Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мешканкам Південної Америки рекомендували не заводити дітей до 2018 року

В регіоні поширюється стерпний комарами, вірус Зика, який загрожує численними вродженими захворюваннями В регіоні поширюється стерпний комарами, вірус Зика, який загрожує численними вродженими захворюваннями   Фото: newscom / vostock-photo   Москва

Фото: newscom / vostock-photo

Москва. 24 січня. INTERFAX.RU - Вірус Зика продовжує поширюватися по Латинській Америці, і все більше урядів держав рекомендують мешканкам країни планувати вагітність і не заводити дітей протягом найближчих двох років.

як повідомляє The Washington Post, вірус поширився вже як мінімум на 20 країн, включаючи, Барбадос, Болівію, Гваделупі, Панаму і Пуерто-Ріко.

Найбільше постраждала Бразилія. Там заражені вже більше 1 млн осіб, і понад 4 тисячі немовлят народилися з мікроцефалією, імовірно, через вірус Зика.

Мікроцефалія означає, що новонароджені з'являються на світ з аномально маленькою головою і відповідно недорозвиненим мозком. Дорослі переносять зараження вірусом Зика відносно легко: з'являється невелика висип, піднімається температура, можуть боліти суглоби.

Основну небезпеку він представляє саме для вагітних жінок. Різко зростає ризик народження дітей з фізичними та розумовими відхиленнями. Крім того, існує теорія, що вірус призводить до синдрому Гієна - Барре, який може означати параліч пацієнта.

У Колумбії, Гондурасі, Сальвадорі і Ямайці жінкам вже рекомендовано відкласти вагітність на деякий час. Найсуворіший заборону в Сальвадорі: дітей радять не заводити як мінімум до 2018 року. Реалізувати заборона в католицькій країні, де церква не заохочує контрацепцію, буде дуже непросто.

Вірус Зика відомий з 1940-х років, але по-справжньому небезпечною загрозою він став в останні кілька місяців.

Рознощиками хвороби є комарі, і латиноамериканські країни намагаються взяти під контроль спалах вірусу за допомогою дезінсекції районів, де розмножуються комахи. Вагітним жінкам рекомендовано обробляти шкіру засобами захисту від комарів.

Між іншим , стало відомо, що перші випадки зараження вірусом Зика діагностовано в США.

Вакцини від вірусу поки немає.

Новости