Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У списку ЮНЕСКО: Соловки, гори Алтаю, острів Врангеля

  1. Історико-культурний комплекс Соловецьких островів
  2. «Золоті гори Алтаю»
  3. Природний комплекс заповідника Острів Врангеля

Спецпроект RTourNews. На початок 2017 року списку об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Росії значиться 26 найменувань. Плюс в переліку фігурує об'єкт, розташований в Республіці Крим. Всі вони - гордість російського туризму на світовій арені, його візитні картки. Однак хто з працівників турсфери або завзятих мандрівників перерахує пам'ятки без запинки?

Історико-культурний комплекс Соловецьких островів

Місцезнаходження: Архангельська область
Рік внесення в список: 1992

Соловецький архіпелаг, розташований в західній частині Білого моря, складається з 6 островів загальною площею понад 300 кв. км. Вони були заселені в V ст. до н.е., проте найперші свідчення перебування тут людини відносяться до 3-2-му тисячоліть до н.е. Острови, починаючи з XV ст., Стали місцем створення і активного розвитку найбільшого на Російському Півночі монастиря. Тут також розташовані кілька церков XVI-XIX ст.

«Золоті гори Алтаю»

Місцезнаходження: Республіка Алтай
Рік внесення в список: 1 998

Алтайські гори, що є головною гірської областю на півдні Західного Сибіру, ​​формують витоки найбільших річок цього регіону - Обі і Іртиша. Об'єкт спадщини включає три окремих ділянки: Алтайський заповідник з водоохоронної зоною Телецкого озера, Катунский заповідник плюс природний парк Білуха, плато Укок. Сумарна площа становить 1,64 млн. Га. Район демонструє найширший в межах Центрального Сибіру спектр висотних поясів: від степів, лісостепу і мішаних лісів до субальпійських і альпійських лугів і льодовиків. Територія є місцем життя зникаючих тварин, таких як сніжний барс.

Природний комплекс заповідника Острів Врангеля

Місцезнаходження: Чукотський автономний округ
Рік внесення в список: 2004

Об'єкт спадщини, розташований за Полярним колом, включає гористий острів Врангеля (7,6 тис. Кв. Км) і острів Геральд (11 кв. Км) разом з прилеглими акваторіями Чукотського і Східно-Сибірського морів. Оскільки даний район не був охоплений потужним четвертинним заледенінням, тут відзначається дуже високий біорізноманіття. Острів Врангеля відомий завдяки величезним лежбищам моржа (одні з найбільших в Арктиці), а також найбільшою в усьому світі щільністю родових барлогів білого ведмедя. Цей район важливий як місце нагулу сірих китів, мігруючих сюди з боку Каліфорнії, і як місце гніздування для більш ніж 50 видів птахів, багато з яких віднесені до рідкісних і зникаючих. На острові зафіксовано більше 400 видів і різновидів судинних рослин, тобто більше, ніж на будь-якому іншому арктичному острові. Деякі з зустрічаються тут живих організмів - це особливі острівні форми тих рослин і тварин, які широко поширені на континенті. Близько 40 видів і підвидів рослин, комах, птахів і звірів визначені як ендемічні.

згідно зі списком whc.unesco.org .

Однак хто з працівників турсфери або завзятих мандрівників перерахує пам'ятки без запинки?

Новости