Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Алкоголь в Таїланді: що, де і коли можна пити? Ціни на спиртне

  1. Продаж алкоголю в Таїланді за часом
  2. Які безалкогольні і спиртні напої можна купити в Таїланді?
  3. Їжа та її специфіка
  4. Їжа, алкоголь і гігієна
  5. Релігія і пиво
  6. Державні заборони країни на алкоголь
  7. Чи можна пити алкоголь на вулицях Таїланду?
  8. Чи є обмеження на вивезення з країни місцевого тайського алкоголю?
  9. Чи є алкоголь який заслуговує на довіру

У такій країні, як Таїланд, безумовно люди теж п'ють спиртні напої, асортимент яких досить значний У такій країні, як Таїланд, безумовно люди теж п'ють спиртні напої, асортимент яких досить значний. Однак це не ті напої, які прийнято пити в нашій країні. До того ж в країні є свої правила і норми, які строго дотримуються. Про це ми сьогодні і поговоримо.

Продаж алкоголю в Таїланді за часом

Отже, перш за все варто сказати про те, що в туристичних районах спиртне продається цілодобово і якихось особливих правил тут немає. Але, якщо відпочинок планується скажімо десь у Бангкоку тощо, то тут не все так просто і доведеться дотримуватися встановлених обмежень.

Так, наприклад придбати якусь алкогольну продукцію тут офіційно дозволено в певні години. А саме з 11 ранку і до 2 години дня, тобто лише три години. Потім відпустку з прилавків алкоголю відкритий буде лише починаючи з 5 вечора і до півночі. Решта тимчасові проміжки діє заборона на продаж даної продукції, причому як місцевим жителям, так і приїжджим гостям.

Які безалкогольні і спиртні напої можна купити в Таїланді?

Які безалкогольні і спиртні напої можна купити в Таїланді

Зайшовши в будь-яке кафе, ви зможете купити напій нагадує чай, але будете здивовані що на поверхні рідини буде плавати рис. Це традиційний напій місцевих людей.

Можна звичайно ж купити і гофі йен це тайський чай з льодом або коктейль. Але дія коктейлів може згубно сказати на травленні і стати навіть небезпечним для туриста. Їх краще не пробувати. Алкоголь в Таїланді незвичний для наших людей.

Є ряд спиртних напоїв які можна купити скрізь, так як місцеві їх купують частіше за інших.

це:

1. Рисовий самогон. Продають його в ємностях об'ємом 0,33 літра. Етикетка містить лише тайське опис, так як це місцевий алкоголь. За смаком, являє собою звичайний самогон, а ось його фортеця можна визначити за кольором наклейки на пляшці.

Якщо вона синя, то фортеця складе не більше 30%. Якщо ж червона або зелена, то це п'яний напій, фортеця його буде «забійна». Вартість такої пляшки в середньому становить 50 бат.

2. Хонг Ханг - спиртний напій більш приємний на смак, також місцевого виготовлення. Відпускається в пляшках 0.7 літра і коштує близько 300 бат. Він різкуватий і п'ють його зазвичай з додаванням коли, енергетика або содової.

3. Сенг сом - це найулюбленіший алкоголь для місцевих тайців. Це ром, який продають в пляшках 0.7 літра за ціною до 300 бат. На відміну від перших двох він м'який і приємний на смак. І що ще більш приємно вранці від нього немає похмілля, не болить голова і немає проблем з травленням. Пити його треба з колою, але заважати з іншим спиртним не радимо.

До речі ром можна купити на розлив майже у всіх місцях перекусів, кафе і так далі. Чарочка рому в 100грам, обійдеться вам від 20 бат.

4. Що стосовно місцевих вин, то коштують вони дорого, а за смаковими якостями погані. Так що якщо ви бажаєте випити саме вина, купуйте його іноземне, а не тайське.

Їжа та її специфіка

Крім алкоголю, туристу безумовно захочеться рано чи пізно перекусити і тут можуть бути свої небезпеки. Напевно не варто нагадувати про те, що таїландська кухня дуже специфічна і відрізняється своєю екзотичністю. Так, вона безумовно вражає уяву гостей країни, але лише до того моменту як їм стане відомо, що саме входить до складу того чи іншого блюда.

Наші шлунки не готові до переробки багатьох входять до складу страв інгредієнтів, тому туристи часто скаржаться на шлункові болі і розлади. До даної їжі потрібно звикнути, а без підготовки проблем не уникнути.

Крім того, непогано б відвідувати ті місця де їжа готується в вашій присутності, тоді ви зможете щонайменше бути впевненими в тому, чи можна це їсти взагалі.

Воду з під крана в Таїланді ніхто не п'є і вам не радимо і ми, від її якості може стати дійсно погано. Її краще купувати в бутілізірованной вигляді. Також вулична стихійна продаж «перекусу» швидше за все не сподобається вашому шлунку і її варто уникати.

Їжа, алкоголь і гігієна

Їжа, що випиваються напої і місце їх вживання взаємопов'язані. Тут варто дотримуватися гігієни. Всі міста і місця Таїланду брудні і майже всюди антисанітарія, тому при вас завжди повинні бути вологі антибактеріальні серветки, туалетний папір і активоване вугілля, якщо немає бажання «підчепити» якусь заразу.

Якщо є можливість частіше мийте руки, так як і самі місцеві жителі не дуже - то піклуються про власну гігієну та чистоту, причому навіть зовні.

Що стосується чогось смачненького, то цілком придатними для їжі можна назвати смажені банани, курка на паличці. Багато тут і вуличних кафе в яких продається велика кількість фаст фудів, але вони за своєю ціною в рази перевищують ціну звичайної тайської їжі.

Релігія і пиво

Релігія і пиво

Таїланд знаменитий не тільки своїми красотами і екзотикою, а й релігійністю. Тут процвітає буддизм і по його канонами спиртне пити взагалі не можна. Тільки ось наших туристів навряд чи це зупинить. При цьому в країні досить жарко і завжди хочеться чогось холодного. І таким напоєм тут є пиво.

Тільки ось п'ють його з льодом, а для нас це щось новеньке. Популярність пива обумовлена ​​ще й тим, що майже вся тайська кухня має пряний або гострий смак, який має в своєму розпорядженні після до запиту чогось холодного. За ціною, пиво тайського виробництва дуже дешеве.

Купити пиво не становить проблеми, його багато і різного. Є навіть невеликі приватні пивоварні, що працюють при європейських ресторанах. Це дійсно смачно і повірте є такі сорти, які дійсно варто спробувати.

Єдино, що варто врахувати, так це те, що в Таїланді обмежено продаж пива і спиртного міцнішого змісту в період національних і релігійних свят. Що вказує на те, що купувати їх потрібно заздалегідь і з запасом.

Державні заборони країни на алкоголь

Як вже говорилося вище, спиртне в Таїланді можна купити лише в певні години, вдень з 11 до 14 годин і ввечері з 5 до 24 годин. Вночі спиртне купити практично неможливо, за винятком чисто туристичних районів країни.

Однак це ще не все, є ще і державні заборони про яких теж потрібно знати:

  1. Наприклад, бари, клуби та інші розважальні місця, мають право продажу алкоголю лише з 9 до 12 ночі, як то кажуть не раніше і не пізніше. Досить дивний заборону, проте він є.

2. Ще один заборона була введена не так давно в 2015 році. У ньому йдеться про те, що продавати спиртне в будь-якому вигляді суворо заборонено на відстані не менше ніж за 300 метрів від всіх навчальних закладів. Таким чином перебуваючи в межах будь-якого ВНЗ або школи, не намагайтеся знайти в двох кроках точку продажу таких напоїв.

3. У свята які відзначаються по всій країні вводиться загальний «бан» на продаж алкоголю. Влада заздалегідь сповіщають про це, щоб люди могли зробити запаси.

Чи можна пити алкоголь на вулицях Таїланду?

Чи можна пити алкоголь на вулицях Таїланду

Є якісь заборони, чи можна пити алкоголь на вулиці і де взагалі можна? В цілому такої заборони, як в нашій країні не існує і можна пити алкоголь прямо на вулиці.

Читайте: Принади нічного життя на Пхукеті!

Але є місця, в яких вживання останніх неможливо і за це можуть притягнути до відповідальності. Це: парки відпочинку, навчальні заклади, лікарні, аптеки і релігійні храми. Так що можете пити де завгодно, уникаючи лише вищеназваних установ і місць.

Чи є обмеження на вивезення з країни місцевого тайського алкоголю?

Так, таке обмеження є, на одну людину покидає Таїланд, доводиться 1 літр спиртного, ємності більшого розміру, будуть вилучатися на митниці. І хоча деякі туристи хитрістю примудряються якимось чином вивозити більшу кількість спиртного, все-таки цей ризик не варто того. Адже буде розгляд, ви можете спізнитися на власний рейс і поїздка додому буде відкладена по дурної причини.

Що такого міститься в тайському алкоголі, чому його пити багато туристам не радять?
Склад спиртних напоїв місцевого виготовлення досить специфічний і може навіть вас змусити передумати його спробувати, якщо ви заздалегідь будете знати його склад.

Наприклад, вам можуть запропонувати міцну місцеву настоянку за кольором і запахом схожу на звичний коньяк. Але не поспішайте, невідомо як відреагує ваш шлунок на його склад. Він містить в собі різні виростають в Таїланді трави, коріння і навіть частини комах і плазунів. Ціна його більш ніж доступна і при його фортеці часто приваблює туристів.

Однак місцеві люди його не п'ють і не купують, а тільки пропонують і роблять для наших туристів. Пити багато такого зілля можна, наслідки можуть бути непередбачувані аж до летального результату, якщо зловживати. І тоді вся відповідальність за шкоду власному здоров'ю буде ваша, незалежно від того застраховані ви чи ні. Здивовані?

За правилами країни туристу може бути відмовлено у страховій медичної допомоги, якщо в його крові є алкоголь. Ось так то! Такі настойки можна легко відрізнити від пристойного спиртного. Це якісь пляшки в яких можна побачити скорпіонів, змій, комах та інше настояне на спирту з додаванням різних трав і ще невідомо чого.

Чи є алкоголь який заслуговує на довіру

Якщо ви не хочете отруїтися і на ранок мучитися зі шлунком, то рекомендуємо пити лише перевірені справжні види алкоголю в Таїланді. Можна ж придбати пляшку 0.35 літра хорошого бренді, з хорошою міцністю, приємним смаком і відмінною якістю і витратити при цьому не так вже й багато 220 бат.

Можна купити непогане віскі, яке за смаком буде навіть краще європейського. Головна умова при його виборі, полягає в тому, що не варто купувати найдешевше, інакше можна «нарватися» на пійло.

Ті ж хто побував в цій країні не один раз радять віддавати перевагу все-таки рому. Він дійсно цінується і в самому Таїланді і за його межами, його експортують до багатьох країн. Ром користується особливою популярністю. Найвідомішою і гідної маркою рому визнана «Sang Som».

Чи є обмеження на вивезення з країни місцевого тайського алкоголю?
Які безалкогольні і спиртні напої можна купити в Таїланді?
Чи можна пити алкоголь на вулицях Таїланду?
Є якісь заборони, чи можна пити алкоголь на вулиці і де взагалі можна?
Чи є обмеження на вивезення з країни місцевого тайського алкоголю?
Що такого міститься в тайському алкоголі, чому його пити багато туристам не радять?
Здивовані?

Новости