудових ресурсів в ключові сектори британської економіки. Це рішення розумне з фінансової точки зору і допоможе вирішити проблеми імміграції. Виграла чи програла Великобританія від того, що вона закрила свої кордони - невідомо, але в Англії збереглася соціальна стабільність.

Проте, влітку 2003 року Великобританія приєдналася до шенгенської Єдиної інформаційної системи, прийнявши на себе зобов'язання надавати контрольним організаціям країн, що підписали Шенгенську угоду про безвізове переміщення, відомості поліцейсько-імміграційного характеру. Великобританія, яка на відміну від багатьох, давно не турбувала росіян нововведеннями в процесі оформлення віз, ввела-таки з 1 грудня 2003 нові правила. До сих пір англійці вигідно вирізнялися з-поміж європейців тим, що брали на візу навіть ті паспорта, термін дії яких закінчувався на наступний день. Потім, коли турист приносив в посольство новенький паспорт, вони без проблем і абсолютно безкоштовно проставляли в нього раніше видану візу. Тепер все відбувається інакше. Великобританія, як і країни Шенгену, вимагає, щоб дія паспортів, в які буде проставлена ​​віза, закінчувалося не менше ніж через шість місяців. Таким чином, британцям простіше запобігати випадкам нелегальної імміграції і підтримувати норми, прийняті європейськими більшістю.

Ви любите подорожувати? Пройдіть на блозі Travellife про подорожі і для мандрівників.

©

Разом з цим читають:
Тури до Франції
Автопушествіе в Париж
Тури в Америку

Ви любите подорожувати?

Новости