Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В Алмати на Кок-Тобе заборонили фотографувати

Час фото-відеозйомки варто 35 тисяч тенге.

У парку Кок-Тобе в Алмати заборонили фотографувати. Про це на своїй сторінці в Facebook написав фотограф Максим Золотухін, передає Zakon.kz .

На питання фотографа - на якій підставі він повинен платити, адже він не знімає відеоролик для Кайрата Нуртаса або не проводить весільний сет, йому пред'явили ксерокопію внутрішнього розпорядження, в якому сказано, що годину фото-відеозйомки варто 35 тисяч тенге. І підставою для оплати служить фотоапарат.

"Але ж у половини туристів теж є фотоапарати, сказав я. На що отримав відповідь, що туристам тепер теж знімати заборонено. Представник охорони не дав мені перезняти цю ксерокопію і не дозволив записати розмову з ним. Шановне Управління туризму Алмати, ну як же так , ладно, ми місцеві, так давно до заборон на зйомку практично скрізь звикли, але забороняти іноземцям на фотоапарати безкоштовно знімати візитну картку міста і вид на саме місто - я тут вже і сказати не знаю що. Таке відчуття, що всі державні зусилля по привлеч енію туристів в наш регіон раз по раз розбиваються об ксерокопію внутрішнього розпорядження черговий приватної лавочки ", - вважає фотограф.

Фотограф зазначив, що з кожним роком в Алмати стає все гірше в цьому напрямку, так як за кордоном йому ніхто, ніколи і ніде не забороняв знімати.

"Чому наші гості повинні їхати з почуттям розчарування і нерозуміння?" - запитує він.

Портал Zakon.kz спробував взяти у адміністрації парку коментар з цього приводу, але, на жаль, жодного підтвердження або спростування цієї інформації поки немає.

Фото: facebook.com/maxzolotuhin.maxmaxmax


Більше новин в Telegram-каналі «Zakon.kz» . Підписуйся!

Чому наші гості повинні їхати з почуттям розчарування і нерозуміння?

Новости