Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Топ-10 найкрасивіших замків Європи

25 вересня 2017

Європейські замки вражають нас своєю красою, величчю і оригінальними архітектурними проектами. Найкрасивіші - в нашій статті.

У Європі багато чого цікавого і вартого уваги. Однак найбільше Європа славиться своїми приголомшливими замками. Величні і неприступні. Овіяні легендами та міфами. Трохи казкові і похмурі. Це все про знаменитих Європейських замках.

Ми пропонуємо Вам познайомитися з найкрасивішими з них.

1. піна , Синтра , Португалія

Різнобарвний замок, який зійшов зі сторінок дитячих книг про лицарів і принцес, збирає туристів з усього світу Різнобарвний замок, який зійшов зі сторінок дитячих книг про лицарів і принцес, збирає туристів з усього світу. Зі стін замку відкривається чарівний вид на Лісабон, Синтру і Атлантичний океан. Підніжжя замку Пена оточене чудовим садом, де можна відпочити від насиченого сонцем дня в тіні високих дерев.

2. Шенонсо , Ендр і Луара, Франція

Шенонсо - найромантичніший замок у всій Франції Шенонсо - найромантичніший замок у всій Франції. У народі його називають «жіночим», оскільки частіше їм володіли жінки. Ніжна жіноча рука проглядається в інтер'єрах, саду та прекрасних квітниках. Замок перебувати в приватній власності, але його власники абсолютно не проти туристів в своєму чудовому замку. Обов'язково виділіть весь день на огляд замку і садів, інакше щось обов'язково залишиться поза Вашою увагою.

3. Нойшванштайн , Баварія, Німеччина

Хіба міг замок, побудований «казковим королем», бути не казковим Хіба міг замок, побудований «казковим королем», бути не казковим? Щорічно понад 1 мільйон туристів відвідують «Новий лебединий скеля» - так переводитися назва замку. Нойшванштайн послужив прототипом замку сплячої красуні в паризькому Діснейленді. Замок стоїть на скелі і з нього відкривається приголомшливий вид.

4. Егесков, острів Фюн, Данія

Цей красивий замок ніби виріс з води Цей красивий замок ніби виріс з води. Насправді, він побудований на дубових палях, закріплених посеред озера. Видовище дивовижне. Власник все ще живе в замку, тому частина приміщень закрита для туристів. Однак, кожен бажаючий може поставити намет на території його прекрасного парку.

5. Арагонський замок, острів Искья , Італія

У цього замку дві відмінні риси: він розташований на постаменті із застиглої лави і настільки величезний, що в колишні часи в ньому ховалося від ворогів все населення острова Искья У цього замку дві відмінні риси: він розташований на постаменті із застиглої лави і настільки величезний, що в колишні часи в ньому ховалося від ворогів все населення острова Искья. На саму вершину фортеці можна піднятися на ліфті. Дуже рекомендуємо подивитися з цієї вершини на захід.

6. Бодіам, Східний Суссекс, Англія

Бодіам - один з найкрасивіших замків Англії Бодіам - один з найкрасивіших замків Англії. Підходи до замку складно розгледіти за великими парковими насадженнями. Але коли Ви доберетеся до нього, вас чекає приголомшливе видовище - замкові стіни, велично підносяться над мерехтливими водами. На території замку частенько проводять костюмовані вистави і середньовічні турніри.

7. Хоензальцбург, Зальцбург , Австрія

Хоензальцбург - один з найбільших замків в усій Європі Хоензальцбург - один з найбільших замків в усій Європі. Також, він і один з найнадійніших. За всю історію він жодного разу небув захоплений і лише одного разу був зданий без бою. Сьогодні туристу не потрібно пробиватися до замку з боєм - скелю Фестунгсберг, де розташований замок, Вас доставить старовинний фунікулер. Панорама Зальцбурга і його околиць, що відкривається зі скелі, справить на Вас враження.

8. Единбургський замок , Едінбург , Шотландія

Замок гордо височить над столицею Шотландії Замок гордо височить над столицею Шотландії. Він побудований на вершині згаслого вулкана, що додає інтересу до спорудження. Единбурзький замок давно став візитною карткою Шотландії і головною туристичною визначною пам'яткою. В Единбурзькому замку зберігається шотландська корона і Скунський камінь - легендарний камінь, на якому коронувалися королі Шотландії.

9. Бран, Брашов, Румунія

Як і всі румунські замки, Бран називають резиденцією знаменитого графа Дракули Як і всі румунські замки, Бран називають резиденцією знаменитого графа Дракули. Однак, судячи з історичних фактів, замок ніколи не належав графу. Є згадка лише про те, що Влад Цепеш зупинявся в цьому замку. Незважаючи на бажання екскурсоводів надати замку наліт містики і зловещесті, Бран - просто дуже гарний румунський замок.

10. Замок Кастель дель Монте , Італія

Кастель дель Монте, мабуть, найзагадковіший замок Європи Кастель дель Монте, мабуть, найзагадковіший замок Європи. Будівля має форму правильного восьмикутника з вісьма восьмикутними вежами. На кожному поверсі замку рівно вісім кімнат.
До сих пір не встановлено справжнє призначення замку. Вчені з'ясували, що перший поверх Кастель дель Монте є сонячним календарем, а другий - сонячним годинником. Спробуйте і Ви розгадати загадку італійського замку.

Ми розповіли вам про десяти найкрасивіших, на наш погляд, замках. Але наше уявлення може істотно відрізнятися від Вашого. Обов'язково складіть свій власний рейтинг «Топ-10 найкрасивіших замків Європи» і поділіться ним з нами.

Новости