Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Особливості кухні європейських країн

  1. Франція
  2. Італія
  3. Іспанія
  4. Німеччина
  5. Англія

«Скажи мені, що ти їси ...» ─ перефразовуючи відомий вислів, наше освітнє агентство хотіло б дати виїжджають на навчання деякі уявлення про традиції приготування і вживання їжі в тій чи іншій європейській країні. Спільні трапези зближують представників різних народів набагато швидше, ніж бесіди про історичне минуле їхніх країн ─ сидячи з людиною за одним столом, краще розумієш його ментальність, а разом з цим і міцніше засвоюється мова його країни. До того ж знайомство з національними кухнями ─ не тільки ефективний, а й надзвичайно приємний спосіб занурення в мовне середовище. Отже, якими ж гастрономічними сюрпризами нас можуть здивувати в найбільш відвідуваних студентами країнах Європи?

Франція

У високої французької кухні использутся продукти не просто якісні, а вироблені спеціально для того чи іншого блюда У високої французької кухні использутся продукти не просто якісні, а вироблені спеціально для того чи іншого блюда. Перепели, виноградні равлики, фуа гра ─ паштет з гусячої печінки з трюфелями, запечені жаб'ячі стегенця, соуси ─ ніжні, ароматні, які не мають нічого спільного з вульгарним кетчупом або майонезом промислового виробництва. Не дивуйтеся, побачивши як респектабельний мсьє збирає соус шматочком хліба і, примруживши очі від насолоди, відправляє в рот ─ залишати на тарілці шедевр кухарського мистецтва французи вважають неприпустимим. Вам це здається непристойним? А що скажете щодо частування гостей цвілим сиром? Адже саме сорти, покриті скоринкою цвілі, або пронизані прожилками цвілі зсередини ─ камамбер, брі, рокфор, Бле-д'Овернь і т.д. ─ вважаються найвишуканішими ласощами, які подаються на десерт. Чи можемо дати пораду від'їжджають на навчання: якщо вам пропонують сир, запах якого здається неїстівним, спробуйте їсти його з фруктами ─ з грушею або виноградом: зарекомендуєте людиною розуміючим толк в їжі, господарів не скривдите, та й до незвичного продукту швидше звикнете. Адже принаймні десяток-другий сортів сиру у Франції спробувати потрібно обов'язково. Так само як і буайбес ─ блюдо, яке відноситься вже не до високої, а до повсякденної кухні. Що це таке? Буайбес ─ марсельська вуха ─ найміцніший бульйон, який варять з 5-8 сортів морської риби з додаванням цибулі, часнику, помідорів, пряних трав Провансу. Ще для кухні півдня Франції характерне використання великої кількості овочів ─ моркви, капусти, кабачків, баклажанів. Все це готується на оливковій олії, приправляється чебрецем, сухим вином ─ і теж з'їдається з видимим задоволенням. До речі, їжа у Франції не так вже дорога навіть на погляд студента ─ комплексні обіди в кафе ( «брассері») стоять в межах 7-8 євро, вечеря з вином в ресторані обходиться в середньому 25-35 євро з людини, хоча дуже вишукану страви можуть збільшити рахунок до 50-60 євро і вище.

Італія

Основа італійської кухні ─ макаронні вироби, вони ж так звана «паста» Основа італійської кухні ─ макаронні вироби, вони ж так звана «паста». Але навіть якщо на протязі навчання ви будете харчуватися тільки пастою, навряд чи вона вам набридне ─ адже сортів макаронів в Італії не менше сотні: тонкі і прямі спагетті, лінгвіні, фетуччіне; порожнисті трубочки пенне і канелоне; кручені ротіні і тальятелле; фігурні Ріота і фарфале; фаршировані ньокі і тортеллини. До того ж подають їх з найрізноманітнішими соусами ─ томатним, вершковим, сирним, горіховим. Обов'язково спробуйте Пічі ─ довгі товсті вермішеліни з м'якого тіста (не плутати зі спагеті ─ більш тонкими і висушеними). Справжнє смакота ─ Пічі під соусом песто з горішків пінії, часнику і зеленого базиліка. Рекомендуємо скуштувати вонголе ─ соус з молюсків, приправлених гострим перцем, часником і лимоном. А ще варто спробувати піцу ─ не з фастфуда в американському варіанті, а справжню італійську: тісто для неї кожен кухар використовує фірмове, традиційна начинка ─ в'ялені помідори і сир, якого може бути кілька сортів: наприклад, ніжна моцарелла і ароматна копчена Скаморца.

Вишукані ласощі Італії ─ м'ясні вироби. Сирокопчені свинина або яловичина ─ прошутто і Брезаола, салямі різних сортів, варена ковбаса мортаделла з фісташками. Італія славиться також морозивом домашнього приготування: лимонним, фісташкові, квітковим, ягідним, шоколадним ... Гарні і десерти на базі м'яких сирів рикотта і маскарпоне. Бісквітне печиво, просочене вином, перешарованими вершковим кремом і посипане шоколадною пудрою ─ знаменитий тірамісу, що не покуштувавши якого, ви не зможете сказати, що знаєте про Італію все. Врахуйте: на відміну від французів, італійці мало звертають увагу на те, що знаходиться в тарілці ─ набагато важливіше дружня бесіда, жвава, весела, супроводжувана виразною жестикуляцією та мімікою.

Скільки коштує їжа в Італії? Порція піци ─ 6-10 євро, паста ─ 12-15 євро, м'ясне або рибне блюдо ─ 10-20 євро, десерт ─ 3-5 євро.

Іспанія

Неквапливість з деяким відтінком ліні ─ національна риса характеру іспанців Неквапливість з деяким відтінком ліні ─ національна риса характеру іспанців. Ось і кухню тут віддають перевагу просту, щоб не особливо заморочуватися з приготуванням страв, але в той же час ситну: з'їв тарілку ольі подріда ─ тушкованого з овочами м'яса, а ще краще паельї, і ніяких делікатесів більше пробувати не хочеться. З продуктів іспанці віддають перевагу дарам моря ─ це не тільки риба, а й креветки, мідії, восьминоги, лобстери, каракатиці: одним словом, все, що попадається в рибальські мережі. Овочі також у великій пошані, причому, на відміну від французів і італійців, іспанські кухарі часто додають в страви картопля. Десерти тут люблять ситні, на наш смак важкуваті, мають багато спільного з класичними східними солодощами.

Що ми рекомендуємо спробувати тим, хто збирається на навчання в Іспанії? Звичайно ж паелью, родичку плову: її теж готують з рису, звареного особливим способом і приправленого шафраном. Ця страва краще їсти в гостях у іспанської сім'ї, де паелью готують за всіма правилами ─ в чавунній сковороді, і неодмінно на багатті, в якому жарко горять апельсинові дрова. Так само, як і плов, паелья може включати різні інгредієнти ─ курку, овочі, свинину, але особливо гарна вона з морепродуктами. Обов'язково попросіть перед їжею стаканчик гаспачо. Це своєрідний суп, для приготування якого помідори, огірки, солодкий перець і м'якуш білого хліба подрібнюються і збиваються в блендері. Злегка приправлений оливковою олією і винним оцтом суп охолоджується і розливається у склянки. Варіацій на тему гаспачо безліч ─ з гострим перцем халапеньо, цибулею і часником, з черешнею або полуницею, з зеленими помідорами, мигдалем, каперсами. Такий супчик відмінно підходить для сієсти, коли незрозуміло, чого хочеться більше ─ пити або є. До речі, в кафе він коштує не так уже й дорого ─ від 3 до 7 євро. Порція паельї обійдеться, в залежності від регіону, в 15-25 євро, але однієї порції цілком може вистачити на невелику студентську компанію.

Німеччина

У цій країні цінується їжа, що дає здоров'я і силу, а їх, на думку німців, перш за все забезпечують такі продукти як м'ясо, картопля, пиво У цій країні цінується їжа, що дає здоров'я і силу, а їх, на думку німців, перш за все забезпечують такі продукти як м'ясо, картопля, пиво. Свинячу рульку часто готують з кислою капустою, за рахунок чого блюдо виходить менш важким для шлунка. Популярні в Німеччині ковбаси ─ варені, копчені, смажені: з ними готують супи, подають з гарнірами з овочів, або їдять просто так ─ з хлібом, запиваючи все це відмінним місцевим пивом. Тим, хто не уявляє собі обіду без тарілки супу, німецька кухня дуже сподобається: вибір супів тут великий як ніде в Європі. Додайте до цього смачну випічку, і ви зрозумієте, що спогади про голодних студентські роки вам не загрожують. Чого вартий один лише Шварцвальдський торт ─ найвідоміший десерт всіх часів і народів! Цей ніжний шоколадний бісквіт, перешарованими вершковим кремом і вишневим желе, прикрашений вишнями та шоколадною стружкою, обов'язково потрібно спробувати хоча б раз за час навчання в Німеччині. Боїтеся набрати зайві калорії ─ віддайте перевагу апфельштрудель: в ньому дуже мало тесту, зате багато начинки з яблук, родзинок і рому. У кафе скибочку такого хрусткого рулету часто подають з кулькою морозива, а й без цього він казково гарний.

Але найулюбленішим в Німеччині продуктом все ж доводиться визнати пиво ─ цього напою тут навіть присвячений особливе свято Октоберфест, якраз співпадає з початком навчального року. Так що запасайтеся шкіряними штанами ─ звичайні швидко промокають на залитих пивом лавах, і хоча б раз на рік відчуйте себе справжнім німецьким студентом. Правда, в жовтні ціни на пиво «кусаються» ─ за літрову кварту можуть запросити 7-8 євро, тоді як в звичайний час напій коштує вдвічі дешевше. Обіди в ресторанах порівняно недорогі: величезна порція м'яса з салатом і пивом коштує 12-15 євро. А якщо полюбити пиво не вдається ніяк, замовте до м'яса келих мозельського вина, легкого, ароматного, з ніжним букетом лугових трав і квітів ─ вартість обіду від цього майже не зміниться.

Англія

Про одноманітності англійської кухні складаються численні анекдоти, але чи дійсно вона так нудна і невиразна Про одноманітності англійської кухні складаються численні анекдоти, але чи дійсно вона так нудна і невиразна? Тут вміють цінувати традиції, тому до Поррідж ─ в'язкою вівсяної каші ─ вам теж доведеться звикнути, хоча б на час навчання в Англії. Проте на сніданки, особливо іноземцям, тут подають і інші блюда ─ яєчню з апетитними скибками бекону, омлет, овочеві салати. М'ясо в Англії теж люблять і готують часто, тільки, на погляд неанглійців, воно виходить не дуже смачним: традиційний ростбіф є шматок практично сирого м'яса, а якщо попросити засмажити його якомога сильніше ─ це все одно буде м'ясо з кров'ю. Якщо подібні ласощі вас не приваблюють, а щось типово англійське спробувати хочеться ─ зверніть увагу на його величність Пудинг. Чому з великої літери? Тому що це дійсно король англійської кухні ─ неважливо, солодкий або солоний, варений або запечений. Пудинги гарні в будь-якому виконанні, але найсмачніший з них, на думку багатьох ─ пастуший пиріг, м'ясна запіканка з картопляним пюре. Дуже гарні і «челсі» ─ дріжджові булочки з родзинками. Так само як і пудинги, вони є неодмінними атрибутами вечірніх чаювань «файв-о-клок». З власного досвіду можемо сказати: звикнути до цієї традиції набагато простіше і приємніше, ніж до поїдання вівсянки. А якщо вам ще й вдасться потрапити на файв-о-клок, в готель «Рітц», з величезним вибором сортів чаю, тістечок, сендвічів і інших смачних речей ─ враження про Англію буде майже завершеним. Чому майже? Тому що непростимо побувати в Англії і не спробувати цукерок знаменитої марки «Кедбері». Їх завжди можна знайти в не менше відомому лондонському супермаркеті «Герродс».

Ціни на харчування в Англії трохи вище, ніж в інших країнах Європи. Обід в скромному ресторані або пабі коштує 15-20 фунтів, в більш дорогих закладах ─ мінімум 30-35 фунтів з людини. Стільки ж доведеться викласти за файв-о клок в «Рітце».

Karandash є офіційним представником зарубіжних шкіл і університетів в Україні.
За додатковою інформацією з питань освіти за кордоном звертайтеся до наших менеджерів:

✔ за телефонами: +38 (044) 332-97-90, +38 (063) 247-09-27, +38 (050) 31-31-021, +38 (096) 960-36-80;
✔ відправляйте запити на електронну пошту [email protected] або через онлайн-форму ;
✔ отримуйте на пошту свіжі новини і акційні пропозиції, підпишіться на нашу розсилку ;
✔ приходьте до нас в офіс: м.Київ, вул. Євгена Коновальця, 32Г.
✔ за телефонами: +38 (044) 332-97-90, +38 (063) 247-09-27, +38 (050) 31-31-021, +38 (096) 960-36-80;   ✔ відправляйте запити на електронну пошту office@karandash

Онлайн-запит

Отже, якими ж гастрономічними сюрпризами нас можуть здивувати в найбільш відвідуваних студентами країнах Європи?
Вам це здається непристойним?
А що скажете щодо частування гостей цвілим сиром?
Що це таке?
Скільки коштує їжа в Італії?
Що ми рекомендуємо спробувати тим, хто збирається на навчання в Іспанії?
Чому з великої літери?
Чому майже?

Новости