Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

П'ять кращих місць для зимового відпочинку в Казахстані

Наша країна - справжнісінька скарбниця унікальних природних зон для відмінного відпочинку! Але ось біда: лише деякі про це знають. У цій статті ми розповімо, де відпочити взимку в Казахстані. Ми не будемо наводити і так відомі Шимбулак і табаган, звернемо увагу доброго мандрівника на інші місця.

- Гарячі джерела в Чунджа - Гарячі джерела в Чунджа. Термальні мінеральні джерела тут бувають теплі, гарячі і дуже гарячі. Причому температура останніх часом досягає позначки в 100 градусів - точки кипіння. Харчуються вони водою, яка підігрівається магматическими интрузиями в районах активного вулканізму. Дістатися до Чунджа можна трансфером з Алмати, купивши путівку у туроператора, або своїм ходом, самостійно забронювавши місця в зонах відпочинку. Ціни варіюються від 2500 до 15 000 за номер класу стандарт. Село Чунджа розташоване в 243 кілометрах від Алмати.

- Бази відпочинку в ВКО. Гірськолижні курорти Східного Казахстану цілком можуть скласти конкуренцію Алматинському Шимбулак. Тут є траси різного ступеня складності, крісельні та бугельні підйомники. Відпочиваючі можуть взяти в оренду все необхідне обладнання, попаритися в російській лазні на дровах, покататися на конях, провести зимову фотосесію з собаками хаскі. Гірськолижний сезон триває з листопада по квітень. Крім того, у гостей Східного Казахстану є прекрасна можливість пройти курс оздоровлення. Це єдиний регіон країни, де широко поширене пантолеченіе. Спеціально оброблені і розтерті в порошок панти марала (молоді неокостенілі роги) зміцнюють кістки і суглоби. Вартість проживання різниться в залежності від бази відпочинку. Зупинитися можна як в дорогих котеджах (від 100 тисяч тенге в добу), так і в думках без зручностей (від 5000 тенге на добу).

- Санаторії Борового - Санаторії Борового. найчистіше повітря Борового , Перебування в сосновому бору укупі з лікувальними процедурами - що краще зміцнить ваше здоров'я? Путівки в санаторій коштують від 10 тисяч тенге за добу, але місцеві охоче запропонують вам орендувати у них квартиру за меншу ціну. Думаєте відкласти поїздку туди на літо? Даремно! Взимку звичні озера і гори приймають зовсім несподіваний, казковий вигляд. У знайомих обрисах скель і каменів можна розгледіти нові фігури. Крім того, місцевий ландшафт відмінно підходить для активного спорту - катання на лижах і сноубордах. Причому саме тут знаходиться казахстанська Лапландія, або резиденція Аяз-Ати, де юні мандрівники можуть зануритися в чарівний світ новорічної казки!

- Каркаралінськие гори. У цій місцевості мало не на кожному кроці б'ють ключі прісної і чистої водою, температура якої, якщо вірити старожилам, не піднімається влітку вище шести градусів і не замерзає взимку. В Каркаралинском національному парку є 7 природних пам'яток: Клен ясенолістний, Ялина сибірська, Печера первісної людини, модрина сибірська, озеро Шайтанколь, озеро Басейн і пам'ятник природи Палатка, які однаково хороші і влітку, і взимку. Розміститися можна в центральному готелі, де номер коштує від 9000 тенге з людини в добу. Варіант подешевше знаходиться ближче до околиці міста, там проживання обійдеться в суму от 3000 тенге.

- Природа поблизу Алмати. У Алматинської області по-новому поглянути на знамениті місці і отримати зовсім інші враження можна, відправившись в зимові тури вихідного дня на Чаринський каньйон, Тургеньское водоспади і Кольсайские озера. Кришталева чистота снігу, його скрип під ногами, свіже морозне повітря і гарячий чай в термосі - ці прості речі ощасливлять будь-якого мандрівника. Коштують тури від 6000 тенге. Заощадити можна, скориставшись акціями на знижкових сайтах.

А який незабутній уїк-енд чи відпустку в межах рідної країни був у вас? Розкажіть під цим постом !

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири причини осідлати велосипед взимку

10 веселих способів провести вихідні, коли на вулиці мороз

Життя в подорожах: поради від туристів зі стажем

Медичний туризм: за здоров'ям - в Казахстан

Ходімо в гори! Топ-5 місць для хайкінга

Думаєте відкласти поїздку туди на літо?
А який незабутній уїк-енд чи відпустку в межах рідної країни був у вас?

Новости