Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

П'ять причин, чому концерт Scorpions в Києві стане головною подією осені

Scorpions Facebook

Німецька група знову відвідає українську столицю з масштабним шоу

Ця осінь в Києві надзвичайно багата на великі музичні події. Але, при всій повазі до інших гостям столиці, найголовнішим концертом сезону все ж стане черговою приїзд легендарних німецьких рокерів Scorpions в рамках Crazy World 2017 Tour. І ось чому.

50 років безперервної історії

Scorpions - одна з тих небагатьох груп, історія якої триває повних 5 десятиліть і за цей довгий час ніколи не переривався. При цьому засновник команди, гітарист Рудольф Шенкер ні разу не залишав групу з першого її дня в 1965 році, а голос Клауса Майне звучить на всіх альбомах. Музиканти спробували вийти на пенсію після того, як в 2010 році видали свій сімнадцятий альбом Sting in the Tail. Два роки група їздила по всьому світу з концертами і була здивована кількістю молодих фанатів, які не хотіли прощатися з живою легендою рок-сцени. Спроба піти на спокій з тріском провалилася. Після відпустки Scorpions повернулися в студію і в 2015 р видали платівку з символічною назвою Return To Forever ( "Повернення в вічність"), за якою послідував ще один тривалий світовий тур. Але і він не зміг втомити бадьорих німецьких ветеранів настільки, щоб вони до кінця життя відмовилися від гастролей. Тому 11 листопада ми знову чекаємо їх в київському Палаці спорту. І знову в рамках світового туру. Причому, судячи з усього, з аншлагом.

Причому, судячи з усього, з аншлагом

Фронтмен групи Scorpions Клаус Майне Фото з відкритих джерел

Scorpions і престижні музичні нагороди

"Скорпів" люблять всі і всюди - третій тур поспіль вони незмінно збирають по всьому світу аншлагові концерти на найбільших майданчиках. Сумарний тираж їх альбомів давно перевалив за 100 мільйонів, а Wind of Change є одним з найуспішніших синглів в історії музики (понад 18 мільйонів проданих копій). Тільки офіційних триб'ют-груп у легендарних рокерів не менше десятка. Скільки музикантів просто грають кавери на їх пісні, підрахувати неможливо в принципі. Мерія Лос-Анджелеса офіційно оголосила 6 жовтня цього року Днем Scorpions. І вгадайте, скільки при цьому у німецької групи статуеток "Греммі"? Жодної! Більш того, вони досі не включені в Зал слави рок-н-ролу. Але музикантів це не засмучує - їм цілком достатньо визнання фанатів.

Але музикантів це не засмучує - їм цілком достатньо визнання фанатів

Гурт Scorpions в мерії Лос-Анджелеса Фото з відкритих джерел

Міккі Ді

Навесні 2016 року склад Scorpions змушений був покинути ударник Джеймс Коттак, відбарабанили в групі повних два десятка років. Шукати заміну довго не довелося - як раз в цей час животів без постійної роботи шведський здоровань Міккі Ді. До того він грав в британській групі Motorhead, але легендарна команда розпалася після смерті свого засновника - Леммі Кілмістер . Спочатку передбачалося, що Міккі займе місце за ударною установкою тільки на час американського туру, але в вересні стало зрозуміло, що Коттак не зможе повернутися в Scorpions, і Міккі Ді був прийнятий в основний склад групи. Клаус Майне зізнався, що новий учасник приніс свіжу енергетику, а сам барабанщик в одному з інтерв'ю сказав, що з радістю записав би з німецькою командою альбом. В знак вдячності своєму новачкові "Скорпіо" включили в сет-лист Crazy World 2017 Tour хіт Motorhead - Overkill. Так що на концерт групи є сенс сходити і фанатам британської легенди.

Так що на концерт групи є сенс сходити і фанатам британської легенди

Міккі Ді Фото з відкритих джерел

Нова платівка

До слова про новий альбом - на 24 листопада у Scorpions призначений черговий реліз. Поки мова про повноцінну студійного запису не йде. Цього разу музиканти випустять компіляцію кращих своїх балад Born To Touch Your Feelings - Best Of Rock Ballads. Крім таких хітів, як Still Loving You, Send Me An Angel і Wind Of Change, в неї увійдуть три абсолютно нових треки: Follow Your Heart, Always Be With You і Melrose Avenue. Хто знає, раптом київська публіка настільки вразить групу, що вони зіграють що-небудь зі свіжого матеріалу живцем?

Хто знає, раптом київська публіка настільки вразить групу, що вони зіграють що-небудь зі свіжого матеріалу живцем

Обкладинка збірки Born To Touch Your Feelings - Best Of Rock Ballads Фото з відкритих джерел

Scorpions і Україна

Група стежить за важливими подіями в житті своїх українських фанатів. Напередодні нового 2014 року Клаус Майне записав звернення до протестуючих на Майдані зі словами підтримки і теплими побажаннями. А влітку 2015 року німецькі рокери відмовилися виступати в включеному Криму . Scorpions покликали до Севастополя взяти участь в боксерському шоу, названому, як їх найуспішніший хіт - Wind Of Change, але музиканти не прийняли запрошення, незважаючи на обіцяний їм значний гонорар. Так що, на відміну від своїх співвітчизників з групи Scooter , "Скорпіо" зможуть безперешкодно перетнути український кордон і знову сказати: "Добрий вечір, Київ! Як справи?".

І вгадайте, скільки при цьому у німецької групи статуеток "Греммі"?
Хто знає, раптом київська публіка настільки вразить групу, що вони зіграють що-небудь зі свіжого матеріалу живцем?
Як справи?

Новости