Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Знайдений в Ботсвані алмаз вагою 813 каратів продали з аукціону за 63 мільйони доларів

Гігантський діамант найчистішої води, видобутий в Ботсвані канадською компанією Lucara Diamond Corporation в листопаді минулого року, проданий на аукціоні «Сотбіс» в Нью-Йорку за рекордні 63,1 мільйона доларів. Це найбільша сума, яка коли-небудь була сплачена за необроблений коштовний камінь. Вага алмазу, що носить назву «Сузір'я», становить 813 карат. За умовами угоди, Lucara Diamond також зможе претендувати на 10 відсотків прибутку від майбутнього продажу алмаза після його огранювання.

За умовами угоди, Lucara Diamond також зможе претендувати на 10 відсотків прибутку від майбутнього продажу алмаза після його огранювання

* Величезний алмаз назвали «Сузір'я»

У червні цього року Lucara Diamond Corporation виставить на продаж ще один унікальний алмаз вагою 1109 каратів. За нього сподіваються виручити не менше 70 мільйонів доларів. Камінь носить назву «Наш світ» і вважається одним з найбільших алмазів, знайдених за останні сто років. А найбільший алмаз в світі на сьогоднішній день - «Куллінан», вага якого перевищувала 3100 карат. Він був знайдений в 1905 році в Південній Африці і згодом розділений на частини. Найбільші з них прикрасили британську корону.

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

Новости