Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Навчання в Англії: як підготуватися і вступити?

  1. Про бекграунд
  2. Про gap year
  3. Про вибір країни і університету
  4. Про зміну спеціальності бакалавр-магістр в Англії
  5. Про іспитах для вступу
  6. Про портфоліо і рекомендаціях
  7. Про роботу
  8. Про стипендії та гранти
  9. Про ціни в Англії
  10. Про російською мовою
  11. Про бізнес в РФ і Англії

Аня взяла gap-year, щоб підготуватися до вступу. Рік пройшов не дарма - вона успішно склала іспити і її взяли в Regents University на International Business. В інтерв'ю Аня розповіла про навчання в Англії і своєму вступі.

Regents University - університет, в якому навчається Аня

Про бекграунд

Я народилася в Пітері. Першу вищу отримала в СПбДУ на факультеті вільних мистецтв. З другого курсу можна було вибирати профілі. Моя програма називалася «Міжнародні відносини. Політичні науки. Права людини". Після бакалаврату взяла gap-year. А потім сталася навчання в Англії.

Про gap year

Це було усвідомлене рішення. Я витратила рік на вибір програми і підготовку. Спочатку мені здавалося, що магістратура в МДІМВ на юриспруденція - моя мрія, а потім якось я все це переосмислила і вибрала надходження до Англії. Тоді мені не вистачало мого англійської та знань у сфері управління бізнесом. Над цим і працювала.

Про вибір країни і університету

Я подавала в Англії і Швейцарії. Заяви розкидала в багато університетів. В результаті вибрала за відгуками студентів і напрямами підготовки - International Business в Regents University. Моя програма триває рік: з вересня по вересень, а влітку студенти пишуть диплом. Зручно, що університет не розтягує програму на 2 роки. Викладачі різні, і молоді, і у віці, але все практики.

Про зміну спеціальності бакалавр-магістр в Англії

В Англії спеціальність бакалаврату повинна бути суміжною з магістратурою. Тут не вийде після бакалаврату з біології, наприклад, вступити на психологію.

Про іспитах для вступу

Я здавала тільки IELTS і готувалася з репетитором. Мені пощастило, мій викладач колись жила в США, англійська у неї був чистий. Заняття 2 рази на тиждень, але практикувалася частіше. Наприклад, я вела аудіощоденники того, що сталося за день. Говорила мінімум 3 хвилини. На ділі це дуже складно. День був самий звичайний, а розповісти потрібно цікаво: з прикметниками і фразовими дієсловами. І поїздки за кордон, звичайно, допомогли.

Про портфоліо і рекомендаціях

Мені для надходження знадобилися CV, мотиваційні листи і рекомендації. Їх я брала з бакалаврату і у роботодавця.

Про роботу

Тут студентам можна працювати 20 годин на тиждень. Якщо ти працюєш десь в барі або в ресторані, то це одна зарплата, на кваліфікованої спеціальності - інша. Роботу над сфері послуг знайти на part-time складно. Та й навчання в Англії забирає багато часу.

Про стипендії та гранти

Я не подавала на грант. Але від знайомих знаю, що отримати його реально. Правда, в основному фінансують тільки навчання, а інші витрати лягають на студента.

Про ціни в Англії

Тут дорого жити. У тиждень на продукти йде 50-60 £ (~ 5000 ₽). Менше не виходить. З житлом допомагає університет - знімаю кімнату в їх будинку. Це дешевше, ніж орендувати квартиру або кімнату в приватному будинку.

Про російською мовою

В університеті навчається багато росіян, але не на моїй програмі. Я можу весь день говорити англійською.

Про бізнес в РФ і Англії

Коли закінчиться моє навчання в Англії, я повернуся в Росію, щоб розвивати свій бізнес. Вдома я краще знаю внутрішнє середовище, є напрацьовані зв'язки. В Англії бізнес розвивається 200 років, ну і можна уявити наскільки він розвинений, скільки пропозицій. У нас в Росії 25 років розвивається, і це велика різниця.

У цей четвер, 28 червня о 20:00 команда LinguaTrip.com проведе безкоштовний вебінар «Як вступити до університету в Великобританії» . Якщо цікаво, записуйтеся.

Новости