Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Алкогольні напої на Тенеріфе

  1. Класифікація іспанських вин за методом витримки
  2. ром
  3. лікери
  4. пиво

У Канарських островів з алкоголем особливі відносини

У Канарських островів з алкоголем особливі відносини. це вільна економічна зона , А значить, алкоголь і тютюн продаються тут без націнки, практично за копійки. На Тенеріфе нелегко доведеться туристу, небайдужому до міцних напоїв.

Це місце можна назвати дивним, як мінімум, з двох причин. По-перше, тут є автентичні види напоїв , Які більше ніде не зустрінеш, і вони дійсно хороші, а по-друге, багато дешевого імпортного алкоголю відмінної якості. З дев'ятисот восьми з половиною тисяч жителів острова майже третину складає російськомовне населення, але горілка і російське пиво тут не продаються, і на відміну від континентальної Іспанії немає магазинів з ностальгічними назвами на кшталт «Трійки» або «Матрьошки».

На другому місці за кількістю після «наших» йдуть англійці, німці та бельгійці. Дістати якісний англійський джин, шотландський віскі в асортименті або німецьке пиво - не проблема. французів на Канарах вкрай мало, проте чудові французькі коньяки представлені на прилавках в надлишку. Ви побачите великий асортимент іспанських вин з материка за ціною від € 1. Не лякайтеся, це теж можна пити.

Класифікація іспанських вин за методом витримки

Класифікація іспанських вин за методом витримки

В Іспанії налічується 68 виноробних регіонів . Найперший, найдавніший - це, звичайно, Ріоха (Rioja) . З кожних 10 пляшок вина, вироблених в Іспанії, 4 пляшки відбуваються саме звідти. Про традиційне виноробстві острова Тенеріфе ми розповідали. Почитати про це ви можете в статті «Канарська надбання: мальвазія, виноградники Тенеріфе, енотерапія» .

Мальвазія і інші вина класифікуються за методом витримки. Серед іспанських виноробів прийнято виробляти і продавати витримане вино. Є категорія Ховен (Joven) - це молоді вина з мінімальним терміном витримки в 1 рік, зазвичай не зберігається в бочках, а розливається відразу в пляшки. Більшість господарств намагається зробити своє вино ще краще, тому строго виконують навіть мінімальні терміни витримки вина , А по можливості і перевершують їх.

Наступна категорія - Кріанса (Crianza). Ці вина мають не менше двох років витримки, з яких півроку вино проводить в бочці. Таке вино завжди безпрограшно смачно завдяки дубу, з якого виготовлені бочки. Білі і рожеві вина цієї категорії витримуються в бочках не менше року.
Ресерва і Гран Ресерва (Gran Reserva) - вина, витримані три і п'ять років відповідно. Червоні вина витримуються в бочках коротший термін, ніж рожеві і білі.

ром

ром

В середині XV століття на острові з'явилися іспанські конкістадори. Оцінивши місцевий клімат, перше, що вони створили, - це плантації цукрової тростини, тому що цукор був найпопулярнішим товаром на той момент. Незабаром культивація цукрової тростини стала основною статтею доходу місцевих селян, а плантації почали витісняти навіть соснові ліси. Звичайно, виробництво цукру вже не таке, як за часів торгівлі невільниками, але залишилися плантації дбайливо зберігаються, а виробництво рому на Канарах широко поширене.
Ром є незмінним супутником виробництва цукру з тростини. Основою виробництва служить патока, що утворюється при ферментації рослини. Вона чорна, як смола, і має свою назву: меляса. Канарський ром цінується за м'який смак і аромат, зігріваючі властивості. зміст алкоголю в ньому від 40 до 80%. Особлива гордість і візитна картка Канарських островів - це медовий ром (ron miel). Насправді це суміш рому з медом і невеликою кількістю соку пальми, він менш міцний, 20-30 градусів. Дуже смачний напій, особливо подобаються жінкам.

До речі, отруїтися алкоголем на Тенеріфе неможливо: підробок тут не буває, тому будь-яку пляшку з написом ron miel можна брати в магазині.
Що ще варто спробувати:

  • Марка Aldea - ром з острова Ла-Пальма, єдиний вироблений з вирощеного там же очерету.
  • Марка Arehucas - ром з Гран-Канарія, велике виробництво, яке працює на привізній патоці.
  • Марка Cocal - ром Тенеріфе, завод знаходиться в Ла-Лагуні.

лікери

лікери

Продовжуючи розповідь про міцному алкоголі, не можна не згадати знаменитий банановий лікер . Цей вид продукції швидше орієнтований на туристів. Подорожуючи по острову, ви помічаєте величезні бананові плантації, і, звичайно, вам захочеться спробувати банановий лікер.
Напій дійсно наполягають на місцевих солодких бананах, тому смак у нього моторошно нудотний, а колір отруйно-жовтий. На довершення всього банановий лікер часто продається в пластикових пляшках і коштує дешево. Чи не дивуйтеся: незважаючи на дивний вигляд і упаковку, це натуральний продукт. Спробуйте, де ви ще таке зустрінете? Тут знову радимо вибрати марку Arehucas з Гран-Канарія. Вони виробляють також медовий, шоколадний, ягідний, кавовий, м'ятний, яблучний лікери - на будь-який смак і колір.

пиво

пиво

Іспанське пиво не можна згадувати без смутку, особливо якщо ви досвідчений мандрівник і бували в Баварії, в Чехії або в Бразилії. Однак, як і в будь-якому жаркому куточку Землі, на Канарах теж люблять холодну пінне.
Перша пивоварня з'явилася на архіпелазі в 1924 році з брендом Tropical. П'ятнадцятьма роками пізніше відкрилася Compania Cervecera de Canarias і народився бренд Dorada. Сьогодні вони належать одному власнику. На Тенеріфе переважає в продажу пиво Dorada, на Гран-Канарія і східних островах - Tropical. Канарци дуже невибагливі до хмільного напою , Напевно, тому пиво тут виробляють нічим не примітне.
Відносно недавно, в 2000 році, з'явилася ще одна канарская пивоварня, яка випускає пиво під маркою Reina Oro. Це натуральне пиво без консервантів, вироблене на Тенеріфе в Гуймаре, недалеко від Південного аеропорту. На смак воно трохи краще перших двох. Четвертий вид - це всюдисущий в Іспанії San Miguel. Вибір пива в закладах дуже скромний, зазвичай розливають Дораду і Сан Мігель. Любителям і цінителям пінного напою впадати у відчай не варто. Як говорилося вище, завдяки великій кількості емігрантів із Сполученого Королівства кожен третій бар на острові - це ірландський паб з непоганим вибором пива.

Потрібна допомога в Іспанії? Центр послуг «Іспанія по-російськи» - це понад 100 найменувань послуг російською мовою в будь-якому регіоні Іспанії.

+7 495 236 98 99 або +34 93 272 64 90 , [email protected]

Стаття виявилася корисною?

Так

() ()

Спробуйте, де ви ще таке зустрінете?
Потрібна допомога в Іспанії?

Новости