Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Блог Туризм Лондон - Все про Лондоні і його мешканців

1. Міст Clifton Suspension Bridge перетинає ущелину Avon Gorge в Брістолі і є будовою, занесеним до списку архітектурних і історичних цінностей (Grade I listed). Проектував міст відомий англійський інженер Ісамбад Киндом Брунелем (Isambard Kingdom Brunel), який, на жаль, не дожив 5 років до моменту завершення будівництва. Цей міст став однією з найбільш впізнаваних пам'яток Брістоля.

Цей міст став однією з найбільш впізнаваних пам'яток Брістоля

2. Знаменитий своєю появою в фільмах про Гаррі Поттера, де показано як Хогвартс-Експрес, пихкаючи, рухається по ньому, Glenfinnan Viaduct є частиною залізничної гілки West Highland в Шотландії. Він також зображений на деяких шотландських банкнотах.

Він також зображений на деяких шотландських банкнотах

3. Гарний Pulteney bridge в Баті, також як і Ponte Vecchi у Флоренції, є одним з небагатьох історичних мостів, де передбачені місця для магазинів прямо на самій споруді. Побудований в 1773 році, міст перетинає річку Ейвон, і названий на честь місцевого жителя, який наказав його побудувати.

Побудований в 1773 році, міст перетинає річку Ейвон, і названий на честь місцевого жителя, який наказав його побудувати

4. На момент свого відкриття в 1928 році знаковий міст Tyne bridge, що з'єднує Ньюкасл (Newcastle upon Tyne) і Гейтсхед (Gateshead), був найдовшим однопрогонові мостом у світі.

На момент свого відкриття в 1928 році знаковий міст Tyne bridge, що з'єднує Ньюкасл (Newcastle upon Tyne) і Гейтсхед (Gateshead), був найдовшим однопрогонові мостом у світі

5. І в Оксфорді, і в Кембриджі є "Міст зітхань", названий за своє нібито схожість з мостом, що має таку ж назву, в Венеції. Обидва мости є частиною коледжів і щодня використовуються студентами для проходу по приміщеннях.

Обидва мости є частиною коледжів і щодня використовуються студентами для проходу по приміщеннях

6. Можливо, в світі немає більш відомого моста, ніж лондонський Tower Bridge (найпопулярніша визначна пам'ятка будь екскурсії по Лондону ), Який стоїть в столиці з кінця XIX століття. Існує цікавий факт, що в 1952 році міст став підніматися, коли по ньому рухався двоповерховий автобус. Водій прийняв рішення не зупинятися і перестрибнути утворився зазор, що йому успішно і вдалося зробити - він благополучно приземлився на протилежному боці.

Водій прийняв рішення не зупинятися і перестрибнути утворився зазор, що йому успішно і вдалося зробити - він благополучно приземлився на протилежному боці

7. Перший в світі міст, виготовлений з чавуну, Iron Bridge перетинає річку Северн (River Severn) в Шропширі (Shropshire). Міст став свого роду туристичною визначною пам'яткою після своєї споруди в 1779 році. Пізніше в його честь була названа село (Ironbridge), що з'явилася поруч з ним.

Пізніше в його честь була названа село (Ironbridge), що з'явилася поруч з ним

8. Кам'яні основи моста Tay Bridge, що сполучає міста Данді (Dundee) і Ворм (Wormit) в Файф (Fife) були закладені 6 липня 1883, але після цього міст ще чотири роки не відкривали. Інший міст, що існував раніше на цій же ділянці річки, звалився в 1879 році, забравши життя 75 пасажирів поїзда, в той момент рухався по ньому.

Інший міст, що існував раніше на цій же ділянці річки, звалився в 1879 році, забравши життя 75 пасажирів поїзда, в той момент рухався по ньому

9. Monnow Bridge в Монмаут (Monmouth) в Уельсі є єдиним збереженим середньовічним мостом-зміцненням, який має до цих пір незаймані ворота вежі. Побудований в кінці XIII століття, цей міст, ймовірно, призначався для захисту людей, які проживають на одному з берегів річки.

Побудований в кінці XIII століття, цей міст, ймовірно, призначався для захисту людей, які проживають на одному з берегів річки

10. Шанувальники таланту Роберта Бернса напевно пам'ятають міст Brig o'Doon з його поеми Тем О'Шантер. Там головному герою Тему вдалося втекти від відьми Нанні (Nannie), коли він скакав на коні по цьому мосту. Цей середньовічний міст знаходиться біля Еллоувей (Alloway) в Південному Ейрширі (South Ayrshire).

Цей середньовічний міст знаходиться біля Еллоувей (Alloway) в Південному Ейрширі (South Ayrshire)

11. Ще один міст, спроектований Брунелем - Royal Albert Bridge дозволяє здійснювати рух поїздів через річку Тамар (River Tamar) з Девона в Корнуолл. Ім'я його творця Брунеля красується на обох сторонах моста.

Ім'я його творця Брунеля красується на обох сторонах моста

12. Вважається, що химерний міст Robber's Bridge в лісі Ексмур (Exmoor) зобов'язаний своєю назвою бандитам, які мешкали в цій місцевості. Зараз це популярне місце для проведення пікніків для тих, хто відвідує Лорна Дун (Lorna Doone).

Зараз це популярне місце для проведення пікніків для тих, хто відвідує Лорна Дун (Lorna Doone)

13. Хиткий дерев'яний пішохідний міст через річку Кем (River Cam), що з'єднує 2 частини королівського коледжу в Кембриджі, ласкаво називають "Математичний міст" ( «Mathematical Bridge»). Легенда свідчить, що він був побудований самим Ісааком Ньютоном без єдиного болта і гайки. Насправді ж, якщо б це зробив він, міст став би його найбільшим досягненням, так як великий вчений помер за 22 роки до його побудови.

Насправді ж, якщо б це зробив він, міст став би його найбільшим досягненням, так як великий вчений помер за 22 роки до його побудови

14. Епічний Ribblehead Viaduct в Північному Йоркширі (North Yorkshire) є вінцем інженерної думки вікторіанської епохи. Понад 100 футів у своїй найвищій точці, з 24 арками, міст злегка зігнутий: так, що пасажири, які користуються послугами Карлайлской залізниці (Settle-Carlisle railway), мають можливість милуватися ним, коли перетинають річку Рібл (River Ribble).

Понад 100 футів у своїй найвищій точці, з 24 арками, міст злегка зігнутий: так, що пасажири, які користуються послугами Карлайлской залізниці (Settle-Carlisle railway), мають можливість милуватися ним, коли перетинають річку Рібл (River Ribble)

15. Міст XV століття в Сант-Айвз (St Ives) в графстві Кембриджшир (Cambridgeshire) є одним з небагатьох мостів в Англії, де є каплиця - хоча, такі проекти і не були рідкістю в середньовічний період. Під час громадянської війни війська Кромвеля частково зруйнували міст за допомогою вибуху для того, щоб зупинити армію короля, що спрямовує в Лондон.

Під час громадянської війни війська Кромвеля частково зруйнували міст за допомогою вибуху для того, щоб зупинити армію короля, що спрямовує в Лондон

16. Той, хто з'єднує Единбург із Файф, міст Forth Bridge є однією з найпопулярніших визначних пам'яток Шотландії. Відкритий в 1890 році, протягом двох десятиліть він вважався найдовшим мостом з одним кантільовери в світі. Вважають, що при його будівництві загинуло понад 60 людей.

Вважають, що при його будівництві загинуло понад 60 людей

Новости