Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Англія - ​​інформація про країну

  1. Політичний устрій
  2. транспорт
  3. Національний костюм
  4. Їжа та напої
  5. вечеря
  6. англійські чаювання
  7. Традиції та звичаї

Англія є найпопулярнішим регіоном великого держави Великобританії. Англія знаходиться на півдні королівства і межує c Уельсом і Шотландією. Захід омивають води Ірландського моря. Англія складається з трьох островів: Мен, Уайт, Сіллі.

В Англії проживає велика частина всього населення країн, а саме - 80%. Свою назву вона отримала від німецького племені - англів.

Ще зі шкільної лави всі знають, що столиця Англії - Лондон . Столиця є найбільшим і густонаселеним міст Великобританії. Саме тут зародився англійську мову і церкву. І також Англія є батьківщиною багатьох відомих вчених, що вплинули на весь науковий світ.

Клімат туманного Альбіону

В Англії частим явищем стала підвищена туманність. Це відбувається через помірного клімату і підвищеної вологості регіону. У зимовий час температура не опускається нижче 3 градусів, а влітку рідко піднімається вище 20.

Туристи, хоч раз побувавши в цій країні, знають, що погода буває особливо оманливої ​​навесні і влітку. Саме в ці часи року в регіоні спостерігається різкий перепад температур. Температура залежить від течії Гольфстрім. Восени погода холодна тільки рано вранці і пізно ввечері.

Дощі тут трапляються нерідко. Багато опадів випадає по настанню осені і зими. Весна тут вважається самим сухим порою року.

Столиця - Лондон - є найхолоднішим регіоном в усій країні, а Захід - найтеплішим. Саме благополучний час для відвідування Англії - період з квітня по вересень.

Політичний устрій

Англія не має власного уряду, тут цю функцію виконує парламент Великобританії і його уряд.

За всю історію найбільшими утвореннями були графства. Графства виникали за рахунок об'єднання численних королівств, герцогств і земельних наділів. У той час їх налічувалося більше сотні. Але після утворення кількість скоротилася. На даний момент до складу Англії входять 39 графств і 6 метропольних утворень Великого Лондона.

транспорт

В Англії дуже дороге таксі. Навіть щоб просто стати таксистом, необхідно пройти дуже складний іспит. Найдешевшим транспортом для переміщення по місту вважається автобус, а в годину пік метро .

Для поїздок між містами в Лондоні є спеціальні автобуси зеленого кольору. І також на них дається знижка в 30% при наявності проїзний карти.

А також можна орендувати автомобіль, але необхідно мати права і вік від 21 років.

У Лондоні, як в найбільшому місті країни, знаходяться 5 аеропортів.

Національний костюм

Англія - ​​країна з дуже великими і багатими традиціями, які беруть своє коріння з самого заснування держави. Але при такій багатій історії в Англії немає національного вбрання. Прийнято вважати національним костюмом костюми танцюристів, які виконують національний танець - морріс. Костюм складається з білих штанів, сорочки і солом'яного бриля. Навколо щиколоток пов'язують дзвіночки, а капелюх прикрашають квітами і стрічками.

При відсутності національного костюма в країні є значні відмінності у професійній одязі і деталях. Так, робочі надягають кепі, а працівники портів обв'язують шию яскравою банданою. Фермери вважають за краще носити костюм трійку і капелюхи з соломи.

При широко розвивається індустрії моди багато працівників одягаються за давніми традиціями. Так, наприклад, клерки і донині носять смугасті вузькі штани, чорний піджак, високі коміри і казанки. Незмінним атрибутом у працівників Лондона є чорний парасольку.

Старовинні костюми також одягаються і до цього дня. Наприклад, члени королівських сімей надягають старовинні костюми на різні заходи. Судді мають перуку і мантію. А учні і професори навчальних закладів носять мантії з червоною підкладкою і чорні чотирьох куточки. У королівській гвардії досі прийнято носити одяг 16 століття.

Їжа та напої

Англійські сніданки стали популярні по всьому світу. В англійський сніданок входять такі страви і напої, як: вівсянка, свіжовичавлений сік, бекон, яйця, сосиски, помідор, гриби, боби, а також тости. Всі ці страви і продукти - традиційні складові британського сніданку.

А також англійці люблять з'їсти мармелад після пробудження. Його можна купити в будь-якому магазині.

Ланч і бранч

Робочі сім'ї приймають їжу в обідній час (після полудня), так само справа йде і в школах.

Бранч прийнято назвати об'єднання першого і другого сніданку. Таке зазвичай практикують на вихідних.

У буденний час ланч включає в себе суп, бутерброд і салат. У неділю ланч включає в себе два блюда: основне блюдо і десерт.

вечеря

Вечірній прийом їжі може пройти в будь-який час, але обов'язково в колі всієї родини. Обідом також називають вечірній прийом їжі, але це більш формальний захід. Перед ним завжди є аперитив з алкоголю. На такому обіді приділяють багато уваги сервіровці і якості страв.

англійські чаювання

Полуденним чаєм прийнято називати легкий і витончений перекус, який зазвичай проходить у аристократичних сімей. Таке чаювання влаштовували між сніданком і обідом приблизно в проміжки між 15-17 годинами.

Такої традиції не було до 19 століття. У той час сніданок проходив дуже рано, а обідали люди в 8-10 вечора. Традиція влаштовувати чаювання в полуденний час зародилося в 1830 році, коли герцогиня Бедфорда - Анна, попросила подати їй в кімнату чай з закусками. Потім вона стала запрошувати своїх друзів на таке проведення часу, і всім це дуже сподобалося, що з часом стало традицією.

Під час таких чайних церемоній, що супроводжувалися світською бесідою, були певні порядки. Так, наприклад, спочатку в чайну чашку наливали трохи молока, а потім вже чай. Вважалося, що тендітна порцелянова чашка може тріснути від різкого перепаду температур. Цукор був у формі куба, який дробили безпосередньо перед подачею.

Як правило, церемонія починалася з того, що господар або господиня вечора наливали чай гостям і подавали до нього легкі закуски. Запрошені сідали навколо столу або на крісла, у яких був маленький столик, щоб була можливість поставити чайну чашку, і численні прилади (серветки, виделки, ножі і т.д.).

Традиції та звичаї

Англійці завжди ходять в гості з подарунками, у них не прийнято приходити в чужий будинок з порожніми руками, це виглядає негарно. Так, наприклад, запрошений британець обов'язково принесе вам квіти, коробку цукерок або пляшку вина. Подарунок прийнято вибирати недорогий, але якісний і приємний на око. Туристам обов'язково знати цей звичай, тому що якщо вас запросять до когось в гості, а ви прийдете з порожніми руками, то в очах господарів будинку ви будете виглядати неввічливим. А можливо навіть завдасте образу, все залежить від обставин.

А також у британців є правило, яке не оголошують, а саме, ніколи не залишати тарілку повній. Саме тому вони завжди з'їдають все, що б ви їм не поклали, так як у них прийнято вважати недоїдену їжу поганим тоном.

Після повернення з гостей британці завжди відправляють листівку господарям будинку, в якому вони побували. У листівці, як правило, висловлюють свою подяку. Зараз рідко хто шле листівки, вважають за краще висловлювати свою подяку за телефоном.

Новости