Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Карта Новосибірської області

  1. Історична довідка
  2. Must Visit

Новосибірська область входить до складу Сибірського федерального округу. Центром області є місто Новосибірськ. Супутникова карта Новосибірської області показує, що цей регіон Росії межує з Казахстаном, Кемеровської, Томської, Омської областями і з Алтайським краєм.

На сьогоднішній даний регіон Росії є 17-м за чисельністю населення і 19-им за площі в Росії. Сьогодні Новосибірська область є розвинутим районом країни, де видобуваються нафта, кам'яне вугілля, газ, золото, мармур та торф. На території області розташовані численні підприємства ВПК, підприємства легкої та важкої промисловості, а також машинобудівні виробництва.

На докладній карті Новосибірської області видно, що найбільшими містами регіону є Новосибірськ, Бердськ, Искитим, Куйбишев і Барабинск. Всього на території області розташовується 15 міст, 30 районів і 17 селищ.

Всього на території області розташовується 15 міст, 30 районів і 17 селищ

Історична довідка

Територія сучасної Новосибірської області стала заселятися російськими тільки в XVII столітті. Спочатку з'явилися невеликі остроги і села. Потім купець Демидов влаштував на території регіону 2 мідеплавильних заводу. У 1893 році була прокладена Транссибірська магістраль через місто Ново-Николаевск, який пізніше отримав назву Новосибірськ. Область була створена в 1937 році. Своїх сучасних кордонів область досягла в 1944 році.

Must Visit

На території Новосибірської області розташовуються численні природні пам'ятки: печери, водоспади, Буготакскіе сопки, Обської море, озера, Улантова гора і природні заповідники. Рекомендується відвідати «столицю Сибіру» Новосибірськ, Бердськ і Іскітім. Варто заглянути в археологічний заповідник «Чічабург», в село Мамонтова, де мешкали останні мамонти, і в Умревінскій острог - найстаріше військове поселення в регіоні.

Новости