Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Купити бізнес в США: умови і можливості.

  1. Отримання громадянства США через власний бізнес
  2. Бізнес імміграція в США за інвестиційною візою E-2
  3. Інформація для бажаючих купити бізнес в США.
  4. Ще цікаві статті:

09.01.2015

БізРейтінг публікує другу частину аналітичної статті, яка дасть частина відповідей на запитання всіх охочих купити бізнес в США. Що можна купити і головне, яку бізнес візу при цьому отримувати ....

Щороку понад один мільйон іммігрантів приїжджають в США на постійне місце проживання, з яких близько 10-15% отримують посвідку на проживання використовуючи можливості бізнес імміграції. Тільки відразу варто обмовитися, навіть не думайте приїхати в країну туристом, почати нелегально працювати або відкрити свій бізнес з нуля . Ця затія загрожує неприємними наслідками і депортацією, тому заздалегідь варто подбати про отримання робочої або бізнес візи в США.

Для громадян України, в принципі, існує всього два основні варіанти бізнес імміграції. Першим, з яких є віза L1A, тобто, віза для керуючого міжнародної компанії, а другим віза E2 або віза для іноземного інвестора. Акцентуємо вашу увагу на те, що, по суті, ці візи не є імміграційними і обидва варіанти відносяться до непрямої імміграції. При сприятливому збігу обставин через деякий час вони можуть бути розглянуті як підстава для отримання статусу постійного резидента.

Головна різниця між візами L1 і візами категорії Е полягає в тому, що віза L1 - робоча, але дозволяє створити новий бізнес в США як філію зарубіжної компанії працювати там керуючим, а візи категорії Е вимагають вкладення значних інвестицій в покупку і розвиток діючого бізнесу зі створенням нових робочих місць або інвестувати в збиткове підприємство з метою збільшення показників його прибутковості.

Отримання громадянства США через власний бізнес

Віза L1 для іноземних бізнесменів в першу чергу призначена для того щоб міжнародні компанії мали можливість направляти з-за кордону своїх керівних співробітників для роботи в філіях компанії на території США. Але, незважаючи на це, отримання візи L1 дозволяє вам інвестувати кошти в розвиток економіки сполучених штатів і розраховувати на отримання права на постійне місце проживання.

На отримання даної візи з метою імміграції в США можуть розраховувати директора або керуючі в іноземній компанії, яка має ділові зв'язки з американською компанією. А також особи, які в'їжджають на територію США з метою роботи на керуючій посаді в філії своєї компанії або в американській партнерської компанії. Тобто, якщо у вас є навіть невелика компанії на Україні або ви є її співвласником, тоді ви можете відкрити дочірнє підприємство в США розраховувати на отримання візи L1.

Для максимального спрощення отримання будь-який бізнес візи краще вийти на контакт з однією з адвокатських фірм, які на цьому спеціалізуються. Так як, перебуваючи на Україні, тобто, не в США, провести всі необхідні маніпуляції самому у вас не вийде.

Перше що вам потрібно для отримання візи L1, це зареєструвати дочірнє підприємство в одному зі штатів США і отримати дозвіл на ведення бізнесу від влади цього штату. У якому штаті найкраще вести свій бізнес ви можете дізнатися з нашої попередньої статті Лікнеп для покупців бізнесу в США: податки і умови бізнес імміграції . А після цього відкрити рахунок в одному з американських банків.

Далі до філії імміграційної служби США необхідно подати документи, що підтверджують реальність і прибутковість головний української компанія, розроблений бізнес-план, а також її можливість фінансувати американський офіс протягом першого року роботи або ж поки він не почне приносити прибуток. Необхідно зібрати і надати згадки про українську компанію в ЗМІ (якщо такі згадки існують), свої фотографії, біографію і посадові обов'язки, копії диплома про освіту. Крім цього необхідно надати документи, що підтверджують зв'язок між американською і зарубіжної компаніями, податкову звітність за останні три роки тощо. Всі ці документи потрібно не просто зібрати, але ще і перекласти англійською мовою.

Що стосується суми, то для бізнес імміграції по візі L1 буде цілком достатньо мати у своєму розпорядженні інвестиціями в межах від 60 до 100 тисяч доларів. Так як конкретних вимог урядом США в цьому плані не висувається і все залежить безпосередньо від того яким бізнесом ви будете займатися на території США. Ясна річ, що інвестиції в промисловість або ресторанний бізнес будуть набагато більше, ніж інвестиції в сферу послуг.

Бізнес імміграція в США за інвестиційною візою E-2

Візи категорії Е-2 призначена для інвесторів іноземців та менеджерів іноземних компаній, діяльність яких головним чином здійснюється на території США. Іншими словами громадянин України може в'їхати на територію США з метою покупки діючого бізнесу, управління та розвитку підприємства. Основною перевагою візи Е-2 є те, що в цьому випадку вам не потрібна обов'язкова наявність функціонуючої компанії за кордоном. На відміну від робочої візи L1.

Перевагами візи Е2 є те, що вона порівняно швидко оформляється і видається терміном від 2 до 5 років з правом продовження не тільки інвестору, а й його дружині і дітям до 21 років.

Віза Е2 дозволить вам безперешкодно виїжджати і в'їжджати на територію сполучених штатів, працювати в проінвестованої компанії. Крім того вона дає право роботи в США і вашій дружині, але не дітям. А в подальшому власникові візи E-2 і його сім'ї досить легко домогтися отримання Green Card, тобто, статусу постійного жителя сполучених штатів.

Одним з головних умов для отримання візи Е-2 українськими громадянами є двостороннє інвестиційне угоду між Україною і США чинне ще з 1996 року. Також не обійтися і без інвестиційних коштів, які дозволять українським громадянам придбати не менше 50% статутного капіталу в будь-якій американській компанії або підприємстві.

Що стосується самих інвестицій, то вони повинні бути зроблені безпосередньо в діючий американський бізнес. Уряд країни не вводить ніяких обмежень за видами діяльності, в які можуть бути інвестовані кошти. Для того щоб розраховувати на позитивний результат при проходженні співбесіди в американському посольстві, розмір інвестицій бажано повинен бути понад 100 тисяч доларів.

Ви гарантовано отримаєте візу Е2 якщо переконаєте представників посольства не тільки в тому, що ви володієте достатніми коштами для утримання себе і сім'ї під час перебування в США. Але також і в тому, що ваша компанія має значний потенціал для зростання і розвитку вашого американського бізнесу, а інвестування призведе до створення нових робочих місць для американців.

Ще одним варіантом бізнес імміграції в США є отримання інвестиційної візи E5. Головним її відмінністю від візи Е2 є розмір необхідних інвестицій. На відміну від попередніх варіантів, умови для її отримання можуть бути наступними:

  • Сума інвестицій повинна складати не менше не менше 1 мільйона доларів. Або від 500 тисяч доларів при інвестуванні в регіони з високим рівнем безробіття або сільську місцевість.
  • Bи можете інвестувати в покупку діючого бізнесу . Що повинно збільшити вартість його активів або кількість співробітників на 140%.
  • Ще варіант - ви можете інвестувати в збиткове підприємство, яке зазнало втрат не менше 20% від чистої вартості своїх активів протягом останніх двох років. Причому на даному підприємстві не може бути скорочено кількість робочих місць.
  • Якщо ви створюєте нове підприємство, то результатом інвестиційної діяльності повинно бути створення не менше десяти робочих місць для американських громадян на повний робочий день.
  • Створювана компанія може існувати в будь-якій формі, передбаченої законом для комерційних організацій, до яких відносяться індивідуальне або спільне підприємство, партнерство, холдинг, корпорація тощо.

А за нашими мірками, бізнес з капіталом понад півмільйона доларів, це вже не дрібний, а скоріше малий бізнес. Тому якщо хтось і зацікавлений саме в такому способі бізнес імміграції в США, то він може ознайомитися з докладною інформацією про отримання візи категорії E5 для інвесторів і торговців можуть на офіційному сайті департаменту сполучених штатів в розділі Immigrant Investor Visas.

Інформація для бажаючих купити бізнес в США.

У сучасному світі Америка, безперечно, є одним з кращих місць для ведення бізнесу завдяки колосальному внутрішньому ринку, прозорої правової системи, підтримки з боку держави, і великій кількості різношерстий компаній здійснюють свою діяльність на території сполучених штатів.

Для того щоб отримати вичерпну інформацію про можливості інвестування в США, а також більш детально розглянути всі переваги, якими володіє США як місце для ведення бізнесової діяльності ми радимо вам відвідайте сайт SelectUSA.gov .

Офіційний сайт адміністрації малого бізнесу США SBA.gov служить в якості ще одного дуже корисного джерелом інформації для всіх українців бажаючих будувати свій бізнес в успішній країні. Основною тематикою сайту є специфіка ведення малого і середнього бізнесу в США.

Створити новий бізнес в США при наявності інвестиційної візи або громадянства в принципі нескладно. Адже обладнання в США продається за більш доступними, розумними цінами, і закупити все необхідне можна набагато дешевше і швидше ніж в Україні або будь-якій країні СНД. Так само хотілося б звернути вашу увагу на те, що в штатах на розвиток бізнесу можуть надати дійсно дешевий кредит. Та й в цілому на заході діє неупереджена юридична допомога, яка захищає інтереси підприємців не тільки в суді, але ще і в конгресі.

Якщо ви дійсно вирішите на всі свої заощадження купити готовий бізнес в США, слід бути надзвичайно уважним і обережним. Як у нас, так і на заході, покупка діючого бізнесу - справа вельми ризиковане і небезпечне. При цьому ризики можуть бути як досить специфічними, так і схожими на ті, що зустрічаються в Україні.

Так, цілком реальною причиною швидкої і дешевої продажу бізнесу за кордоном може виявитися відмова власника пролонгувати оренду приміщення. Причиною відмови є рішення власника або властей знести будівлю, так як в цьому місці незабаром буде прокладена дорога або зводиться нова будівля. Ви про це звичайно дізнаєтеся, але тільки коли вже буде занадто пізно. Тому вас повинна насторожувати поспіх продавця або занижена ціна бізнесу. Вибираючи відповідний об'єкт для покупки краще не поскупитися і скористатися послугами, які надає місцевий бізнес брокер , А ще краще юрист, який спеціалізується на таких питаннях.

Що стосується прикладів покупки діючого бізнесу в США, то їх можна в достатній кількості побачити на різних сайтах тематикою яких є продаж бізнесу. Так, одним з найбільш популярних західних сайтів даної тематики є www.businessesforsale.com з сотнями найрізноманітніших пропозицій про продаж компаній і франшиз.

Америка - країна широких доріг і швидких автомобілів, які, як відомо, мають властивість періодично виходити з ладу. Тому купити чинне СТО з усім необхідним обладнанням, наприклад, в Чикаго можна за 45 000 $. Оренда приміщення обходитися в 4 000 $ місяць.

В межах 100 000 $ можна купити діючий налагоджений водопровідний бізнес в штаті Вашингтон. Підприємство з автомобілями декількома співробітниками і всім необхідним обладнанням. Бізнес працює більше п'ятнадцяти років, існують можливості для розширення. Це також відноситься і будь-якого іншого малому бізнесу в сфері послуг, в будь-якому з штатів.

Що стосується продажу ресторанного бізнесу , То невелике кафе в одному з районів Нью-Йорка або іншому великому місті можна купити за суму, що не перевищує все тих же 100 000 американських доларів. В середньому невеликі, але перспективні ресторанчики або кафе стоять в межах 80 000 $.

Таким чином, маючи в своєму розпорядженні навіть за українськими мірками не дуже значними інвестиціями, підприємець може почати все з нуля вже в іншій країні. У країні, яка в першу чергу захищає і підтримує права представників малого та середнього бізнесу, а не представників великого капіталу.

Тому в США причиною банкрутства або збитковості бізнесу швидше служить посередні підприємницькі здібності його власника, ніж тиск з боку влади. Втім, щоб не тішити себе ілюзіями, чесно зізнаємося, що рівень конкуренції в даній країні на порядок вище, ніж у нас, тому далеко не кожен український підприємець зумів адаптуватися до нових для себе умов ...

Читайте також: Бізнес-імміграція в США: переїзд в Бостон через покупку готового бізнесу.


Роман Бондаренко
БізРейтінг

Ще цікаві статті:

Від чого залежать терміни продажу бізнесу

Чи можна використовувати банківський акредитив або елемент для розрахунків при продажу бізнесу

Ризики продавця при неправильному оформленні договору продажу бізнесу

Новости