Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чим були моторошно обурені туристи з Китаю в Казахстані

У кожній країні є свої унікальні і дивним місця. У Венеції люди їдуть покататися на гондолах, в Рим, Францію і Німеччину щоб насолодитися архітектурою, а в Єгипет, і Туреччину за купанням в морі. Але чим примітний Казахстан для туристів і що їх найбільше дратує тут, про це Корреспондет медіа-порталу Caravan.kz розповіла Алматинка Юлія Самічева, яка возить туристів на своєму автомобілі по найкрасивіших місцях Алмати і області.

- Як давно ти возиш туристів по Алмати?

- Я воджу туристів вже рік по околицях Алмати і Алматинської області. А починалося просто як хобі, у вільний від роботи час ми вирішили чому б не возити туристів разом з собою на природу, раз дозволяє транспорт. І потім вийшло так, що на цьому ми стали заробляти.

- Які тури найпопулярніші?

- Найпопулярніші тури це звичайно ж: Чаринський каньйон, співаючі бархани і Тургеньское водоспади.

У кожній країні є свої унікальні і дивним місця

- Найчастіше зустрічаються туристи з Казахстану, або іноземні туристи?

- В основному встреючатся іноземні туристи . Казахстанці люблять відпочивати дешевше у себе, тому в більшості своїй наші клієнти саме іноземці. У нас немає проблем з англійською мовою, тому мови бар'єру немає. А наші співвітчизники люблять взяти величезний автобус і поїхати путешестовать по дешевше, але ми возимо більше в такій дружній обстановці або навіть можна сказати сімейної, це персональна поїздка, комфортна я б так навіть сказала. Найчастіше ми їдемо в багатоденні тури - це Чарин наприклад, за один день ти не побачиш всієї природи і всієї краси.

- Туристи з якої країни зустрічаються найчастіше?

- Голландці, американці, часто китайці, дуже часто німці люблять приїжджати до нас, рідше туристи з Росії та СНД. Найчастіше подорожують пенсіонери і студенти, в Європі так прийнято, що на пенсії багато людей їдуть пізнавати світ. Була навіть одна 70-річна бабуся з Європи, вона стрибала і бігала по скелях і горах в Алматинській області. У них ідеальна старість - це взяти і поїхати відпочивати і вивчати весь світ.

- Виходить їм подобається наша культура і природа?

- Та ще й як. І кухня. Всім дуже подобається наша їжа особливо баранина.

- Ви пригощаєте їх національною їжею?

- Так, коли ми приїжджаємо там продають сирний, їм всім він дуже подобається. Баурсаки. Ще їм подобається тандирна самса, лагман, плов, це не казахські страви, але тим не менше вони дуже задоволеними залишаються. На Заході таких страв немає. І ще всім подобається шашлики.

- А кумис?

- М'ясо всім подобається, накази в тому числі накази, а кумис 90% туристам не подобається.

- Які місця користуються більшою популярністю серед іноземних туристів?

- Чаринський каньйон, БАО, Озеро Іссик та історичні місця. Їм дуже не звична наша природа, вони дивуються нашим степам.

- Вони не говорять навіщо приїхали в Казахстан?

- Подивитися природу і культуру. Найчастіше вони вже об'їздили весь світ і хочуть бачити його далі. Або інтересам культурою Середньої Азії, казахського народу, його історією. Їх захоплює незвичайність нашого рельєфу, це ми вже до всього звикли тут, і перестаємо помічати красу наших місць.

- Чи були якісь конфлікти в твоїй роботі?

- Так, один раз вийшла неприємна історія з гостями з Китаю. Це були дві китаянки. Вони вирішили поїхати в гори в лютому, було дуже холодно, природно вони були незадоволені. Але ми попереджали їх що зима не сезон для туризму в Казахстані. Була сльота і вони зайшли в брудному взутті в чистий номер готелю напів-люкс. Господиня потім була дуже обурена цим, там був величезний світлий килим на всю кімнату, і шматки бруду після них.

Потім дві китаянки просто пропали на півтори години, і прийшли не під час. Природно, через це ми пропустили час заїзду в готель, до того ж виявилися самі у всьому винними. Вони повернулися як ні в чому не бувало, і ніяк не пояснювали своє зникнення.

Ще був американець, який один раз забронював готель за одним курсом долара а коли приїхав він піднявся і це було здається на 50 тенге дорожче, але він влаштував скандал і істерику, зіпсувавши відпочинок всім іншим туристам.

- А чим ще бувають незадоволеними туристи?

- Вони дуже звикли до комфорту. Часто скаржаться на отсуствіє Wi-fi, не всі готові до умов нашого туризму. І вони скаржаться на погані дороги, на дірки в дорогах.

- А чим захоплюються?

- Захоплюються вони гостинністю казахстанських жителів , Відзначали доброзичливий характер. Коли вони приїжджають в Алмати, вони з подивом помічають що це місто дуже зелене, їм незрозуміло що таке рівний степ, кажуть що у нас дуже змішаний і незвичайний ландшафт.

- Порекомендуй ласка 3 найбільш вражаючих, на твій погляд місця, які хоч раз повинен побачити кожен казахстанец?

- Найвражаючі це: Іссик, Кольсайские озера, і Чаринський каньйон. Вони кажуть що наш каньйон, дуже схожий на їх - північноамериканський.

- А хто з туристів дружелюбнее наші чи закордонні?

- Все залежить від людини, від його характеру, я вважаю що не буває поганих націй.

- А як ти думаєш, що не вистачає туризму в Казахстані? Як його розвинути?

- Вкладати гроші в розвиток інфраструктури в місцях, які відвідують туристи. І дороги робити нормальні. На Чарин до речі роблять нову хорошу дорогу.

Як давно ти возиш туристів по Алмати?
Які тури найпопулярніші?
Найчастіше зустрічаються туристи з Казахстану, або іноземні туристи?
Туристи з якої країни зустрічаються найчастіше?
Виходить їм подобається наша культура і природа?
Ви пригощаєте їх національною їжею?
А кумис?
Які місця користуються більшою популярністю серед іноземних туристів?
Вони не говорять навіщо приїхали в Казахстан?
Чи були якісь конфлікти в твоїй роботі?

Новости