Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки Перу: Топ-20 (БАГАТО ФОТО)

  1. Що подивитися в Перу в першу чергу?
  2. 1. Мачу-Пікчу
  3. 2. Каньйон Колка
  4. 3. Пустеля Наска
  5. 4. Озеро Тітікака
  6. 5. Плавучі острови Урос
  7. 6. Стародавнє місто Писак
  8. 7. Місто Куско
  9. 8. Долина пірамід Тукуме
  10. 9. Андский канделябр
  11. 10. Стежка Інків
  12. 11. Водоспад Ґокта
  13. 12. Національний парк Ману
  14. 13. Стародавнє місто Чан-Чан
  15. 14. Оазис Уакачіна
  16. 15. Кафедральний собор Ліми
  17. пам'ятки Перу: що ще відвідати в Перу?
  18. 16. Фортеця Саксауаман
  19. 17. Пласа-де-Армас (Куско)
  20. 18. Історичний центр Арекіпа
  21. 19. Соляні копальні Марас
  22. 20. Острови Бальестас

Є в Південній Америці одна загадкова країна. Вона особлива тим, що зберігає в собі загадки древніх цивілізацій, а на її території є безліч пам'ятників, що належать епосі великої Імперії інків. Тепер головне питання: що подивитися в Перу? В цьому ми і будемо розбиратися. Нижче вашій увазі представлені найбільш значущі пам'ятки Перу.

Що подивитися в Перу в першу чергу?

Як і в будь-якій країні, в описуваної республіці є найкращі пам'ятки і ті, знайомство з якими можна залишити на потім. Тим, хто володіє такою інформацією, відмінне проведення часу забезпечено.

1. Мачу-Пікчу

Є в Південній Америці одна загадкова країна

Вид на гору Уайна-Пікчу і руїни Мачу-Пікчу

Обов'язково будь-якому туристові, який прибув в Перу, треба бути обізнаним з одним з екземплярів, що представляють найдивовижніші будови Америки давніх часів. Унікальне місце наскрізь пронизане історичним пишнотою і самобутністю - загублене місто покритий безліччю таємниць і легенд. Цей об'єкт свого часу був внесений до списку ЮНЕСКО, після чого був названий Новим чудом світу і входить в список найкрасивіших місць світу . Виявлено місто було в 1911 році професором з Єльського університету. Цікаво знати, що Мачу-Пікчу не є назвою самого міста, це лише гірська вершина, яка знаходиться неподалік. Сам населений пункт поділений на сектори, кожному була відведена своя роль, а саме кладовища, темниці, храмів і житлового району.

Офіційний сайт: http: //www.machupicchu.

2. Каньйон Колка

Панорама каньйону річки Колка

Ця пам'ятка Перу є долину річки, що протікає на півдні республіки, а саме в 160 км на північний захід від населеного пункту Арекіпа. Назва прийшла з мови індіанців племені кечуа, в дослівному перекладі воно означає «зерновий комору». У долині можна побачити безліч східчастих терас - Анденес, вони свідчать про те, що стародавні народи Перу активно розвивали землеробство. Подорож до каньйону обов'язково буде незабутнім, хоча б тому, що знаходиться в кільці високих вулканів, висота деяких навіть перевищує 6 тис. М. Також увагу привертає хрест Кондора, що пролітають над каньйоном птиці з сімейства американських грифів.

3. Пустеля Наска

Таємничі лінії в перуанській пустелі Наска

Що подивитися в Перу за 1 день? Відмінним варіантом є одне з найдивовижніших місць з нальотом містики на всій планеті Земля. Світову популярність пустеля отримала завдяки наявності гігантських загадкових ліній. Якщо дивитися на них з висоти пташиного польоту, складається враження, що цілком реалістичні зображення створені зусиллями майстра велетенських розмірів. Ще більше вражає уяву кількість цих малюнків, на території є більше 30 ідентифікованих малюнків, близько 700 шт. геометричних фігур, а ліній і смуг взагалі незліченна безліч. Ця пам'ятка Перу відноситься до числа найбільш відвідуваних, подивитися на неї з'їжджаються люди з різних куточків світу.

4. Озеро Тітікака

Пейзаж високогірного озера Тітікака

Знаходиться воно на високогір'ї, а саме на кордоні між Болівією і описуваної республікою. У озера незвичайне не тільки назва, за великим рахунком воно являє собою шматочок стародавнього океану, піднятий на запаморочливу висоту. Цим пояснюється океанічна фауна, в озері живе велика кількість різноманітних морських безхребетних риб, не виключенням є навіть акули. Місцевість відноситься до числа кращих пам'яток, тому що в околицях озера, а також на його островах є безліч руїн древніх поселень. Головним містом описуваного регіону є Пуно.

5. Плавучі острови Урос

Один з плавучих очеретяних островів племені Урос

Продовжуємо описувати цікаві місця республіки Перу. Як було сказано вище, на території високогірного озера розташовано безліч островів. Так ось, на них проживають племена Урос, туди вони перебралися з берегів Тітікака з метою уберегтися від гніту нових правителів. Для цього були побудовані з використанням очерету великі плоти. До цього дня племена живуть на плавучих островах, займаються вони там риболовлею, полюванням на качок, збором яєць. У їжу вживається навіть очерет, а саме його серцевина. Гіди в Перу розповідають гостям країни про устрій життя місцевого народу, деякі жителі островів навіть показують свої будинки, відкривають секрети господарювання.

Подивіться красиві місця Перу в цьому чудовому відео!

6. Стародавнє місто Писак

Стародавні тераси інків у міста Писак

Розташований він в 33 км від Куско, а саме в Священній долині інків, що біля річки Урубамба. Населений пункт свого часу виконував функції фортеці інків. За історичною значимістю описувана пам'ятка Перу посідає друге місце, вона являє собою легендарну цитадель інків між гір. Дивлячись на залишки міцних фортечних споруд, збудованих свого часу інками, можна зробити висновок про високий рівень віртуозності древніх будівельників. На території міста Писак є однойменна фортеця, вона збудована повністю з каменів, а шлях до неї представляє нескінченну стрічку ступенів.

7. Місто Куско

Колишня столиця імперії інків - місто Куско

Колись це була столиця стародавньої імперії інків, тому було прийнято рішення внести до списку спадщини ЮНЕСКО цей населений пункт повністю. У всьому світі він вважається одним з найстаріших, а також дивних. З відгуків про місто Куско можна дізнатися, що в ньому відчувається дух американської та європейської цивілізації. Створюється відчуття, що ти йдеш і по населеному пункту інків, і по столиці іспанської колонії. Що ж стосується головних визначних пам'яток на території Куско, то до них відносяться кілька музеїв, майже всі вони присвячені історії цивілізації стародавнього народу. Звернути увагу варто на місцевий колоритний ринок, одяг місцевих.

8. Долина пірамід Тукуме

Долина пірамід Тукуме - древній релігійний центр індіанських племен

Ця пам'ятка Перу являє собою унікальний археологічний комплекс, що включає в себе 26 пірамід, висота яких досягає 40 м. Щоб дістатися туди, краще використовувати повітряний транспорт, тривалість перельоту залежить від місця відправлення, це може бути Ліма або Трухільо. Можна віддати перевагу і наземного транспорту, але тоді доведеться витратити близько 3 або 10 годин, знову ж таки все залежить від точки відправлення. Рейтинг у цього місця серед туристів досить високий, тому що багато хто хоче на власні очі побачити споруди, побудовані індіанцями Ламбайеке ще в 700 роках до н.е. Найбільше вражає пірамідою в долині є Уака Ларга, що привертає увагу своєю довжиною, що досягає 700 м. На території також є музей, збудований в стилі оточуючих древніх споруд.

9. Андский канделябр

Таємничий доісторичний геогліфи, знайдений на півострові Паракас

Екскурсії в Перу часто організовуються в сторону національного заповідника Паракас. Вважається, що це місце одним з перших було населене розумною цивілізацією. А ще тут безліч дивовижних, в якійсь мірі навіть незбагненних об'єктів. Одним з таких є Андский канделябр. Він являє собою гігантський геогліфи на схилі величезної піщаної гори. Дивлячись на фото в Інтернеті, створюється враження, що його просто намалював якийсь гігант і якщо подує вітер, то малюнок зникне. Геогліф займає територію 128 м в довжину і 100 м в ширину. Товщина ліній знаходиться в межах 0,5-4 м, а глибина близько 2 м. Погодьтеся, не віриться, що така пам'ятка Перу - це реальність, однак вона дійсно існує.

10. Стежка Інків

Туристи на древньої Тропе інків

Йдеться про дивовижний пішохідному маршруті, який, як зрозуміло з назви, був прокладений ще інками. Веде він на Мачу-Пікчу, це справжній кам'янистий шлях з характерними для нього складнощами. Колись цей шлях використовувався виключно для релігійних цілей. Не знаєте, куди сходити в Перу? Спробуйте здолати стежку Інків, але тільки скористайтеся послугами професійного гіда, а ще найміть носія, його корисність ви оціните в кінці складного підйому.

11. Водоспад Ґокта

Подвійний каскад водоспаду Ґокта Elemaki

На території республіки Перу є провінція під назвою Чачапояс, що в перекладі означає «люди хмар». Не так давно німецьким дослідником там був відкритий двохкаскадний водоспад Ґокта висотою 771 м. Назва походить від сусіднього поселення, що знаходиться в східній частині країни. Що подивитися в Перу? Описуваний стрімко падаючий з висоти потік води заслуговує на увагу, тому що навколишня природа не зворушена цивілізацією, а місцева флора і фауна радують своєю різноманітністю.

12. Національний парк Ману

Куточок національного парку Ману

Місцем його освіти є злиття двох річок, воно вважається світовою столицею флори і фауни. Національний парк Ману - це своєрідні ворота заповідника Тамбопата. Без перебільшення можна сказати, що це справжній екологічний рай. Описувана пам'ятка Перу приваблює неймовірним різноманітністю флори, дикої фауни джунглів. Дістатися туди можна на літаку, наприклад, з Ліми, Куско.

13. Стародавнє місто Чан-Чан

Отвори на глиняних дахах стародавнього міста Чан-Чан

Він був заснований ще в доколумбової епохи, а знаходиться на березі Тихого океану. На момент 1300 року н.е. цей населений пункт належав до числа найбільших на всьому континенті. В офіційному описі сказано, що 28 км2 населяло близько 100 тисяч чоловік. Видно, що індіанці чиму будували місто на століття, адже його останки збереглися до наших часів. Здійснюючи огляд пам'ятки, зверніть увагу, що будівлі були з каменів і глини, а план представлений чіткої геометричної схеми.

14. Оазис Уакачіна

Оазис Уакачіна серед дюн перуанської пустелі Сечура

Дивлячись на його фото, складно не погодитися, що це один з наймальовничіших оазисів. Там ви точно проведете незабутній відпочинок. Особливістю оазису є його оточення піщаними дюнами, створюється враження, що ви перебуваєте в самому серці Африки. У поселенні, збудованому навколо озера природного походження, проживає близько 100 чоловік. Що відвідати в Перу, а саме на території оазису Уакачіна? Головною розвагою там є катання на сноубордах, призначених для піску.

15. Кафедральний собор Ліми

Збройна площа перед Кафедральним собором Ліми

Місцем розташування цієї пам'ятки Перу є історичний центр Ліми, а саме площа Плаза Майор. Будівництво храму тривало протягом трьох років з 1535 року. Його важливість в колоніальні часи відбивалася в величезному розмірі. На жаль, в описуваної місцевості землетрусу були не рідкістю, будівля періодично ремонтувалося. Внесені зміни відображали різні епохи мистецтва. Рекомендації у Кафедрального собору дуже навіть позитивні, його варто побачити на власні очі.

пам'ятки Перу: що ще відвідати в Перу?

Поїздка в країну на території Південної Америки обов'язково буде цікавою і незабутньою, головне все правильно організувати. Знаючи, куди сходити в Перу, на що подивитися, ви точно з максимальною користю проведете відпустку, а головне, відвезете з собою багаж яскравих вражень.

16. Фортеця Саксауаман

Руїни фортеці Саксауаман на околиці Куско

Являє собою ще одне містичне будова часів інків, знаходиться воно на самій околиці Куско. Фортеця знаходиться в оточенні трьох захисних стін, а в центральній частині розміщений сонячний календар. Серед руїн виділяють і привертають інтерес туристів басейн, підземні камери, цитаделі, спеціальні бочки для запасів. У наш час на території фортеці щорічно відзначається присвячений небесному сонячного світила фестиваль.

17. Пласа-де-Армас (Куско)

Центральна площа міста Куско - Пласа-де-Армас

Що ще такого відвідати в Перу? Є ще цікаві місця, до числа яких належить центральна площа. Вона грає дуже важливу роль в житті р Куско. Колись на її місці були болота, їх осушили і почали забудовувати звільнилася територію. У наш час навколо площі зосереджені всі головні визначні пам'ятки, а також місця розваг, типу кафе, магазинів, ресторанів. Увагу варто звернути на колоніальні будівлі, а також елементи будівель інків. На площі відзначаються важливі для республіки свята, проводяться концерти, мітинги. Одним словом, дійсно є, що подивитися в Перу.

18. Історичний центр Арекіпа

Будівлі з білого вулканічного каменю в центрі Арекипи karlnorling

Це місто заслужено вважається одним з найкрасивіших в республіці. Забудований він був в кінці 18 століття, на території можна спостерігати велику кількість колоритних будівель в колоніальному стилі, збудовані вони переважно з білого вулканічного каменю. Стара частина міста представлена ​​великою кількістю історичних та архітектурних пам'яток, до числа головних відносяться старовинні церкви, монастирі. І ви ще питаєте, що відвідати в Перу?

19. Соляні копальні Марас

Соляні тераси Марас - комплекс полів, створених для видобутку солі

В якості продовження теми, що подивитися в Перу, хочеться рекомендувати мандрівникам маленьке містечко, розташоване на території колись могутньої цивілізації інків. Його головною родзинкою є соляні копальні, на які зверху відкриваються неймовірні види. Від них у вас точно залишаться найяскравіші враження. Свого часу інками були спроектовані цілі системи каналів і колодязів. Вони до цього дня харчуються водою з гарячого джерела, насиченою мінералами. В результаті утворюється сіль.

20. Острови Бальестас

Мешканці скельних островів Бальестас

Архіпелаг ще відомий під назвою малі Галапагоси, причому подібностей у них дуже мало. Скелі на описуваному острові мають різний колір, внизу він червонуватий, а зверху білий. На островах можна спостерігати велике розмаїття пернатих мешканців, пощастить вам чи ні, залежить від пори року. Що подивитися в Перу на острові Бальестас? Майте на увазі, йдеться про найбільшу в світі колонії морських левів, які живуть на охоронюваних місцевих пляжах.

На завершення хотілося б сказати, що не можна забувати про необхідність завчасного бронювання номера. Готелів в Перу предостатньо, ознайомитися з їхніми характеристиками можна на спеціальних інформаційних сайтах.

Читайте також про кращі пам'ятки Чилі і надихайтеся на своє подальше подорож по країнах Америки!

Що подивитися в Перу в першу чергу?
Тепер головне питання: що подивитися в Перу?
Що подивитися в Перу в першу чергу?
Не знаєте, куди сходити в Перу?
Що подивитися в Перу?
Що відвідати в Перу, а саме на території оазису Уакачіна?
Пам'ятки Перу: що ще відвідати в Перу?
І ви ще питаєте, що відвідати в Перу?
Що подивитися в Перу на острові Бальестас?

Новости