Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: У центрі Москви закрита тютюнова фабрика, власник розпродає майно на мільярд рублів

British American Tobacco (BAT) закрила фабрику "Бритіш Американ Тобакко-Ява" в центрі Москви і готуватися продавати будівлі та земельна ділянка

British American Tobacco (BAT) закрила фабрику "Бритіш Американ Тобакко-Ява" в центрі Москви і готується продавати будівлі та земельна ділянка. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на пояснювальну записку до річної бухгалтерської звітності фабрики.

Компанія планує продати окремі активи ВАТ "БАТ-Ява", розташовані в центрі Москви (3-тя вулиця Ямщика поля, район метро "Білоруська"). Станом на 31 грудня 2012 року відображена в бухгалтерському балансі вартість активів, намічених до продажу, становить майже 980 мільйонів рублів. У той же час компанія продовжить здавати в оренду виробничий склад, розташований на Дмитрівському шосе, відзначається в документі.

Директор з корпоративних відносин "БАТ Росія" Олександр Лютий підтвердив плани з продажу будівель і ділянки фабрики. "Зараз керівництво компанії розглядає питання про продаж будинків московської фабрики і ділянки землі, на якому вони знаходяться. З цього питання інтереси" БАТ Росія "представляє компанія Cushman and Wakefield", - сказав він.

Лютий нагадав, що в жовтні 2011 року "БАТ Росія" перевела частину виробничих потужностей фабрики "БАТ-Ява" на підприємство в Саратові. Таким чином, в минулому році "БАТ-Ява" справила близько 2 мільярдів сигарет на рік (2,5% від загального обсягу випуску "БАТ Росія") проти 20 мільярдів штук за підсумками 2011 року.

"При цьому за підсумками 2012 року всі фабрики" БАТ Росія "справили 80,6 мільярда штук сигарет, що на 5% більше показника 2011 року", - підкреслив Лютий. За його словами, восени 2012 року керівництво компанії вирішило, що продовжувати виробництво на фабриці в Москві є недоцільним, а що залишилися потужності слід перевести на підприємство в Санкт-Петербурзі. Це зміна вступила чинності 31 грудня 2012 року.

"Переміщення обладнання на підприємство в Санкт-Петербурзі вже закінчилося. Там же працює і частина співробітників московської фабрики". Звільненим же співробітникам, говорить компанія, допомогли знайти нову роботу і надали щедрі виплати. British American Tobacco - один зі світових лідерів у виробництві тютюнових виробів. Акції компанії торгуються на Лондонській фондовій біржі, Нью-йоркській фондовій біржі і фондову біржу Йоганнесбурга.

Компанія працює в Росії з 1994 року через "БАТ Росія". Вона виробляє і продає в РФ сигарети під брендами Dunhill, Kent, Vogue, Rothmans, Lucky Strike, Pall Mall, Viceroy, "Ява Золота", Alliance, "Ява".

Новости