Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

озеро Бурсоль

  1. Відвідування солоного озера Бурсоль
  2. Цікаві факти
  3. Відпочинок на Алтайському курорті Ярове

oтвeтa пoкa нeт

До озера (км):

Ярове - невеликий, але при цьому вельми затишний і красивий курорт, розташований в самому центрі Кулундинской степу Алтайського краю. Це місто з розвиненою інфраструктурою і відмінними умовами для відпочинку. Він знаходиться на березі унікального солоного озера Бурсоль, цілющі властивості якого відомі з незапам'ятних часів. Багато туристів, що побували тут, навіть порівнюють відпочинок в Яровому з відвідуванням курортів на знаменитому Мертвому морі.

Зміст статті:

1. Відвідування солоного озера Бурсоль

2.Інтересние факти

3.Отдих на Алтайському курорті Ярове

Відвідування солоного озера Бурсоль

озеро Бурсоль є найбільшим сольовим родовищем у всьому Алтайському краї. Дно цієї водойми буквально всипане сольовими кристалами, причому чим далі вони розташовані від берега, тим більше за них розмір, саме тому заходити в воду босими ногами категорично заборонено. Вода озера має безліч цілющих властивостей, адже крім корисних для організму мінеральних речовин і солей вона містить мулових-сульфідні грязі, які за своїми терапевтичним характеристикам ні в чому не поступаються знаменитим грязям курортів Криму і Кавказу.

Алтайское озеро Бурсоль - воістину унікальна водойма. Його вода постійно змінює свій колір і в прохолодну погоду набуває сталевий відтінок, а ось в теплі деньки гладь водойми стає бузково-рожевою.

Варто відзначити, що навіть повітря цих місць буквально просочений цілющими солями озера, тому, відпочиваючи тут, можна не тільки приємно провести час, але і поправити здоров'я.


Цікаві факти

Ще з середини XVIII ст. озеро було соляної столицею в Західному Сибіру.

Воно офіційно називається Бурлінскім, проте відомо саме за назвою знаходиться поруч селища - Бурсоль.

Селище відомий соляним промислом, який з 1768 року здобував сіль для самої імператриці Катерини! За радянських часів це було утворить місто підприємство, безпосередньо до озера підводилася залізниця, по якій везли сіль в інші частини країни.

Озеро має площу в 31,3 квадратних кілометра, середню глибину - близько 1 метра, максимальну ж - в два з половиною.

Береги, вхід у воду мають потужний півметровий шар цілющого мулу, на дні водойми - об'ємні поклади солі.

Озеро це безстічне, тобто в нього не втікає і ззовні не випливає ніяка річка.

Вода - солоно-гірка, не замерзає взимку.

В наші дні озеро є природним пам'ятником, на берегах під забороною будь-яка господарська діяльність, яка може нашкодити складу води і рослинам на його берегах.

Туристів особливо сильно цікавить фантастична краса озера, і це не дивно - рожева вода на білому дні виглядає дійсно просто-таки неймовірно! Будь приїжджий обов'язково забирає трохи кристаликів солі і лікувальної грязі собі на пам'ять.

А як можна добре відпочити в Яровому на цьому озері, читайте далі!

А як можна добре відпочити в Яровому на цьому озері, читайте далі

Відпочинок на Алтайському курорті Ярове

Ярове - популярний курорт Алтайського краю з розвиненою інфраструктурою, тому навіть самим вибагливі туристам тут неодмінно знайдеться заняття до душі. Сім'ям з дітьми обов'язково сподобається відвідування місцевого аква-парку - найбільшого в усій Сибіру. У ньому є все необхідне для чудового відпочинку: атракціони, басейн, бар, сауна. Дітлахи із задоволенням покатаються з гірок і поплещутся в теплій воді, та й дорослим тут буде чим зайнятися.

Також в Яровому є кілька добре облаштованих пляжів, де можна не тільки чудово відпочити, насолоджуючись місцевими красотами, а й покататися на катамарані, водних лижах або перетнути озеро на поромі.

Тим же, хто вважає за краще культурний відпочинок, також не доведеться нудьгувати, адже в Яровому регулярно проходять концерти, різноманітні шоу-програми, циркові вистави. Для тих, хто бажає оглянути визначні пам'ятки і познайомитися з культурою і традиціями цього краю, завжди відкриті двері місцевих музеїв.

Приїжджаючи в Ярове і відпочиваючи на озері Бурсоль, можна бути впевненим, що відпочинок неодмінно вдасться, а враження від нього будуть яскравими, радісними і незабутніми!

Приїжджаючи в Ярове і відпочиваючи на озері Бурсоль, можна бути впевненим, що відпочинок неодмінно вдасться, а враження від нього будуть яскравими, радісними і незабутніми

Схожі статті

Новости