Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лондон Восени, Взимку, Навесні, Улітку - Сезони і Погода в Лондоні за місяць, Клімат, Температура

  1. Туристичний сезон в Лондоні
  2. Високий сезон
  3. низький сезон
  4. Кращий час для екскурсій
  5. Сезон знижок і розпродажів
  6. модний сезон
  7. освітній сезон
  8. Пора свят і фестивалів
  9. Клімат в Лондоні
  10. Лондон навесні
  11. Лондон влітку
  12. Лондон восени
  13. Лондон взимку

Найбільше місто Євросоюзу, один з найбільш найважливіших фінансових, політичних і туристичних центрів світу, оплот англійських традицій Лондон - столиця Сполученого Королівства, розташована на південному сході острова Великобританія на берегах річки Темза. Читайте на Тур-Календарі, чому найкращий час для її відвідування - з травня по вересень.
Найбільше місто Євросоюзу, один з найбільш найважливіших фінансових, політичних і туристичних центрів світу, оплот англійських традицій Лондон - столиця Сполученого Королівства, розташована на південному сході острова Великобританія на берегах річки Темза

Лондон - самодостатній місто, сам по собі вже є однією великою пам'яткою, куди невпинно приїжджають мільйони туристів британської '' екскурсіонки ''


Туристичний сезон в Лондоні

Проїхатися на яскраво-червоному «даблдеккер», пропустити пінту-другу пива в місцевому пабі, звірити годинники по Біг-Бену, подивитися на зміну караулу біля Букінгемського палацу, почути промову на 300-ах мовами світу, ступити ногою на нульовий меридіан і не тільки за цим до столиці невпинно приїжджає близько 15 млн. чоловік з різних країн і континентів. У цьому космполітічном динамічному місті дивним чином органічно поєднуються старовина і сучасність, меланхолійна умиротворення мощених вуличок і скажений ритм життя величезного мегаполісу. Він вражає своїми розмірами і кількістю багатоликих пам'яток, необмеженими можливостями для захоплюючого, а головне, якісного шопінгу, працьовитістю та вмінням повеселитися від душі. Лондон є головним центром тяжіння всіх туристів, що приїжджають до Великобританії, і приймає своїх зарубіжних гостей протягом цілого року.

Високий сезон

Масовий наплив туристів в Лондон припадає на травень, все місяці літа, початок осені та Різдвяні свята. До столиці Сполученого Королівства спрямовуються школярі, студенти, компанії друзів, закохані і сім'ї з дітьми. Для кожного тут знайдеться щось до душі. Це мандрівники з США, Франції, Німеччини, Іспанії, Італії, Ірландії, Канади, Польщі та Росії (в порядку убування кількості). Варіантів проживання маса: студенти і бюджетні туристи, невибагливі в побуті, як правило, зупиняються в готелях і в кімнатах на базі гуртожитків, відпочиваючі з підростаючим поколінням вибирають готелі середньої «зірковості», вибагливі мандрівники віддають перевагу люксовим апартаментів. Але в високий сезон навіть в економ-варіантах низькими ціни не будуть. Бюджетне житло вже повністю «розкуповується» як мінімум за 3-4 місяці до дати заїзду. А номери в готелях коштують на 30% -40% дорожче, ніж в низький сезон.

низький сезон

Повного затишшя або максимально наближеною до нього ситуації на туристичному ринку Лондона не буває ніколи. Про це свідчать нескінченні потоки іноземців в п'яти аеропортах столиці і десанти «автобусників», в черговий раз висаджуються біля тієї чи іншої пам'ятки. Однак в період з жовтня по середину грудня і з лютого по середину квітня їх значно менше, ніж влітку. Погода істотно псується, пора свят на зразок вже позаду, і настає більш-менш спокійний час, коли деякі туроператори і готелі пропонують своїм потенційним клієнтам невеликі знижки. У російських туристів великою популярністю користуються комбіновані автобусні тури, в які, крім столиці, входить відвідування інших міст Англії, а також Шотландії та Уельсу. Така поїздка обійдеться значно дешевше, ніж подорож з авіа програмою. Хоча, потрібно відзначити, вартість перельоту в міжсезоння теж буває дуже привабливою.

Кращий час для екскурсій

Як театр починається з вішалки, так і знайомство з Англією неодмінно починається з поїздки в Лондон, влітку столиця переповнена туристами, а ось навесні і восени тут набагато менше екскурсантів

Лондон - це вже сам по собі місто-пам'ятка. Історичних та культурних об'єктів в столиці так багато, що перераховувати їх всі - справа невдячна і витратна за часом. Захоплення викликає абсолютно все: вражаюча архітектура, безліч музеїв, художніх галерей, театрів і розкішні зелені парки. Якщо хочеться оглянути самі ключові місця Лондона, радимо Вам покататися на знаменитому екскурсійному двоярусному автобусі. Охопити поглядом все місто можна з «Лондонського ока» - найбільшого в світі колеса огляду. Кращий час для огляду визначних пам'яток - це, звичайно, теплу пору року: пізня весна, літо і початок осені. Однак плануючи поїздку на липень і серпень, слід подумати двічі - нескінченні натовпу і вічний гам можуть діяти дратівливо. А адже в Лондоні знаходяться одні з найпопулярніших туристичних об'єктів світу. Для прикладу: Британський музей щорічно відвідують близько 5,9 млн. Чоловік, трохи поступається йому Національна галерея з 5,25 млн. Відвідувачів, далі йде галерея мистецтв Тейт Модерн з 4,9 млн. Гостей, четверте місце дістається Музею природної історії - 4 , 87 млн. туристів, на п'ятій сходинці рейтингу - Музей науки з 2,9 млн. чоловік.

Сезон знижок і розпродажів

В середині зими і на '' екваторі '' літа в Лондоні проходять грандіозні розпродажі

Шопінг в Лондоні для модниць і модників, що володіють хорошим смаком і тугим гаманцем - це безодня можливостей в будь-який час року. Багато зірок російської естради та шоу-бізу прилітають в столицю після чергового показу мод, щоб придбати собі що-небудь зі свіжої колекції одягу популярного британського дизайнера. Вони впевнені, що такого наряду на батьківщині не зустріти ні в кого. Також їх приваблює високий рівень сервісу. Туристи із середніми доходами теж можуть «відвести душу». Їх час - сезон розпродажів, що стартує за кілька днів до початку Різдва і в середині літа. Знижки в цей час коливається в межах 50% -75%.

модний сезон

Тиждень високої моди в Лондоні - величезна подія для всієї модної громадськості

Лондон гордо носить звання законодавця мод, причому Тиждень високої моди, що проходить в столиці двічі на рік, найбільш новаторська в числі тих, що влаштовується в інших світових столицях модної індустрії. Наприкінці вересня на «London Fashion Week» представляють весняно-літні колекції, а в кінці лютого - осінньо-зимові.

освітній сезон

Літні канікули - чудовий час для відпочинку і вивчення англійської мови в компанії нових друзів

Хтось їде в Лондон на відпочинок, а хтось - гризти граніт науки. Лондон - освітня столиця з великою кількістю престижних вищих навчальних закладів і хорошим вибором мовних шкіл. Освоїти мову, опанувати «чистим» британським акцентом, навчитися думати англійською в легкій і невимушеній формі сюди приїжджають мільйони школярів, студентів і людей старшого віку. Навчання можливе протягом цілого року, особливо великий наплив спостерігається в канікулярний час. Влітку функціонують спеціальні мовні табори, які беруть дітей у віці 7-18 років.

Пора свят і фестивалів

У Лондоні дуже часто проходять різноманітні фестивалі та свята, але далеко не всім їм властива традиційна британська стриманість

Про основні святах, що відзначаються в Англії, ми вже розповідали, для ознайомлення з ними тисніть тут. У цьому розділі в порядку перерахування піде мова про урочистостях і події, властивих лише її столиці, побувавши на яких можна перейнятися справжнім духом цього унікального міста: 1 січня - Новорічний парад вуличних артистів, січень - Яхтенная виставка / London International Boat Show, остання субота березня (квітня) - човнова регата Оксфорд-Кембрідж / The Boat Race, кінець квітня - початок травня - Лондонський марафон / Virgin London Marathon, друга субота червня - парад гвардійців в честь Дня народження Королеви / Trooping the colour, перша декада червня - Голий велопробіг / London Naked Bike R ide, кінець червня - двотижневий музичний фестиваль лондонського Сіті / City of London Festival, останні вихідні серпня - Латиноамериканський карнавал / Notting Hill Carnival, середина вересня - Фестиваль Темзи / The Mayor's Thames Festival, кінець жовтня - початок листопада - Лондонський кінофестиваль / BFI London Film Festival, другий тиждень листопада - Шоу лорд-мера з парадом рухомих платформ / London Citi Lord Mayor's Show.

Клімат в Лондоні

Лондон знаходиться під впливом помірного морського клімату. Високий рівень вологості, регулярні дощі і тумани - вірні супутники практично кожної пори року в столиці. Кількість опадів практично рівномірно розподілено протягом всіх сезонів. І попри те, що вони чи не беруть в облогу місто, їх сукупний обсяг насправді не так вже й великий - всього 610 мм на рік. Непогожих днів з мрячить дощем дійсно багато, але зливові опади трапляються рідко. Літо в Лондоні - помірно тепле, іноді прохолодне, з великим коливанням добових температур. У порівнянні з Санкт-Петербургом погода в столиці трохи прохолодніше. Зима - холодна і вогка, але без істотних заморозків.

Лондон навесні

У травні столиця Туманного Альбіону розквітає, місто одягається в яскраві тони

З березня середньоденна температура повітря починає повільно, але вірно рости вгору. Йде на прибуток і сонячна активність, проте ранньою весною погода ще може розбурхатися капризами, здивувавши різкими похолоданнями або нізвідки взявся снігом. У квітні вона стає більш стабільною, денна температура вже сягає +12 .. + 13 ° С. У проміжках між опадами сонце неквапливо обволікає своїм ніжним теплом. Природа прокидається від зимової сплячки: з-під прілого мерзлої землі пробиваються первоцвіти, а сади покриваються тонкими зеленими «килимами». Травень - прекрасний час для відвідування міста, незважаючи на періодичні дощі. Повітря прогрівається до +16 .. + 17 ° С, сади і парки пахнуть ніжними ароматами квітів і запашних трав. Світловий день стає довшим, можна отримувати максимум задоволення від прогулянок на свіжому повітрі.

Температура і погода в Лондоні навесні

Лондон влітку

Влітку в Лондоні досить тепло, однак не виключені похолодання

В цілому влітку в Лондоні панує стримано тепла погода з середньоденний температурою повітря близько +20 ° С. Однак вирушаючи в британську столицю в цю пору року, потрібно бути готовим до всього. Наприклад, до сильного потепління до +25 ° С або, навпаки, до різкого похолодання до +14 ° С. Також можливі тижневі дощі, але не виключені і посушливі дні з ясною сонячної погоди. Взагалі «характер» неба змінюється кілька разів на дню, але ідеально «чистим» воно буває дуже рідко. Як правило, мінлива хмарність з проясненнями. Літні вечори досить прохолодні, одягатися доведеться по-осінньому. Як виняток в темний час доби спостерігаються максимальні екстремуми до +18 .. + 19 ° С.

Температура і погода в Лондоні влітку

Лондон восени

У вересні в столиці можна спостерігати чудову золоту осінь

У вересні температура навколишнього середовища трохи знижується, і відбувається скорочення світлового дня, проте вересень, як і літні місяці, - як і раніше один з найкращих періодів для поїздки в столицю. Природа поступово в'яне, змінюючи свої барви на багряні і золоті. У повітрі пахне сирістю і терпким запахом прілого листя, проте в цілому погода ще дуже тепла для милування архітектурою і прогулянок по парку. Жовтень приносить з собою дощові вогкі дні. Стовпчик термометра завмирає на позначці +15 ° С, опускаючись із заходом сонця до +5 .. + 6 ° С. Темніє рано. У місті витає настрій деякої меланхолії. Останній місяць осені характеризується сірими буднями, опади досить легкі, але йдуть вони практично кожен день. Середньоденна температура повітря при +10 ° С в умовах вітряної дощової погоди сприймається не дуже комфортно. Часом в листопаді різко холоднішає, і випадає перший сніг. Для дітей - це, звичайно ж, непідробний захват, ну а для комунальних і транспортних служб міста - завжди неприємна несподіванка.

Температура і погода в Лондоні восени

Лондон взимку

Зими в місті холодні, похмурі і малосніжні

Зима в Лондоні волога і холодна. Вдень стовпчик термометра коливається в межах +5 .. + 7 ° С, а вночі можливий «невеликий мінус». У центрі міста через автомобільного смогу і великої щільності населення температура повітря трохи вище, ніж на околицях. Сніг випадає досить рідко. Зазвичай це трапляється при різкому похолоданні, але стовпчик термометра, як правило, нижче -5 ° С не опускається. Сильні тумани, снігові наноси, шквалисті вітри є основними причинами нельотну погоду, частенько паралізує роботу місцевих аеропортів. Також з огляду на погану видимість призупиняється рух автобусів, поїздів, закриваються деякі станції метро. Для Лондона сніг - на кшталт справжньої катастрофи. На щастя, такі природні катаклізми не тривають більше 5-7 днів. Незважаючи на досить непривітну, сльотаву погоду, зимовий Лондон фантастично яскравий і привабливий. Це час проведення Різдвяних ярмарків, коли на вулицях міста святкову ілюмінацію, а вітрини магазинів прикрашаються кольоровими вогниками і красивими гірляндами.

Температура і погода в Лондоні взимку

Правильно обраний сезон відпочинку обіцяє правильні враження. На думку Тур-Календаря, найкращий час для поїздки в Лондон - пізня весна, раннє літо і початок осені, коли туристичний потік значно менше, ніж в пікові місяці, і погода для тривалих прогулянок варто цілком комфортна.



Новости