Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Норми ввезення алкоголю в Швеції

Ціни на спиртні напої в шведських магазинах досить високі Ціни на спиртні напої в шведських магазинах досить високі. Тому привезти з-за кордону в Швецію що-небудь з міцного для себе або друзів дуже заманливо. Вигода іноді може бути майже триразової. Однак, щоб не потрапити в халепу, треба звернути увагу на специфічні митні правила Швеції.

В будь-якому випадку:

- ввозить алкоголь повинен бути не молодше 20 років;

- алкоголь ввозиться тільки для особистого споживання;

- транспортувати (або нести) алкоголь необхідно самостійно.

Дозволяється ввезти до Швеції з іншої країни Євросоюзу безмитно на одну людину скільки завгодно алкоголю, але виключно для власного або сімейного споживання. Саме митник робить висновок, що алкоголь ввозиться для власного споживання. Керуються такими нормами на одну людину (все можна підсумувати):

- 10 літрів міцного алкоголю;

- 90 літрів вина (або 60 літрів ігристого вина);

- 20 міцного вина (15-22 відсотків алкоголю);

- 110 літрів пива.

Якщо митник вирішив, що алкоголь ввозиться не для власного споживання, то доведеться доводити протилежне. Якщо докази виглядають непереконливо, то можна визнати провину в контрабанді і тоді алкоголь буде конфіскований і можливо доведеться сплатити штраф за його утилізацію. Можна також відкинути провину і алкоголь також буде конфіскований, але справа передана для розгляду вищому керівництву. Далі знову потрібно буде при особистих зустрічах в митному управлінні доводити невинність. Далі справа може бути передана до суду.

Вдавалося без особливих зусиль, вже після конфіскації алкоголю, при неодноразових зустрічах з офіцером митного управління, довести, що алкоголь був придбаний для власного споживання. Все зайняло 2-3 місяці. Спиртне було повернуто.

Як довести, що спиртні напої ввозяться для особистого споживання? Зазвичай достатньо вказати на майбутнє свято, день народження, свято і так далі. Може допомогти квитанція про орендованому ресторані або щось подібне.

Взагалі митники повинні будуть в суді доводити вашу зловмисність і, якщо ви добропорядний громадянин, то зробити їм це буде дуже важко. У шведських ЗМІ іноді з'являються повідомлення про те, що обвинуваченим в контрабанді повертають конфісковане спиртне.

ось випадок , Коли митниця затримала двох шведів з 1 700 літрами різного алкоголю. Все було конфісковано, але в суді обвинувачені вказали, що вони спиртне доставлялося до весілля з 80-ю гостями і дня народження з 100-а гостями. Суд повірив обвинуваченим, алкоголь повернули.

Або ось випадок , Коли людині повернули 2 376 літрів пива, після того як він в суді заявив, що буде пити пиво всією сім'єю по 1.3 літра щодня протягом року і у нього немає приводу продавати алкоголь, так як він має власне підприємство і добре заробляє.

Звичайно. Не всі випадки можуть закінчиться так вдало. Особливо якщо буде доведений хоч найменший ознака перепродажу алкоголю.

Є ще одна альтернатива ввезення спиртного. Можна задекларувати на митниці ввезений алкоголь. У цьому випадку також можна ввезти скільки завгодно алкоголю, але зі сплатою зборів і податків. Величину сплати буде вказана нижче. Але в цьому випадку втрачається сам сенс ввезення алкоголю так як його ціна буде порівнянна з вартістю в шведському магазині.

Треба враховувати, що круїзні пороми, які шляхом заходять в порт Мариехамн (з Гельсінкі, Турку, Талліна), через особливого статусу Аланских островів, визнаються зоною безмитної торгівлі та алкоголь, придбаний на таких поромах, вважають за нормами ввозиться з країн не Євросоюзу. Однак під час перевезення на цих же поромах алкоголю заздалегідь купленого в точці відправлення, наприклад, в Талліні або Гельсінкі, в Швеції вважатимуть за нормами ввозиться з країн Євросоюзу. Алкоголь, набутий на поромі в Ригу, Гданськ і Вентспілс, визнається купленим в Євросоюзі.

Існують також інші зони безмитної торгівлі, наприклад, Канарські острови, Андорра, Ватикан, заморські території Франції і інші. Алкоголь ввезений звідти вважають, як алкоголь, ввезений з країн не Євросоюзу.

З країн не Євросоюзу або з зон або магазинів безмитної торгівлі (duty free) дозволяється безмитно ввезти (все можна підсумувати):

- 1 літр міцного алкоголю або 2 літри міцного вина (включаючи шипучі вина);

- 4 літри вина;

- 16 літрів пива.

Можна ввезти і більше, але обов'язково декларуючи і сплачуючи додаткові внески і мита в розмірі:

Міцний алкоголь: митний збір - 4 крон / літр, податок - 262 крон / літр

Міцне вино: митний збір - 2 крон / літр, податок - 81 крон / літр

Вино: митний збір - 1 крон / літр, податок - 36 крон / літр

Пиво: митний збір - 3 крон / літр, податок - 20 крон / літр

Необхідно уточнити визначення видів алкоголю, що застосовуються митницею:

Міцний алкоголь = містить 22% і більше алкоголю

Міцне вино = містить 15% і до 22% (включаючи шипучі вина)

Вино = будь спиртовмісної напої понад 3,5% до 15% (сюди не входить міцне пиво).

Міцне пиво = пиво, перевищує вміст алкоголю в 3,5%.

Як довести, що спиртні напої ввозяться для особистого споживання?

Новости