Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сувеніри з Англії - що привезти в подарунок - Lingua-Airlines.ru

4 лютого 2017

473

473

У Лондоні та інших туристичних містах Великобританії сувенірні крамнички можна зустріти майже на кожному кроці. Асортимент в них не дуже різноманітний: гуртки з зображенням прапора Union Jack, листівки з Біг Беном і Тауерським мостом, фігурки у вигляді червоних телефонних будок і двоярусних автобусів, які англійською звуться double-decker buses. І, звичайно, всілякі магніти з різними фотографіями або картинками - Стоунхенджем, Букінгемським палацом, колесом London Eye та іншими пам'ятками.

Як правило, в таких магазинчиках можна торгуватися, особливо якщо ви купуєте відразу багато сувенірів. Не соромтеся запитати "Can I have a discount?" (Можна мені отримати знижку?) Або "Could you make it cheaper?" (Ви могли б знизити ціну?).

Якщо ви шукаєте більш практичні і значні подарунки і сувеніри для рідних і друзів, зверніть увагу на більш спеціалізовані магазини. Відмінним подарунком з Англії буде чай в сувенірних коробочках, виконаних у формі Біг Бена, двоповерхового автобуса або телефонної будки. У них продається традиційний чорний чай, зелений англійці п'ють рідко.

У них продається традиційний чорний чай, зелений англійці п'ють рідко

Або зайдіть в самий звичайний супермаркет і купите баночку джему. Вибір різних видів цього англійського ласощі вас здивує - абрикосові, яблучні, чорничні, вишневі, з різними наповнювачами і від різних виробників. Це приємний, смачний і оригінальний сувенір з Англії. У продуктовому магазині можна купити і баночку пасти Мармайт - самого неоднозначного англійської продукту. Ця солона паста з концентрованих дріжджів у половини англійців викликає захват, а в іншої половини - повне неприйняття. Спробуйте і оцініть самі, а краще привезіть додому в якості незвичайного сувеніра.

Спробуйте і оцініть самі, а краще привезіть додому в якості незвичайного сувеніра

Із спиртних напоїв зупиніть свій вибір на цьому шотландському скотче або ірландському віскі, а ось англійське вино купувати не радимо - воно значно програє в порівнянні з французькими та італійськими винами. Зате відмінним подарунком стане англійський ель - наприклад, ячмінне вино або портер.

У прохолодній і вітряної Англії всюди зустрічаються магазини з парасольками і шарфами. Вони створені для місцевих жителів, але часто привертають увагу туристів - де ще, як не в туманному і дощовому Лондоні, можна купити відмінний парасольку? І дійсно, Англія славиться ручним виробництвом якісних, міцних, надійних парасольок. Можна вибрати який-небудь символічний дизайн, пов'язаний з Великобританією.

Англійські блошині ринки - рай для любителів сувенірів і пам'ятних подарунків. Ось де можна розшукати найцікавіші і незвичайні речі. Вантажні годинник, шкатулки ручної роботи, чарівні чайні сервізи, красиві картини - вибір величезний. Ціни зазвичай не вказані, так що вам стане в нагоді універсальна фраза "How much is it?" (Скільки це коштує?). І, звичайно, на ринках можна торгуватися. Якщо ви розраховуєте на певну суму, так і скажіть: "I'm hoping for something around 5 pounds. "(Я розраховую на 5 фунтів).

Не соромтеся запитати "Can I have a discount?
Можна мені отримати знижку?
Або "Could you make it cheaper?
Ви могли б знизити ціну?
Вони створені для місцевих жителів, але часто привертають увагу туристів - де ще, як не в туманному і дощовому Лондоні, можна купити відмінний парасольку?
Ціни зазвичай не вказані, так що вам стане в нагоді універсальна фраза "How much is it?
Скільки це коштує?

Новости