Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як відкрити алкогольний магазин

  1. вибір ідеї На алкогольному ринку (в сфері продажів) діє досить жорстка конкуренція. Великі торгові...
  2. Реєстрація діяльності
  3. Як планувати асортимент
  4. Що слід пам'ятати
  5. Які знадобляться співробітники
  6. Коли краще почати роботу
  7. Про нічний торгівлі
  8. Визначаємо джерело фінансування
  9. оптимізуємо бізнес
  10. Алкогольний бізнес: Відео

вибір ідеї

На алкогольному ринку (в сфері продажів) діє досить жорстка конкуренція На алкогольному ринку (в сфері продажів) діє досить жорстка конкуренція. Великі торгові мережі постійно відкривають свої фірмові магазини, і змагатися з ними вкрай складно.

Якщо ви новачок на ринку, не впевнені в своїх знаннях і не маєте досвіду, але все ж хочете організувати власний маркет з продажу спиртних напоїв, то варто звернути увагу на франшизу. У Росії деякі компанії пропонують співпрацю такого роду. Що воно дає? Насамперед:

  • бренд, який вже знайомий багатьом;
  • повністю готовий магазин (за винятком власне приміщення);
  • сформований асортимент;
  • налагоджені поставки.

Майбутній підприємець-франчайзі повинен знайти приміщення, яке відповідає вимогам і, звичайно ж, придбати франшизу. Її вартість - від 30 до 50 тисяч доларів. Приблизно стільки ж коштує самостійна організація точки. Його розглянемо далі.

вибираємо приміщення

Чинне законодавство вводить певні обмеження на місце розміщення точки з продажу алкоголю. Вона не повинна розміщуватися на відстані, яке становить менше 100 метрів від закладів соціального плану. Ідеальний варіант - окрема капітальна будова поблизу від дороги. Наявність зручних під'їздів і транспортних розв'язок також має значення.

Певні критерії є і для площі приміщення. Досвід підприємців, які ведуть бізнес в сфері алкогольних напоїв, показує, що оптимальний показник - 100 кв. м. Подібні параметри зручні по ряду причин:

  • можна організувати великий асортимент;
  • доступний формат самообслуговування, який украй затребуваний у споживачів.

Обов'язковими вимогами до магазину є наявність систем вентиляції, кондиціонування, пожежної безпеки.

Реєстрація діяльності

На відміну від багатьох інших видів бізнесу, до торгівлі алкоголем не допускається така форма діяльності, як індивідуальне підприємництво На відміну від багатьох інших видів бізнесу, до торгівлі алкоголем не допускається така форма діяльності, як індивідуальне підприємництво. Чинним російським законодавством наказано, що продавати напої, міцність яких перевищує 15 відсотків, має право тільки юридична особа . Воно повинно мати спеціальну ліцензію, річна вартість якої знаходиться в межах 40-50 тисяч. Отримання цього паперу нерідко займає до двох місяців. Звертатися за ліцензією слід в регіональний департамент торгівлі.

Умовою отримання ліцензії на торгівлю алкоголем є надання банківської довідки про розмір статутного капіталу. Він повинен бути не менше 500 000 рублів.

Пакет обов'язкових документів також включає:

  • договір на вивіз сміття;
  • паперу з БТІ;
  • довідку про те, що ліцензійний збір повністю сплачено;
  • договір з підприємством, що надає послуги охорони.

Як планувати асортимент

Говорячи про те, як відкрити винно-горілчаний магазин, слід пам'ятати, що оптимальна кількість найменувань товару - 1000. Це повинні бути в основному популярні, поширені назви, які купуються покупцями малозабезпеченого і середнього класу. Однак певний відсоток слід віддати елітного алкоголю. Асортимент спиртних напоїв повинен бути різноманітним - настоянки, шампанські вина, горілка, лікери, граппа та інше. Пиво може бути представлено як в розфасованому, так і розливне вигляді.

Важливе зауваження: всупереч загальній думці, горілка не є найбільш продаваним, ходовим товаром. Найбільшим попитом користуються вина, коньяки і шотландський віскі. Останні дві категорії повинні бути представлені і в відділі елітних напоїв.

Що слід пам'ятати

Як показують маркетингові дослідження, велика частина покупців (80%) віддають перевагу маркам, яким вони довіряють. До нових, невідомих брендам вони ставляться з часткою настороженості, підозрюючи факт фальсифікації. Контролюючи якість продукції, яка реалізується в торговій точці, підприємець завойовує довіру і лояльність покупців.

Які знадобляться співробітники

Після того, як обладнано приміщення і обраний асортимент, приступають до формування команди,   тобто найму співробітників Після того, як обладнано приміщення і обраний асортимент, приступають до формування команди, тобто найму співробітників . В обов'язковому списку:

  • завідувач;
  • бухгалтер;
  • охорона;
  • вантажники;
  • продавці-касири.

Якщо в залі буде присутній консультант, це підвищить авторитет алкогольного маркету. Важливо, щоб ця людина не тільки мав приємну зовнішність і добре поставлену мова, а й володів знаннями, достатніми для надання кваліфікованої консультації. Він (або вона) повинен досконально розбиратися в асортименті, знати, де який напій розташований.

Коли краще почати роботу

Алкогольний бізнес, як і деякі інші види діяльності, схильний до фактору сезонності. Наприклад, влітку великим попитом користуються напої, міцність яких не перевищує 15 °. Взимку, навпаки, затребуваний алкоголь міцніше. Чи впливає фактор сезонності на той час, коли краще відкривати магазин? Ні, але його слід враховувати при формуванні асортименту. У Росії традиційно вважається, що найкращий час для відкриття магазину продуктів або спиртних напоїв - грудень. Пояснюється це великою кількістю свят, які припадають на кінець року і початок наступного.

Про нічний торгівлі

З 2013 року було введено обмеження на продаж спиртних напоїв в об'єктах нестаціонарного типу з 23 З 2013 року було введено обмеження на продаж спиртних напоїв в об'єктах нестаціонарного типу з 23.00 до 6.00 години. Закладам, що належать до сфери громадського харчування, дозволена реалізація цього товару за умови, що клієнт буде вживати його в приміщенні.

Є способи обійти цю заборону. Наприклад, ввести вимогу купувати алкоголь тільки як додатковий, а не основний товар. Також можна відпускати розливний алкоголь. Один з варіантів - відкриття інтернет-магазину. Тут також діє вимога купувати спиртне другим товаром. Нічний алкоголь в кілька разів дорожче денного - це слід враховувати при формуванні асортименту.

Визначаємо джерело фінансування

Чітко визначити кінцеву вартість відкриття точки з продажу алкоголю важко. Необхідно розглядати кожен випадку індивідуально. Щоб покрити витрати на отримання ліцензії, оренду приміщення, закупівлю товару, деякі підприємці беруть банківську позику . якщо бізнес план був складено правильно, повернути кошти можна буде за півроку-рік.

оптимізуємо бізнес

Магазин почне давати прибуток, якщо про нього буде відомо не тільки власнику та працівникам певних служб. Тобто потрібно реклама - високої якості і постійна. Для цього підійдуть всі методи, від оренди білбордів до купонів; масштаб просування визначається бюджетом. Хороший результат дає створення сайту і інтернет-магазину. Відкриття його обійдеться приблизно в 100 тисяч рублів.

Оптимізації бізнесу сприяє також надання додаткових послуг. Як варіант - курси сомельє. Вони можуть бути розраховані як на осіб з досвідом, так і на новачків.

Алкогольний бізнес: Відео

стати автором

стати експертом

Поділіться матеріалом в соц мережах:

Що воно дає?
Чи впливає фактор сезонності на той час, коли краще відкривати магазин?

Новости