Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Західна Африка: Кот-д'Івуар - Гана-Того-Бенін Всесвітній Фестиваль Вуду 12 днів -11 ночей 02.01.2019

Західна Африка

Берег Слонової Кістки - Гана - Того - Бенін

Всесвітній Фестиваль Вуду

13 днів -12 ночей

02.01.2019 - 14.01.2019

ГАРАНТОВАНІ АВІАКВИТКИ !!!

10 січня - завжди особливий день в Беніні, день для святкування культів предків.

Зокрема, всі адепти вуду зустрічаються в Уйдах, а потім передають у довгій процесії

до дверей без повернення, деякі пішки, а інші - мотоциклом або «кермом таксі».

Всі вони одягнені в традиційні костюми, білий колір є домінуючим.

Фестиваль досягає свого піку з приходом головного «фетішера». Його Величності Дада Дагба Хоунон Хоун II - Верховного жерця вуду в Уіде - і однією з найважливіших фігур в релігії у всій Західній Африці

Ми зустрінемося з лідером релігії вуду, Дагба Хоухоном, в будинку з деякими адептами. «Чорний Папа» розповість про вуду і головним чином про значення 10-го січня.

Танці, узливання, маски і деякі офіційні мови є частиною ранкової програми.

Вуду є релігією, а не культом, як прийнято у нас думати. Основні послідовники релігії Вуду живуть як в Беніні, так і в сусідніх країнах Західної Африки, на Гаїті та в інших країнах північної і латинської америк, загальною кількістю послідовників більше 20 мільйонів. Щорічно, послідовники Вуду з'їжджаються в Уіду, культурний центр релігії Вуду, з усіх кінців Беніну, з сусідніх країн Західної Африки і з усього світу: Гани, Того, Беніну, Нігеру, Гаїті, і навіть з Бразилії, беручи до уваги Європейських і Американських паломників і туристів. Безліч святкових церемоній і містерій проходить в цей день по всьому Беніну, але самі барвисті, звичайно ж, в столиці Вуду - Уіде. Церемонія починається з жертвопринесення духам, яке супроводжується ритмічними звуками барабанів і танцями. Свято триває танцями вуду на узбережжі Уіди, біля монумента, присвяченого пам'яті работоргівлі «Точка неповернення». Для послідовників релігії Вуду, цей щорічний міжнародний Фестиваль Вуду є таким же яскравим святом, як Різдво для європейців.

програма:

DAY 1: 2/01/2019 Москва - Марокко - Берег Слонової Кістки

10:20 Виліт за маршрутом Москва - Касабланка, Air Maroc

13:10 Прибуття до Касабланки

16:15 Виліт за маршрутом Касабланка - Абіджан, Air Maroc

20:45 Приліт в Абіджан, Зустріч представником приймаючої організації, трансфер в готель Hotel Azalia або аналогічний (Кондиціонер, басейн, немає TWIN, тільки SGL, DBL. Харчування за свій рахунок)

DAY 2: 3/01/2019 Абіджан - Берег Слонової Кістки

Кот-д'Івуар (до 1986 року в російській літературі було прийнято назву Берег Слонової Кістки) - держава в Західній Африці на узбережжі Гвінейської затоки. Вперше європейці почали висаджуватися на березі сучасного Кот'д д'Івуара в 15 столітті.

Тут тоді побували португальці, голландці, данці. Португальці побували тут в 1460-х роках.
Колонізація почалася з приходом французів, які з середини 19 століття почали господарське освоєння земель.
Місцеві племена знищувалися до 1917 року.
Французи вивозили звідси алмази і золото, кава і какао, мали тут бананові плантації.
10 березня 1893 року Берег Слонової Кістки оголошений колонією Франції, в 1895 році включений до Французької Західну Африку.
Берег Слонової Кістки став великим виробником кави і какао для ринків Франції.
У 1934 році Абіджан оголошений центром колонії.
У 1957 році Франція надала колонії місцеве самоврядування.
7 серпня 1960 була проголошена незалежність країни.

Оглядова екскурсія по Абіджані

Населення міста, назва якого до цих пір на діалекті ебріе звучить як «зрізані листя», становить близько 4 мільйонів чоловік (і ще мільйон з урахуванням передмість). Практично всі говорять французькою мовою, чому місто і називають Африканським Парижем. Це другий пункт в світі за кількістю франкомовних людей (першість належить місту Ейфелевої вежі

Абіджан також був провінційним містом до 1951 р, коли французи закінчили будівництво каналу врід, що з'єднує лагуну Абіджана з океаном. Це негайно дало місту чудову гавань, і з тих пір населення зросло майже до 3 мільйонів людей, а саме місто розрослося, зайнявши чотири півострова навколо лагуни. Відомий як "Париж Західної Африки", Абіджан має досить багато пам'яток: тут розташований традиційний великий ринок ремісничих товарів, безліч мальовничих парків (особливо гарний парк Лe-Плато). Центральна, комерційна частина міста і Кокода - шикарна житлова секція, цікаві своєю архітектурою - тут можна знайти імперський готель "Іворі", що вважається найбільш відомою готелем Західної Африки і головною визначною пам'яткою міста. Він має у своєму розпорядженні усім, що можна собі уявити - є плавальний басейн, каток зі штучним льодом, кегельбан, кінотеатр, казино і головний художній магазин міста. Поряд з готелем розташований побудований італійцями і освячений римським папою в 1985 році кафедральний собор Сен-Пол, здатний посперечатися за красою і вишуканістю з багатьма храмами світу. Пов'язаний з Лe-Плато двома мостами, район Трейщвілль розпорядженні найбільшим з чотирьох ринків міста, тут зосереджено і більшість нічних клубів міста. Північно-західна околиця міста - Парк-дю-Банко, являє собою справжній тропічний ліс, плавно зливається з міськими будівлями, що гарантує приємні прогулянки. Це саме прохолодне місце на південному узбережжі країни і тому він дуже популярний у любителів бігу підтюпцем. Після екскурсії Вам буде надано вільний час для пляжного відпочинку.

Розміщення Hotel Azalai or simila r (Повний пансіон, всі кімнати з кондиціонером, басейн, немає розміщення TWIN).

DAY 3: 04/01/2019, Знайомство з колоніальним стилем, від Абіджана до Аксіма, (300 km, 6 hrs) Берег Слонової Кістки - Гана

DAY 3: 04/01/2019, Знайомство з колоніальним стилем, від Абіджана до Аксіма, (300 km, 6 hrs) Берег Слонової Кістки - Гана

Рано вранці відправлення в Гану до фортеці Аксім.

По дорозі знайомство зі зразком колоніального стилю Західної Африки містом Гранд Бассам.

Гранд-Бассам (фр. Grand-Bassam) - місто в Кот-д'Івуар, розташований на схід від Абіджана.
Французька колоніальна столиця з 1893 по 1896 рік, коли адміністрація була перенесена в Бінжервіль після спалаху жовтої лихоманки. Друга назва міста - "Історичне місто Гранд-Бассам". Його включили в список ЮНЕСКО зовсім недавно в 2012 році.
Гранд-Бассам залишався головним портом колонії до 1930-х років, коли ця функція відійшла Абіджані.

Гранд-Басам - це старе місто, побудований на піщаному березі між лагуною і океаном. Це була колишня столиця колонії французького Кот-д'Івуару і тепер є морським дозвіллям для абіджанцев. Завдяки своїм спокійним проспектам, затіненим високими деревами, великий Бугенвіль і добре збереженими колоніальними будівлями, Гранд-Басам володіє чарівною атмосферою. Старе поштове відділення є перлиною французької колоніальної архітектури. Музей костюма в колишньому палаці губернатора з його великою зовнішньою драбиною є справжньою архітектурною перлиною, а її унікальна колекція племінних костюмів, масок, прикрас і етнографічних фотографій дає цікаву виставу про історію країни і культурі.

Прибуття в Аксім ввечері.

Розміщення Axim Beach Resort or similar (Повний пансіон, всі кімнати з кондиціонером, басейн).

DAY 4: 05/01/2019, Замки, від Аксіма до Ельміна (180 km, 4 hrs) Гана

Сьогодні у нас буде чудова можливість ознайомитись деякими фортецями, фортами, різними оборонними спорудами Гани, побудованими з початку 15 століття.

Замок Axim Castle, побудований португальцями в 1516 році, а потім належить як голландським, так і британським завойовникам. Замок зберіг стару форму європейського форту, який різко контрастує з місцевим фоном, що складається з простих сіл рибалок і барвистих каное.

По дорозі до Ельміна у нас буде пара зупинок:

Dixcove - село рибалок і красивий Форт Мета Крос - Металевий Хрест (Fort Metal Cross) є колоніальним фортифікаційною спорудою. Він знаходиться в прибережному містечку Дікскоув (Dixcove), в західній частині Гани. Він був споруджений в 1690 році англійцями. Повністю будівництво було завершено лише в 1698 році.
Історично він був відомий як Форт Дікскоув і був побудований для того, щоб зберегти рівновагу в прибережному регіоні після будівлі німцями форту Крос Фряйдріхсбург.
Форт Мета Крос розташовується в стратегічно важливій подкововідной гавані. Глибина гавані не дозволяє підходити сюди великим судам, що давало додатковий захист від нападів.
Довгий час форт був опорним пунктом в торгівлі рабами, Лайма, слоновою кісткою, деревом і золотом. Невеликі веслові човники, керовані рабами, перевозили гори товарів на торгові судна.

Замок Ельміна або замок Святого Георгія - найдавніша європейська будівля в Гані. Ельміна була важливим портом в Гвінейській затоці і великим торговим центром трансатлантичної работоргівлі. . У різний час замок використовувався як склад для торгівлі золотом, слоновою кісткою і, в кінцевому рахунку, рабів.

За межами замку знаходиться чудова рибальське село і її гавань, повна великих барвистих рибальських каное.

У алей в старому місті панує жвава атмосфера, повертаючи нас до того часу, коли Ельміна була диким колоніальним містом.

У старому місті ми звернемо увагу на Посубан. Посубани - святині старих «компаній Асафа», зроблених з воїнів, які раніше розміщували свої пропозиції на великих барвистих статуях.

Старе голландське кладовище в Ельміна сходить до 1806 році.

Розміщення Elmina Beach Resort or similar (Повний пансіон, всі кімнати з кондиціонером, басейн)

Day 5, 06/01/2019, Африканські міста, Від Ельміна до Аккри (180 km, 4 hrs) Гана

Аккра, столиця Гани, зберегла свою унікальну індивідуальність, незважаючи на стрімкий розвиток, яке в даний час відбувається в цьому інтригуючому африканському місті. Програма включає відвідування Національного музею, одна з перших робіт незалежної Гани - ідея, яка надихає Музей, - зв'язати ганське мистецтво з іншою частиною континенту і довести існування африканської історії як частини загальної історії людства. Ми досліджуємо старий квартал Джеймса Тауна, населений місцевим населенням, відомим як Га. Наш денний тур закінчується відвідуванням майстерні, що спеціалізується на будівництві фентезійних трун. Справа в тому, що Гана є єдиною країною в світі, де виготовляють труни в залежності від вашої професії. Якщо ви льотчик - це буде літак, спортсмен - щось зі світу спорту, лікар проктолог - теж знайдуть відповідність .. Труна замовляється ТІЛЬКИ ПІСЛЯ СМЕРТІ. До моменту завершення робіт по виготовленню труни тіло лежить в морозилці в очікуванні труни. Ці спеціальні ручні труни можуть відображати будь-яку форму: фрукти, тварини, риба, автомобілі, літаки ... єдиним виходом буде є уяву! Починаючи з Африки, ці яскраві конструкції трун тепер зібрані у всьому світі і експонуються в музеях.

Починаючи з Африки, ці яскраві конструкції трун тепер зібрані у всьому світі і експонуються в музеях

Розміщення Hotel Accra City or similar (Повний пансіон, Кондиціонер, басейн, немає TWIN, тільки SGL, DBL)

DAY 6: 7/01/2019, Ринок фетиш Вуду, з Аккри до Ломе (180 km, 5 hrs) Гана, Того

Переїзд в Того, Столиця Ломе.

Оглядова екскурсія по Ломе. Ломе, яскрава столиця Того, є єдиним африканським містом, який був колонією німців, англійців і французів. Це також одна з небагатьох столиць світу, що межують з іншою нацією. Ці елементи привели до розвитку унікальної ідентичності, відображеної в життєвому стилі її жителів і в архітектурі міста: Ломе дійсно є перехрестям для людей, торгівлі і культур, космополітичного міста невеликого розміру. Ломе - столиця і найбільше місто того . Назва міста походить від слова «алотіме» на мові еве, що означає «серед кущів алое». Так називався крихітний рибальське селище, на місці якого і виникло місто Ломе, заснований в 1720-х рр. мисливцем народу еве по імені Джітрі (Сміливе Серце). Дійсно, кількість кущів і деревовидних алое в цих місцях разюче велике.
Місто з'явився в сумнозвісному місці на узбережжі Гвінейської затоки, яке отримало назву Невільничий Берег. У XVI-XVIII ст. це був найбільший центр работоргівлі в Африці, контрольований англійцями і голландцями ..

Найдивовижніше місце в місті - найбільший в світі ринок вуду Акодесева, або Марші-дес-Фетішюрс (ринок ідолів), де продають все, що пов'язано з відправленням культу вуду, який зародився саме в цих місцях: мішечки гри-гри з мощами святих, різні амулети - мавпячі лапки і копитця газелі, а також засоби народної медицини.

Розміщення: Hotel Onomo or similar (повний пансіон, до ондіціонер, басейн, немає TWIN, тільки SGL, DBL)

Розміщення: Hotel Onomo or similar (повний пансіон, до ондіціонер, басейн, немає TWIN, тільки SGL, DBL)

DAY 7: 08/01/2019, В царстві Вуду, від Ломе до Agbodrafo (80 km, 2 hrs) Togo

Далі ми перемістимося вглиб країни і перейдемо в світ вуду. Зустріч з традиційним цілителем - традиційні цілителі лікують своїх пацієнтів, поєднуючи обряди вуду з їх глибоким знанням древніх трав. Вважається, що лікування ефективно для майже всіх захворювань, особливо для божевілля. Нескінченний список вуду показує нескінченні сили, зосереджені в їх вражаючих святині!

Ми відвідаємо священну село, населену Геном. Три століття тому Гюн прибув з Аккри і привів із собою своїх фетишів. Ці фетиші все ще зберігаються і поклоняються в деяких храмах. Ми зустрінемося з релігійною владою села

У віддаленій прихованої селі ми приєднуємося до церемонії Voodoo: божевільний ритм барабанів і піснеспіви адептів допомагає викликати дух вуду, який опановує деякими з танцюристів, які потрапляють в глибокий транс: очі котяться назад, гримаси, судоми, нечутливість до вогню або біль. Сакпата, Хевіессо, Мамі Вода та інші вуду демонструють свою присутність, опановуючи своїми адептами. У цій вузькій селі, оточеної чарівною атмосферою церемонії вуду, ми, нарешті, зрозуміємо, як традиції все ще глибоко вкорінені в африканській душі.

Розміщення: Hotel Le Lac or similar (повний пансіон, до ондіціонер, басейн, немає TWIN, тільки SGL, DBL)

Розміщення: Hotel Le Lac or similar (повний пансіон, до ондіціонер, басейн, немає TWIN, тільки SGL, DBL)

DAY 8: 09/01/2019, Дикі берега, від Агбодрафо до Уїда (90 km, 2 hrs) Togo & Benin

Далі наш шлях лежить в Бенін.

65% населення Беніну - послідовники культу вуду. Тисячі рабів були перевезені з Беніну в Бразилію, на Кубу і Гаїті, їх релігію практикують в цих країнах і понині. Приголомшливі королівські палаци Абомея ще в 1985 р додані до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
При цьому вони були віднесені до об'єкта, що знаходиться під загрозою знищення.

Ми перетинаємо кордон з Беніном.

На невеликому моторному човні ми поїдемо вздовж річки Моно, щоб побачити і відвідати крихітні села, де як і раніше практикується старий спосіб видобутку солі. Наша подорож приведе нас до чудового лиману, де зустрічаються води річки і океану, породжуючи контрастні сили, які відіграють один з одним ... Перетин лагун, обмежених невеликими лісами мангрових заростей ... Уздовж узбережжя рибалки живуть в селах, побудованих з гілок пальм.

Ми добираємося до Уйди після обіду. Ми зустрінемося з лідером релігії вуду,
Дагба Хоухоном, в будинку з деякими адептами. «Чорний Папа» розповість про вуду і головним чином значеннях 10-го січня.

Розміщення: Hotel Djegba or similar (повний пансіон, до ондіціонер, басейн, немає TWIN, тільки SGL, DBL)

Розміщення: Hotel Djegba or similar (повний пансіон, до ондіціонер, басейн, немає TWIN, тільки SGL, DBL)

DAY 9: 10/01/2019, Всесвітній фестиваль Вуду, Бенін

Кожне 10 січня є національним святом в Беніні, в честь традиційної релігії і всіх культів, пов'язаних з нею. Зокрема, Уйда, де проводяться десятки церемоній вуду, викликає тисячі адептів, традиційних вождів і жерців-фетишистів.

Уїда

- місто на півдні Беніну , На узбережжі Гвінейської затоки, центр Атлантичної департаменту. Він розташований в самому населеному регіоні країни, що знаходиться в районі озера Нукуе. Уїда розкинувся якраз між Нукуе (що лежить на сході) і озером Аеме. Назва місту дано на честь старовинного королівства, яке існувало тут в 17 столітті. Столицею його було місто Ажур, на місці якого і варто Уїда. У 1680 році тут спробували закріпитися португальці, заснувавши форт, але невдало. Тільки в 1721 році їм вдалося це зробити. Однак ще з кінця 17 століття Ажуда був центром торгівлі і рабовласницьким портом. В середині 19 століття при допомогою місцевих правителів французи на деякий час захопили Ажуда, але португальці відвоювали місто. Так, у володінні Португалії нинішня Уїда залишалася до 1975 року, незважаючи на те, що практично вся Західна Африка належала Франції , а Бенін став незалежним у 1960 році.

Головною визначною пам'яткою Уїда вважається монументальна дорога «Шлях рабів», що з'єднує колишній ринок невільників з портом. Її вінчають монументальні ворота «Немає повернення», споруджені на кошти ЮНЕСКО. Інші об'єкти Уїда представлені старим білокамінним португальським фортом, базилікою Непорочного Зачаття, історичним музеєм і Священним лісом. Щороку 10 січня на узбережжі проходить фестиваль вуду.

Уїда булу завойована армією Дагомея в течение XVIII століття, щоб стати одним з головних рабських портів. Сьогодні місто корістується афро-португальської архітектурою, а храм-Пітон стоит перед католицьким собором. Ми відвідаємо храм Пітона и португальського форт, де тепер розташовується музей історії Іди и работоргівлі. Потім ми закінчуємо нашу екскурсію по місту, слідуючи «рабської дорозі» до пляжу, до точки «немає повернення», де раби використовували корабель.

Відповідно до програми святкувань ми виберемо найкращі місця де буде проходити фестиваль Вуду.

Розміщення: Hotel Djegba or similar (повний пансіон, до ондіціонер, басейн, немає TWIN, тільки SGL, DBL)

DAY 10: 11/01/2019, Криваве Королество, Від Уїда до Кету, (200 km, 4 hrs) Бенін

Абомей - місто в Беніні, знаходиться приблизно в 145 км на північ від Невільничого берега, на берегах Гвінейської затоки. До кінця XIX в. місто було столицею могутнього королівства Фон, яке існувало з 1625 по 1900 р, 12 правителів змінювали один іншого. Все, за винятком одного, будували палаци на певному просторі, обгородженій великий глинобитною стіною, захищеної глибоким ровом, де посаджена колючий акація.

Ми переїдемо в Абомей, де ми відвідаємо Королівський палац.

Стіни палацу прикрашені барельєфами, що символізують древніх королів Дагомея. Тепер це музей, внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, в палаці безліч предметів, що належать древнім королям: трони, давні культи, статуї, костюми і зброю. В середині королівського двору знаходиться храм, побудований з суміші глини і людської крові. У розпалі їх влади у палацовому гаремі знаходилося до 4 000 жінок.

Сьогодні Історичний музей Абомея включає палаци королів Гезо і Глеле, а також безліч значних будівель, дворів і колон, виготовлених з липи, міцної деревини бамбука і пальмових стовбурів. У музеї більше 1000 експонатів, які належали в основному правителям Абомея, причому багато хто до цих пір використовуються під час церемоній. Надзвичайно ефектно виглядає трон Гезо, що стоїть на чотирьох людських черепах.

Абомей сьогодні - столиця сільськогосподарського регіону, місто, що привертає чимало туристів, і хоча царство офіційно вже не існує, багато нащадків королівських сімей, як і в давнину, живуть в палацах, і до них ставляться з колишнім повагою

Ми також зустрінемося з давньої громадою ковалів, які протягом століть служили королям Дагомєї і їх армії (вони не працюють по вівторках).

У другій половині дня ми побачимо знаменитий танець масок Геледе, традиційний Фестиваль Фон і Йоруба з Південного Беніну

Геледе - культ, присвячений Матері-Землі. Все співтовариство пропагує родючість як людей, так і грунту.

Кожна скульптурна маска являє інший персонаж, тільки посвячені знають справжню природу і секрети символічних персонажів. Маски яскраво пофарбовані і рухаються як ляльки, оскільки вони пов'язані з міфами і моральними історіями, які використовують мім. Це і освітній, і дуже гумористичний. Схвильовані натовпу сміються і плескають у долоні, спостерігаючи в знак подяки.

Це захоплююче поєднання вуличного театру і чарівного театру.

Розміщення: Hotel Residence Celine or similar (повний пансіон, до ондіціонер,)

DAY 11: 12/01/2019, Села на палях, від Кету до Котону, Бенін

Наш шлях лежить через озеро Нуку. на моторизованої човні ми досягнемо Ganvi é, найбільший і найгарніший африканську село на палях. Близько 25 000 жителів етнічної групи тофу будують свої хатини на тикових ходулях і покривають дахи товстим шаром листя. Основним видом діяльності є рибалка. Селі вдалося зберегти свої традиції та навколишнє середовище, не дивлячись на довгострокове присутність людини в закритій обстановці; Життя розгортається кожен день навколо каное: чоловіки риба, жінки доставляють товари на ринок, а діти ходять в школу і грають.

Котону - місто на півдні Беніну, резиденція президента і уряду країни, заснований в 1-й половині XIX ст. Міська територія продовжує розширюватися, особливо, в сторону заходу. Місто знаходиться на південно-сході країни, між Атлантичним Океаном і озером Нуку.

Місто Котону занурений в постійний хаос руху, викликаний тисячами земіджанов (мото-таксі) у фіолетовій або жовтій формі. Як наслідок, місто слід за ритмом світлофора, припиняється та відновлюється після ці земіджани по всьому місту. Насолоджуйтеся цим шоу рідкісної інтенсивності! (З міркувань безпеки ми не будемо відвідувати центральний ринок)

Відвідування фонду - музею Zinsou: це перший приватний бенефінскій фонд, присвячений сучасному африканському мистецтву, і він був створений в червні 2005 року. В якості сімейної ініціативи Фонд Zinsou як і раніше активно бере участь в культурних і громадських заходах. Як місце виставки, Фонд Зінсоу щосили намагається пропагувати динамічний африканське мистецтво, надто часто вважається що належить до старого золотого віку.

Пізно ввечері трансфер в аеропорт на рейс Royal Air Maroc (AT553) вилітає за маршрутом Котону - Касабланка о 04:20 год

DAY 12- DAY13: 13/01 / 2019- 14/01/2019, Виліт в Москву через Касабланку

4:20 Royal Air Maroc (AT553) Котону - Касаблана 9:20

23:15 Royal Air Maroc (AT220) Касабланка - Москва 8:10 (14 січня)

Вартість на 1 людину при двомісному розміщення (1/2 DBL) - 3900 євро

Вартість на 1 особу при одномісному розміщення (SGL) - 4400 євро

У вартість програми входить:

- Міжнародний авіапереліт Москва - Касабланка - Абіджан, Котону - Касабланка - Москва

- Зустрічі / проводи в аеропортах

- Екскурсії по програмі

- Розміщення в готелях 3 * в стандартних номерах по програмі

- Харчування за програмою

- Автобус (Мікроавтобус) Toyota Coaster (або подібний) з кондиціонером

- Питна, темно-зелена вода в автобусі

- Вхідні квитки і дозволу в музеї і парки по прграмме

- Аптечка першої медичної допомоги в автобусі

- всі державні податки і такси

У вартість програми не входить:

- Віза Берег Слонової Кістки (80 євро)

- Віза Бенін 100 дол

- Віза Того (на кордоні) 20 євро

- Віза Гана (в Москві) 4200 руб

- можливі аеропортові збори

- Харчування і напої не позначені в програмі

- Чайові супроводжуючим, водіям і носіям

- Медична страховка

- Витрати особистого характеру: Пральня, телефон ...

- Все, що не включене в розділ "У вартість програми входить"

ВАЖЛИВО:

- Для поїздки необхідна наявність Сертифікату про щеплення проти жовтої лихоманки

- Рекомендується антималярійного профілактика

Новости