Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Потяги в Європі

  1. деталі
  2. Знижки та бонуси
  3. проїзні
  4. види проїзних
  5. терміни
  6. Обмін і повернення квитка
  7. Ціни всередині країни, регіону, Євросоюзу
  8. Читайте також

Подорожувати Європою на поїзді дуже зручно. Розклад гнучке, поїзди швидкісні, комфортабельні, поїздка на цьому транспорт е позбавляє пасажирів від утомливих формальностей, які слід проходити при авіаперельоті.

Вокзали розташовуються в центрі міста, що дозволяє економити на трансферах. У поїздах більшості компаній є система кондиціонування, безкоштовний Wi-F i, додаткове харчування і навіть вагони з дитячому ми майданчику ами. Д ля багажу передбачено багато місця, до того ж за нього не стягуються ніякі збори.

деталі

Зупинки європейських поїздів зазвичай коротше, ніж російських. В ремя виділено саме на те, щоб пасажири змогли сісти на поїзд або висадитися - 5-7 хвилин. Склади поїздів коротше, при цьому вони ходять частіше. Сидячі місця є в вагонах і першого, і другого клас а. Різниця в ціні між ними - приблизно 30%.

Про куріння в європейському поїзді можна забути (навіть в тамбурі).

По темі: Галопом по європах. Як заощадити на транспорті

Знижки та бонуси

Ціноутворення відбувається таким чином, що діти, молодь (12-25 років) і пенсіонери (старше 60 років) можуть отримати пристойну знижку на квиток - 20 -35%. Група пасажирів також претендує на пільгу (від 2 до 5 осіб, а також групи від 10 і більше).

Е слі уникати пікових періодів, квитки також можна придбати набагато дешевше. Можна заощадити, і п окупаючи квиток заздалегідь, хоча б за кілька днів до поїздки.

П про систему Eurail діти від 4 до 11 років можуть їздити за півціни. Знижка збільшується, якщо у дорослого пасажира не одна дитина цього віку.

З уществует дуже багато різних бонусних програм. Наприклад, Eurostar надає своїм пасажирам цікаву можливість з економією відвідувати музеї в різних країнах. Необхідно показати ж / д талон на касі музею, і другий квиток в музей клієнт Євростар отримає безкоштовно. Поширюється акція на багато музеїв Парижа, Лілля, Брюсселя, Лондона та інших міст.

Залізничні квитки можуть давати знижку і в багатьох магазинах, на заправках, на користування різними видами транспорту, в тому числі поромами і фунікулерами.

проїзні

Якщо пасажир планує здійснити більше трьох поїздок, йому потрібно більш гнучкий графік поїздки, а не прив'язка до конкретного часу і маршруту заздалегідь, тому має сенс придбати проїзний. Економія буде відчутною.

види проїзних

Класифікація проїзних зрозуміла і зручна:

  • локальні
  • регіональні
  • національні
  • міжнародні

Проїзний може діяти певний час - 24 години, або якесь загальна кількість днів або конкретні дні, обрані пасажиром протягом встановленого періоду. На цьому сайті можна придбати різні види проїзних по всій Європі.

Якщо купити, наприклад, триденний Eurail Italy Pass, то в цей термін мандрівник з може їздити скільки завгодно раз на поїзді по Італії, проїзний буде дійсний протягом двох місяців.

Купуючи Rail Pass, можна вказати потрібну кількість днів і бажаний період використання проїзного.

Подорожувати Європою на поїзді дуже зручно

бронювання

Купуючи квиток, важливо звернути увагу на те, чи потрібно заздалегідь бронювати саме місце в поїзді. Для деяких поїздів це зовсім не обов'язково - можна зайти і зайняти будь-яке вільне сидіння, для інших - бронювання відбувається на розсуд самого мандрівника, а для третіх, як правило, високошвидкісних і нічних поїздів, бронювання місця обов'язково і за нього стягується додаткова плата, зазвичай в розмірі 2-3 євро.

Бронювати місце варто у випадках, коли пасажир розуміє, що поїзд напевно буде заповнений або коли в дорогу вирушає велика компанія, і необхідні місця поруч.

Без квитка в поїзд краще не сідати, штрафи в Європі за безквитковий проїзд досить великі.

терміни

У межах країн Бенілюксу, наприклад, придбати квиток можна за 90 днів, в Швеції - за 180 днів, Великобританії - 75.

Н а цьому сайті є інформація про термін ах бронювання (початку продажів) на основних лініях: Eurostar- за 180 днів, Аллегро- за 60 днів, Франція-Італія TGV- за 90 днів, Франція - Росія-60 днів і так далі.

Обмін і повернення квитка

Якщо плани змінилися, повернути проїзний Rail Europe можливо, якщо він не був використаний, але доведеться виплатити штраф у розмірі 15% від суми квитка. тут вказано адресу, за якою слід звертатися в разі повернення проїзного.

Б Ілеть можна не тільки повернути, а й обміняти, в такому випадку доведеться опла тить біржовий збір (25 євро) і різницю в цін е квитка.

Оформлення страховки від невиїзду може стати гарною гарантією спокою. Тоді в разі чого, санкцій не буде. Вам повернуть повну вартість квитка, і ви зможете використовувати пов і гроші для майбутньої покупки Rail Europe протягом 2 років.

Не можна повернути гроші за ті дні свого активованого проїзного, які в підсумку виявилися невикористаними.

Якщо повному використанню квитка або проїзного завадила страйк залізничників, компанія виплатить компенсацію (повністю поверне гроші) після звернення.

Ціни всередині країни, регіону, Євросоюзу

Для прикладу можна взяти Данію.

Проїзний Eurail Denmark Pass - триденний, діє протягом 1 місяця.

Другий клас обс лужіванія: в зросли від 146 євро, молодь (> 26 років) - 119 євро, діти (> 12 років) - безкоштовно.

Проїзний Eurail Scandinavia Pass дозволяє подорожувати по Данії, Фінляндії, Норвегії та Швеції. Можна вибрати 4, 5, 6, 8 або 10 потрібних днів, під час яких буде використовуватися ж / д транспорт.

Другий клас обслуговування: дорослий від 275 євро, молодь (> 26 років) - 225 євро, діти (> 12 років) - безкоштовно.

проїзний Eurail Select Pass дає право на необмежений в'їзд за національними залізничних мережах 4-х сусідніх країн.

Вибрати країн и можна з наступного списку: Австрія, Бенілюкс, Болгарії я, Хорвати я / Словени я, Чехи я, Дані я, Фінляндії я, Франції я, Германи я, Греци я, Угорщина я, Ірландія я, Італі я, Чорногори я / Сербія, Норвегія, Португалія, Румунія, Словаччина, Іспанія, Швеція, Швейцарія та Туреччина.

Проїзний дозволяє відібрати 5, 6, 8 або 10 днів подорожі я протягом двох місяців.

Другий клас обслуговування: в зросли від 190 євро, м олодежь (> 26 років) - від 126 євро, д єті (> 12 років) - безкоштовно.

Читайте також

Транспорт Великобританії: корисні деталі

Транспорт Іспанії: корисні деталі

Найдешевші автобусні компанії Європи

Квитки на чартерні: плюси і мінуси

Туристична страховка: як себе убезпечити

Новости