Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Після урагану "Ізабель" Вашингтону загрожує повінь. Загинули 17 осіб

Ураган "Ізабель" досяг столиці США в ніч з четверга на п'ятницю за місцевим часом (близько 14:00 за московським). "Ізабель" поводиться саме так, як передбачили американські синоптики
"Цей шторм - чудовисько", - заявив мер американської столиці Ентоні Вільямс
Він повідомив, що влада міста вживати всіх необхідних заходів для захисту від стихії та попередив вашингтонців про необхідність залишатися вдома
За прогнозом синоптиків, тиск вітру підніме рівень води в річці Потомак. На низьколежачих південних околицях столиці США рівень води може піднятися на 2 метри
Основна небезпека, пов'язана з тропічним штормом "Ізабель" - саме повені. Про це заявили в інтерв'ю телекомпанії CNN представники американського федерального агентства з надзвичайних ситуацій
За їх даними, в штатах Східного узбережжя США спостерігаються повені, викликані "Ізабель". Так, в місті Олександрія (штат Вірджинія), розташованому поруч з Вашингтоном, виявилися підтоплені вулиці в результаті виходу з берегів річки Потомак
Згідно зі статистикою, більше 50% людей гине під час ураганів і в результаті повеней
Понад 4 млн осіб на Східному узбережжі США залишилися без електрики
До 9 години ранку за вашингтонським часом (17:00 за московським) число жертв урагану "Ізабель" досягла 15 осіб
За даними співробітників служб з надзвичайних ситуацій США, дев'ять людей загинули в Вірджинії, два в Меріленді, і по одному - в Північній Кароліні, Пенсільванії, Нью-Джерсі і Род-Айленді
Збиток від урагану "Ізабель" попередньо оцінюється страховиками в суму близько 2,5 млрд доларів
Аналітики AIR Worlwide вважають, що втрати страхових компаній від цього стихійного лиха не перевищать 1 млрд доларів
Знесилена "Ізабель" рухається через Пенсільванію і західний Нью-Йорк, несучи з собою штормовий вітер і сильні дощі
"Земля з-за дощу вся наскрізь просякнута вологою і коріння дерев не здатні утриматися", - заявив Боткінс. Дерева падають на лінії електропередач

До 9 години ранку за вашингтонським часом (17:00 за московським) число жертв урагану "Ізабель" досягла 17 осіб.

За даними співробітників служб з надзвичайних ситуацій США, дев'ять людей загинули в Вірджинії, два в Меріленді, по одному -, Пенсільванії, Нью-Джерсі і Род-Айленді і троє - в Північній Кароліні, передає РІА "Новости".

Перший випадок загибелі в результаті розгулу стихії був відзначений в штаті Род-Айленд, де хвилі змили в море людини.


Другим загиблим став водій, який не впорався з керуванням в умовах сильного дощу і загинув в автокатастрофі на шосе в районі міста Річмонда (штат Вірджинія).


Третій випадок стався в штаті Меріленд, де так само, як і в Вірджинії, загинув водій автомашини.


Четвертим загиблим став електрик, який відновлював обірвану лінію електропередач в штаті Північна Кароліна.


Ще одну людину придавило деревом, що впало в Вірджинії, там же загинув один з електриків, який намагався відновити електролінію.


Ще кілька людей загинули в результаті ДТП.

Як ураган йшов по Східному узбережжю - ФОТО

В Вашингтон прийшов не ураган "Ізабель", а тропічний шторм

Ураган "Ізабель" досяг столиці США в ніч з четверга на п'ятницю за місцевим часом (близько 14:00 за московським). "Ізабель" повівся саме так, як передбачили американські синоптики, повідомляє The Washington Post . (Переклад на сайті Inopressa.ru .)

"Цей шторм - чудовисько", - заявив мер американської столиці Ентоні Вільямс. Він повідомив, що влада міста вживати всіх необхідних заходів для захисту від стихії та попередив вашингтонців про необхідність залишатися вдома.

У Вашингтоні були підготовлені тимчасові притулки на випадок, якщо жителям доведеться покинути свої будинки через ураган. Прямують в укриття було рекомендовано взяти зміну одягу, туалетні приналежності, а також постільні приналежності.

Але до моменту проходження епіцентру стихійного лиха над Вашингтоном ураган послабшав і перетворився на тропічний шторм, який завдав місту менший збиток, ніж припускали синоптики.

Незважаючи на це, сильний вітер повалив у Вашингтоні дерева і привів до масштабних відключень електрики. У мегаполісі залишаються без електрики близько 1,6 млн сімей. Повне відновлення електропостачання очікується тільки через тиждень.

У ранкові години в американській столиці коштує відносно спокійна погода, хоча періодично налітають потужні пориви вітру від минулого на північ тропічного шторму.

У п'ятницю в місті не працюватимуть федеральні і муніципальні установи. Загальна чисельність працюючих в Вашингтоні федеральних держслужбовців складає 355 тис. Чоловік, і, за деякими даними, один день простою в їх роботі приносить бюджету держави збиток в 65 млн доларів.

Всі середні та вищі навчальні заклади в околицях Вашингтона сьогодні залишатимуться закритими. Невідомо поки, в якому режимі працюватимуть вашингтонські повітряні гавані - національний аеропорт імені Рейгана та міжнародний імені Далласа: в четвер були практично паралізовані негодою.

Аеропорт імені Рональда Рейгана у Вашингтоні затоплений

Територія національного аеропорту імені Рональда Рейгана у Вашингтоні виявилася частково затопленою через тропічний шторм "Ізабель", повідомляє CNN.

За даними телекомпанії, аеропорт, який приймає і відправляє внутрішні рейси, закритий і рішення про його відкритті очікується не раніше полудня за місцевим часом.

Хоча вашингтонський міжнародний аеропорт Даллес формально не закривався, що прибувають і вилітають авіарейси в ньому були скасовані або затримані. Зараз авіасполучення в цьому аеропорту відновлюється.

Інший великий аеропорт в районі Вашингтона - міжнародний аеропорт Балтімора - був закритий близько години в п'ятницю вранці з-за перебоїв в електропостачанні, які змусили співробітників аеропорту вдатися до допомоги запасного електрогенератора.

Рахунок скасованих в США авіарейсів йде на тисячі. При цьому скасування і затримки авіарейсів в аеропортах Східного узбережжя США вдаряють по аеропортам інших американських міст - "ефект доміно" призводить до затримок авіарейсів по всій країні. Як очікується, нормальне авіасполучення буде відновлено тільки до вихідних.

Після урагану Вашингтону загрожує повінь

За прогнозом синоптиків, тиск вітру підніме рівень води в річці Потомак. На низьколежачих південних околицях столиці США рівень води може піднятися на 2 метри.

Основна небезпека, пов'язана з тропічним штормом "Ізабель" - саме повені. Про це заявили в інтерв'ю телекомпанії CNN представники американського федерального агентства з надзвичайних ситуацій, повідомляє РІА "Новости".

За їх даними, в штатах Східного узбережжя США спостерігаються повені, викликані "Ізабель". Так, в місті Олександрія (штат Вірджинія), розташованому поруч з Вашингтоном, виявилися підтоплені вулиці в результаті виходу з берегів річки Потомак.

Згідно зі статистикою, більше 50% людей гине під час ураганів і в результаті повеней.

Балтимор вже затоплений

Телеканал CNN показує вулиці Балтімора, покриті водою, в якій видно дахи автомобілів. Жителям не рекомендовано залишати квартири, тому що каналізаційні решітки могли бути зірвані водою і є небезпека туди провалитися.

Тим часом, мер міста Мартін О'Моллі повідомив, що через кілька годин очікується нова хвиля повені.

Понад 4 млн осіб на Східному узбережжі США залишилися без електрики

Ураган "Ізабель" завдав нищівного удару по електросистемі Східного узбережжя, передає ABCNews. Без електрики залишилося понад 4 мільйони осіб.

"Це для нас абсолютно рекордний ураган. І по силі, і по швидкості вітру, і за розмірами. Ми насилу справляємося", - заявив Девід Боткінс - прес-секретар найбільшої електрокомпаніі Вірджинії Dominion Resources Inc.

Знесилена "Ізабель" рухається через Пенсільванію і західний Нью-Йорк, несучи з собою штормовий вітер і сильні дощі.

За словами співробітників електрокомпаній, саме дощі доставляють електрикам найбільшу кількість проблем.

"Земля з-за дощу вся наскрізь просякнута вологою і коріння дерев не здатні утриматися", - заявив Боткінс. Дерева падають на лінії електропередач.

Синоптики заявляють, що поки рано підраховувати збитки. Ураган ще не закінчився.

Збиток від урагану складе до 2,5 млрд дол

Збиток від урагану "Ізабель" попередньо оцінюється страховиками в суму близько 2,5 млрд доларів, повідомляє Bloomberg.

Розмір збитку від урагану не вплине на рейтинги більшості страхових компаній, вважають експерти Standard & Poor's. Аналітики AIR Worlwide вважають, що втрати страхових компаній від цього стихійного лиха не перевищать 1 млрд доларів.

Ураган, який став найсильнішим за останні 4 роки, слабея, продовжує рухатися вглиб території США.

Новости