Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

PIZZA54 Express: доставка піци по Києву.

І сторія піци бере свій початок в самій глибокій старовині. Першими видами цього вироби були коржики з начинкою.

У ероятно, попередником піци була фокаччею , Або плоский хліб, відомий римлянам як panis focacius, до якого потім додавали начинку. Перша сучасна піца була приготована в Неаполі в XVIII столітті при додаванні в фокаччу помідорів.

З лово pizza отримало широку популярність в 997 році в Гаета , І з часом почало поширюватися по Центральної і Південній Італії .

П іцца стала одним з найпопулярніших страв в цій країні, а з початком масової еміграції італійців в XIX столітті - і серед італійських емігрантів . Під час Другої світової війни Італію відвідали американські війська, після чого популярність піци в США виросла, слідом за тим вона почала поширюватися по різних країнах світу.

Д про 1830 року піца приймалася в їжу під відкритим небом в пекарнях. Деякі піцерії і зараз дотримуються цієї традиції. Можна насолоджуватися напоєм разом з піцою, обгорнутих в папір. Першою пиццерией вважається «Antica Pizzeria Port'Alba».

Про Однією з перших піцерій, що збереглися до наших днів, вважається «Da Michele», заснована в 1870 році. В даний момент цей заклад подає тільки два види піци - «марінара» і «Маргарита». Ці дві піци, які в італійському народі звуться «чистими», вважаються найбільш уживаними піцами в Італії .

«М арінара» є старшою з двох і має великі часточки помідорів, орегано , часник і оливкова олія з оливками. Піца була названа так, тому що виріб було приготовлено дружиною моряка, після того, як він повернувся з рибальського плавання в неаполітанська затока . Жінку, приготувати це, звали la marinara.

«М аргеріта» увінчана скромним кількістю томатного соусу, сиру моцарелла і свіжого базиліку. Це чітко пояснюється пекарем Раффаеле Еспозіто, який працював в «Піцерії ді П'єтро», заснованої в 1880 році. Деякі вчені ставлять під сумнів той факт, що піца «Маргарита» була названа саме на честь італійської королеви, але спростування цього факту так і не були знайдені.

У Неаполі є багато знаменитих піцерій, де можна знайти традиційні італійські піци. Більшість цих закладів є історичними і знаходяться в самому центрі міста. Деякі піцерії навіть вирощують власні томати на гірських хребтах, а оливки в саму піцу кладуть рівно за годинниковою стрілкою.

У 1962 Семом Панопулісом була винайдена відома «гавайська» піца, в яку додавали ананас і шинку.

У 2012 році найбільша в світі піца була зроблена в Римі . Її розміри були оцінені в 1261,65 квадратних метрів.

Wikipedia®



Новости