Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Три ведмеді Алтай база відпочинку: як доїхати, відгук і ціни

  1. Чому ми вибрали турбазу «Три ведмеді»
  2. Як дістатися і де знаходиться
  3. територія
  4. Номери та Ціни
  5. Двомісний номер
  6. Тримісний номер
  7. Чотирьохмістний номер
  8. люкс
  9. люкс +
  10. наш відгук

Вітаю! Ось і почався наш новий міні сезон «Ульотна життя» в Росії. У коментарях обговоримо, як нас занесло на Алтай і що з нами відбувалося весь цей час, а цей пост присвячений того місця, де ми зупинилися жити. Отже, сьогодні у нас - база відпочинку «Три ведмеді» гірський Алтай наші відгуки, враження, як доїхати, фото і відео.

Чому ми вибрали турбазу «Три ведмеді»

Чому ми вибрали турбазу «Три ведмеді»

Якщо ви читаєте наш блог вже давно, то в курсі, що ми завжди подорожуємо з нашим малюком. Якщо немає, то рекомендую почитати пости: « Старт Ульотна життя »І« День народження Аліни в Нячанге ». Цей момент додає свої нюанси в відпочинок на Алтаї. Уже не поганяєш на рафтах по Катуні і на квадрациклах по горах, але зате можна здорово провести час у колі сім'ї. Детально про особливості відпочинку на Алтаї, читайте в нашому наступному пості. Обов'язково підпишіться на оновлення блогу.

Турбазу «Три ведмеді» ми вибрали по ряду наступних причин:

  1. Розташування. База відпочинку знаходиться всього в 3 км від озера Ая, а це майже самий центр всієї движуху в гірському Алтаї. Дістатися до всіх визначних пам'яток на машини можна без всяких проблем і за часом багато не займе. Тобто за невеликий період часу можна подивитися купу цікавих місць на Алтаї, таких як Тавдинские печери, Камишловскій водоспад і т.д при цьому ваш малюк не стомиться, а буде з задоволенням сприймати подорож.
  2. Інфраструктура. На базі відпочинку «Три ведмеді» є дитячий і дорослий басейн з гіркою для розваг. Величезна територія для ігор дітей, свій контактний зоопарк, в якому ми зависали цілими днями. Детальніше про це далі в пості.
  3. Тусовка. Дітей тут не просто багато, а дуже багато. У вашої дитини немає шансів занудьгувати. Він привезе з цієї подорожі по Гірському Алтаю не тільки море вражень, а й парочку нових друзів. З дітьми працюють аніматори. Щодня проходять шоу-програми для них з іграми та призами. Також є кінотеатр для перегляду мультфільмів. Два рази на день приходь в гості поні і на ньому можна покататися по території. Тут справжній рай для дітей.

Як дістатися і де знаходиться

Як дістатися і де знаходиться

База три ведмедя знаходиться в Алтайському краї, Алтайському районі в селі Ая. Можете забити в навігаторі вулицю - Катунського 27. Також настійно рекомендую закачати на смартфон додаток 2gis Гірничо-Алтайськ. Ця карта дуже допомогла нам у подорожі по Алтаю. Все дуже зрозуміло і доступно.

Дістатися до бази «Три ведмеді» досить просто. Ми добиралися з Новосибірська на машині. Відстань вийшло приблизно 600 км з невеликим. З усіма зупинки цей шлях у нас зайняв близько 8 годин. Були великі пробки в Бійську і постійно по шляху ремонтні роботи, але якщо летіти з нормальною швидкістю, то цілком можна дістатися і швидше.

Шлях все-час йде по Чуйскому тракту. Про цю дорозі ми напишемо окремий пост. На Алтаї ми відвідали пам'ятник її засновнику і натхненнику. Він знаходиться по шляху до селища Манжерок і однойменним озером, а також канатно-крісельній дорозі.

Він знаходиться по шляху до селища Манжерок і однойменним озером, а також канатно-крісельній дорозі

По дорозі ми проїжджали селище Сростки, де є дуже класна ярмарок з шалено смачними пирогами, медовухою та солоними огірочками. Дуже рекомендую заскочити по дорозі. Це місце знамените тим, що воно стало батьківщиною для відомого письменника Шукшина Василя Макаровича. Величезна кількість сувенірів продається тут на цю тему. Без подарунка не залишитеся.

Далі рухаємося по Чуйскому тракту за орієнтирами - Майма, Карлик, Дубівка, Соузга. Після того як проїдете Соузга буде новий міст через річку Катунь по правій стороні. Вам потрібно проїхати по ньому і повернути праворуч. Якщо повернете ліворуч або проїдете міст, то потрапите в особливу економічну зону Бюрюзовая Катунь, де є дуже класне озеро Бірюзова Катунь. Про нього окремий огляд, підпишіться на оновлення.

Після повороту направо за мостом рухаємося по дорозі повз туристичних баз. Орієнтир буде ось такий покажчик. Якщо повернути ліворуч, то ви потрапите на озеро Ая (Айская) про нього мова в наступному пості.

Але ми рухаємося далі. По праву руку буде орієнтир - готель Корона Алтаю. Обов'язково подивіться огляд цієї п'ятизірковому готелі. Вона розташована на двох островах з підвісними мостами між ними. На одному з островів є великий хрест. Його не помітити просто неможливо.

Його не помітити просто неможливо

Рухаємося далі. Проїжджаємо селище Ая. Уважно вдивляємося в далечінь. Якщо ви на горизонті увидили чортове колесо, то значить ви на вірному шляху. Це парк атракціонів в селищі Ая, де ми з Аліною дуже класно провели час. Він розташований в кілометрі від бази три ведмедя.

Не доїжджаючи до парку, ви побачите ось такий будинок. Це і є база відпочинку три ведмеді в Гірському Алтаї.

Також сюди можна дістатися з аеропорту Горно-Алтайська. Ходять таксі і автобуси. З Новосибірська також є автобусні маршрути і маршрутки-таксі. Але ми вирішили подорожувати на машині по Гірському-Алтаю, щоб бути мобільними, заощадити і більше подивитися.

територія

територія

На території бази відпочинку три ведмеді досить багато цікавих місць. Далі розповімо про все по порядку.

На самому березі Катуні розташована зона відпочинку. На ній є три альтанки для досить великої компанії. Вартість 300 рублів на добу. Бажано бронювати її заздалегідь тому періодично, особливо на вихідних, місць там немає.

Але якщо вас цікавить місце для смаження шашлику, а їсти ви плануєте у себе на веранді будинку, то можна просто поставити мангал у вогнища поряд з гойдалками.

Також є спеціальне місце з двома мангалами для приготування. Вони безкоштовні.

На території бази є кафе. Воно розташоване зліва від входу. Ціни там середні. Чек приблизно 200 рублів на людину. Вечорами проходять музичні шоу з програмою. Але ми харчувалися в інших кафе.

Для любителів східної кухні (лагман, шурпа, шаурма і т.д.) рекомендуємо кафе «Навруз». Воно розташоване поруч з базою відпочинку, не доїжджаючи її приблизно кілометр. Дуже смачна їжа і досить швидко обслуговують. Ціни середні.

Ціни середні

Для любителів російської кухні є кафе «Мурашник». Вона також розташовано в кілометрі від бази відпочинку три ведмеді, але вже в інший бік, по дорозі до парку розваг. Орієнтир - колесо огляду.

Орієнтир - колесо огляду

Тут можна поїсти смачний борщ, окрошку, млинці. Дітям можуть приготувати кашу. Людей небагато і обслуговують швидко. Ціни нижче, ніж в інших кафе. Працює до останнього клієнта.

Також на базі відпочинку три ведмеді працює ресторан. Він розташований в основній будівлі зліва від входу на третьому поверсі. Там з ранку проходять сніданки. Вартість завтра 250 рублів з людини і є обов'язковою при замовленні номера. У ресторані є музика, дитяча кімната і все, що потрібно для відпочинку.

В цьому ж будинку працює оздоровчий центр, в якому ви зможете:

  1. Прийняти пантові ванни
  2. Сходити в соляну печеру
  3. Посидіти в фіто бочці
  4. Потрапити на різні види масажів
  5. Спробувати шоколадне обгортання

І ще багато інших корисних спа процедур, наприклад Антипохмільний програма, куди входить Фітобочка, кисневий коктейль, масаж і фітотерапія. 🙂 вартість 2000 руб.

В цьому ж будинку працює кінозал, де ви можете замовити у адміністратора фільми для компанії від 8 чоловік за додаткову плату. Ми там ходили з Аліною на мультики в погану погоду.

Території бази під охороною. Є дві парковки. Одна з головного входу інша зі зворотного боку. Якщо ви не проживаєте на базі відпочинку три ведмеді, то на територію вхід буде платний - 200 рублів з людини. Охорона за цим дотримує строго.

Справа біля входу розташовано адміністративну будівлю ось з такими ведмедями.

Справа біля входу розташовано адміністративну будівлю ось з такими ведмедями

Тут ви можете замовити прибирання в номер, вирішити всі ваші питання по відпочинку, придбати екскурсії. Ціни особливо не відрізняються від вуличних, тому сміливо можна брати і тут. Детальніше про екскурсії на Алтаї писатимемо в окремому пості. Підпишіться на оновлення.

Також тут два рази в день можна придбати квиток на катання на поні по території. Один квиток йде в подарунок при заселенні. Атракціон дуже класний і коштує всього 100 рублів.

Далі при вході на основну територію вас зустрічає дитяча кімната. Тут ваша дитина може пограти під наглядом аніматорів, але тільки якщо ваша дитина старше 3-х років. Малюки тільки з батьками або за окрему плату. До речі тут можна замовити послугу няні. Коштує це задоволення 150 руб на годину.

Кімната велика, але іграшки вже неабияк поюзати, багато вже що зламано. Потрібно все міняти, але дітей це мало турбує. Також в цій кімнаті, якщо є проблеми з погодою, щодня о 19:00 проходять дитячі шоу.

Якщо з погодою все ок, то вони проходять на свіжому повітрі. Наша Аліна тут відривалася по повній. Такі танці видавала, що все були в шоці 🙂

Далі розташована ігрова зона з гойдалками, пісочницею, гірками, будиночками для гри і т.д. Але найголовніші тут - це два батута. Звідти дітей дуже складно витягнути.

Однією з фішок бази відпочинку три ведмеді можна назвати - контактний зоопарк. У самому центрі, у великому вольєрі живуть страуси і сімейство кіз. Аліну від них неможливо було відірвати.

Також навколо вольєра є клітини з морськими свинками, єнотами, шакалом і леопардом Клеп.

Трохи подалі є зоопарк з лебедем, білками, дикобразом, лисицями і навіть макакою. Детальніше все розглянути можна в цьому відео.

На території є музей тварин. Видовище то ще, але дітям подобається. Тут є і вовки і ведмеді та інші мешканці лісів, гір і степів Алтаю. Детальніше в цьому відео.

Ще одне ключове місце бази відпочинку це басейн. Басейн реально дуже класний. Є як маленький дитячий з теплою водою, так і дорослий з нормальною. Працює водяна гірка. Можна орендувати шезлонг.

Тут же міні-бар, де можна придбати прохолодні напої і морозиво. Днем тут неймовірно шумно і багато людей. Саме тому ми не стали брати люкс біля басейну.

Саме тому ми не стали брати люкс біля басейну

Ще на території працює спортзал. Ключі можна взяти у адміністратора. І є ось така прикольна кальянная.

І є ось така прикольна кальянная

Для любителів спорту є спортмайданчик, настільний теніс, більярд.

Працюють дві лазні. Одна на 8 інша на 16 осіб. Ціни нижче.

Ціни нижче

Загалом, територія велика і кожен тут знайде для себе багато цікавого. Прогулятися по території бази відпочинку «Три ведмеді» ви можете в цьому відео.

Номери та Ціни

Номери та Ціни

Всі відпочиваючі проживають в двоповерхових котеджах з невеликими терасами для відпочинку на свіжому повітрі. На турбазі «Три ведмеді» є п'ять типів номерів. В кожному котеджі є 5 різних типів номера. Зараз розповімо про них і ви дізнаєтеся ціну.

Двомісний номер

Двомісний номер

Це невелика кімната в будинку з двоспальні, а за фактом полуторним ліжком. Номер повністю виконаний з дерева. Є тумбочки, шафа для одягу і письмовий стіл. З техніки буде холодильник, а також телевізор на 7 каналів. Зручності, душ, раковина і унітаз, є. Видається комплект білизни і рушники. У номері є весь необхідний посуд.

Тримісний номер

Все те ж саме, що і в попередньому номері, тільки ще є крісло-ліжко.

Чотирьохмістний номер

Номер відрізняється від попередніх тим, що в ньому є дві «двоспальні» ліжка. Сам номер такий же невеликий, як і попередні.

люкс

люкс

Тут вже є дві кімнати. Номер більше підходить для проживання сім'єю з дітьми. У спальні все як в звичайному двомісному номері. У залі ж є комплект м'яких меблів з дивана і двох крісел. Надається чайник з чайною парою.

люкс +

Той же люкс тільки будинки розташовані поряд з басейном.

Ми брали люкс подалі від басейну. В цілому залишилися задоволені. З дитиною було зручно. Завжди була гаряча вода. Вдень він спав, не дивлячись навіть на шум, який все одно доносився від басейну. Екскурсії давали про себе знати 🙂 Чого тільки варті Тавдинские печери, які ми пройшли з нашої Аліною разом.

З мінусів я б наголосив на тому, що номери вогкуваті після дощу і там темно. Меблі вже місцями вимагає заміни. Чи не рекомендував би брати перший поверх. Тут не тільки буде темно, але і ще все заглядати будуть мимоволі, що ти робиш на веранді. Вона до речі дуже рятує. Основний час можна проводити на свіжому повітрі там.

Ціни на номери можна подивитися в цій таблиці.

Ціни на номери можна подивитися в цій таблиці

Сніданки оплачуються в обов'язковому порядку. За заїзд в вихідний день доведеться доплатити + 500 руб. працюють по 20% -й передоплаті.

Прогулятися по номеру і почути наш відгук про базу відпочинку три ведмеді ви можете в цьому відео.

наш відгук

наш відгук

Кому ми рекомендуємо відпочинок на базі. Це обов'язково сімейні пари з дітьми. Ваш малюк порине в цю атмосферу відпочинку. Тут і велика кількість дітвори, з якою ваша дитина буде проводити більшу частину часу. Є великий зоопарк, в якому він також буде пропадати. Працюють аніматори. Вечорами різні костюмовані вистави. При гарній погоді з басейну ви не вилізете всією сім'єю. Поруч з базою є парк атракціонів. Дітям тут нудьгувати просто ніколи.

Ви ж поки ваша дитина відпочиває, можете пройти оздоровчі процедури, позагоряти або просто посидіти на веранді великою компанією. Завдяки тому, що база розташована в самому туристичному місці Алтаю, у вас є можливість відвідати чимало пам'яток.

Кому не рекомендую відпочивати на базі три ведмедя - це компаніям молоді. Діти лежали спати приблизно в десять. Якщо ви не хочете проблем і конфліктів, адміністрація тут буде на боці відпочиваючих з дітьми, то доведеться зменшити обороти у відпочинку, а це не дуже вам може сподобатися, якщо ви приїхали покуражитися і гульнути. Розгляньте для цього краще іншу базу. Яку? Про це скоро напишемо на блозі. Підпишіться на оновлення.

База відпочинку три ведмеді працює цілий рік. Взимку можна пройти оздоровчі процедури, сходити в лазню, покататися на ковзанах або здійснити пішу прогулянку на коні.

На сьогодні все. Чекаємо ваші питання в коментарях. Хотіли б ви тут відпочити, а якщо відпочивали, то, як вам тут? Що взагалі думаєте про відпочинок на Алтаї і в Росії? Поділіться враженнями, можливо вони відрізняються від наших.

Підписуйтесь на оновлення блогу. Попереду огляд п'ятизіркового готелю «Корона Алтаю» і звіт з нашої поїздки на озеро Ая.

Тисніть кнопки соцмереж, якщо ви будете читати наш блог далі.

Повір у мрію!

Артем і Олена Васюковіч

Яку?
Хотіли б ви тут відпочити, а якщо відпочивали, то, як вам тут?
Що взагалі думаєте про відпочинок на Алтаї і в Росії?

Новости