Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

10 продуктів, які допоможуть очистити ваш організм після свят

  1. 1. БУРЯК
  2. 2. цільні злаки
  3. 3. КРЕСС-САЛАТ
  4. 4. АРТИШОК
  5. 5. ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ
  6. 6. ВОДА З ЛИМОНОМ
  7. 7. КАПУСТА
  8. 8. СВІЖІ ФРУКТИ
  9. 9. ЛИСТОВА ЗЕЛЕНЬ
  10. 10. Імбир

Святкування Нового року ми вже пережили, але самі свята все ще в розпалі. Попереду Різдво, а у кого-то і припозднившиеся корпоративи. Ми зібрали кращі продукти, які допоможуть вам швидко реабілітувати організм після переїдання, жирної їжі та алкоголю. ТОП-10, який актуальний круглий рік.

Після тривалих гулянь і застіль організму життєво необхідний передих і очищення від токсинів і іншої гидоти. Якщо на вашій совісті тазики салатів з майонезом, рясно запиті шампанським, саме час зайнятися собою. Дієтологи радять ввести в свій раціон більше продуктів з клітковиною, чистої води і, звичайно, скоротити кількість жирної їжі. За даними med-soyuz.com, в раціон варто включити такі продукти:

1. БУРЯК

Високий вміст клітковини - плюс для кишечника. Свіжовичавлений буряковий сік допомагає активізувати роботу печінки і вивести жовч з організму - обов'язково розбавляйте його морквяним, оскільки він вважається висококонцентрованим і занадто потужним для новачків Детокс.

2. цільні злаки

Перший друг кишечника - клітковина. Міститься вона головним чином в шкірці овочів і фруктів, а також в цільних злаках і крупах. Цільнозерновий хліб, висівки і каші з цілісних круп - ось правильний крок на шляху до здоров'я.

3. КРЕСС-САЛАТ

Чудовий помічник втомленою печінки і нирок - він сприяє виробленню ензимів, висновку застояної рідини і знешкодження вільних радикалів.

4. АРТИШОК

Корисні речовини цього овоча не тільки допомагають процесу схуднення, але і благотворно впливають на травлення, покращуючи роботу печінки і жовчного міхура.

5. ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ

Якщо ви завжди відчували, що робите добро своєму організму, вибираючи зелений чай замість чорного, знайте: ви на правильному шляху. Крім здатності зеленого чаю прискорювати метаболізм і активувати процес схуднення, він чудово підсилює роботу печінки. Досягається цей ефект завдяки високому вмісту антиоксидантів.

6. ВОДА З ЛИМОНОМ

Якщо ваше харчування далеко від ідеального, залуження має стати щоденним девізом. Найпростіший засіб - починати щоранку зі склянки теплої води з лимонним соком, який буде м'яко ощелачивать і запускати травлення.

7. КАПУСТА

Особливо корисна квашена капуста, багата ферментами, кальцієм і вітаміном С - хіба не привід додати пікантності основної страви?

8. СВІЖІ ФРУКТИ

Ще одна прописна істина - тарілка фруктового салату замість солодкого десерту. Зробити це варто не тільки заради смаку і природних цукрів, але і для отримання щедрої порції клітковини, антиоксидантів, вітамінів і фруктових кислот. В результаті - м'яке природне очищення і хороше самопочуття.

9. ЛИСТОВА ЗЕЛЕНЬ

Рукола, шпинат, кріп, петрушка, зелена цибуля і кінза зроблять будь-який салат яскравіше і соковитіше. Додайте до цього притаманну їм користь: фітоензіми, вітамінно-мінеральний комплекс, антиоксиданти, клітковина ... Ще одна з мільйона причин є більше зелені - це їх унікальна здатність природним чином очищати органи травлення. Що нам і потрібно.

10. Імбир

Це потужний засіб, здатне перемогти саме зле похмілля і зробити ранок знову бадьорим. А вже якщо він справляється і з такими тяжкими наслідками, то залучити імбир до щоденного детокс - рішення вірне і грамотне. Додавайте скибочку в чай ​​або в гаряче блюдо для смаку і «пожвавлення» печінки.

Навіть якщо ви не скаржитеся на переїдання і ведете в цілому здоровий спосіб життя (навіть в свята), але відчуваєте бажання допомогти своєму тілу позбутися від токсинів, сміливо додавайте ці продукти в свій раціон. Постійне їх наявність допоможе очистити організм і поліпшити самопочуття.

джерело: med-soyuz.com.ua .
Фото: eatthis.com.

Новости