Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

США не хочуть бачити Крим на політичній карті світу

У парламент США внесено пропозицію про заборону видавництвам випускати географічні карти, де Крим зображений частиною Російської Федерації. У парламент США внесено пропозицію про заборону видавництвам випускати географічні карти, де   Крим   зображений частиною Російської Федерації

Фото: REX

Відповідний "Акт стабільності і демократії в Україні" вніс до парламенту конгресмен, демократ Еліот Енджел. Ця заборона має стати заходом щодо протидії "якого-небудь визнання, де-юре або де-факто присутності Криму в складі РФ", - підкреслив конгресмен.

"Це частина політики Сполучених Штатів для подальшого надання допомоги уряду України у відновленні її суверенітету і територіальної цілісності, щоб стримати агресію Росії і дати їй відсіч", - наголошується в тексті законопроекту.

Крім того, Енджел закликав союзні країни дотримуватися її рекомендацій. На його думку, світова громадськість повинна надати максимальне тиск на Росію, щоб допомогти Україні "здійснювати своє право на самооборону відповідно до міжнародного законодавства".

Варто відзначити, що економічні інтереси великих корпорацій іноді все ж превалюють над іграми політиків. Так на початку року компанія Coca-Cola виправила помилки на опублікованій нею карті Росії, включивши в неї Крим, Калінінградську область і Курильські острови. Компанія Microsoft, більше року тому зажадала від кримських компаній переліцензувати свої продукти, мотивуючи це вимога тим, що Крим став суб'єктом Російської Федерації.

Читайте також:

У Криму з'явиться "дорожня карта"

Читайте останні новини Pravda.Ru на сьогодні

Новости