Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Зима в Криму. Погода взимку в Криму, фото, де відпочити, що подивитися взимку в Криму, чим зайнятися

  1. Зима в Криму Зима в Криму часто мало відрізняється від пізньої осені - на Південному березі від бухти...
  2. Похід по Криму - 22 маршрут
  3. Маршрути: гори - море

Зима в Криму

Зима в Криму часто мало відрізняється від пізньої осені - на Південному березі від бухти Ласпі (Севастополь), до Алушти зазвичай сухо, сонячно і безвітряно. Королевою зимового відпочинку є Ялта. Більшість санаторіїв і готелів ПБК мають закриті басейни з підігрітою морською водою. Вічнозелені Південнобережні парки всю зиму радують квітучими рослинами. Це безліч екзотичних дерев і чагарників з усіх континентів.

У гірських лісах яскраво червоніють на гілках залишилися від осені ягоди шипшини, барбарису, глоду. Приємний ароматний смак мають кримська великоплідна і чорноплідна горобина, терен, німецька мушмула, а в пухнастому снігу в гірських долинах легко виявити падалицю диких яблук і груш. Смак у них незвичайний з відчутним ароматом спирту.

На схилах гір в відлиги рясно ростуть гриби. Загалом січневий відпочинок дає відмінні можливості для активного відпочинку для видобувачів. Тому що в море ще й ловиться смачна риба!

Зараз в Криму цілий рік працюють 262 готелю і санаторію, а також 134 об'єкта туристичного показу. В цілому на території Криму знаходяться 37 критих басейнів, в ряді готелів успішно впроваджено обслуговування по системі "все включено". Діють відчутні знижки при розміщенні організованих груп. В горах над Ялтою і Алуштою - кримська зима це просто чудо: сухе морозне повітря, чистий пухнастий сніг і безліч гірських розваг спортивного та екстремального характеру. Втім, і звичайні прогулянки без нічого за старовинними пішохідним стежках - це в прямому сенсі царський задоволення, то що доктор Боткін прописав колись імператорської сім'ї. Цілком зрозуміло, що довгі теплі зимові вечори біля моря у своєму розпорядженні до винних дегустацій і гастрономічним турам. Ну а денний час можна присвятити музеям, виставкам, екскурсіях, прогулянках. Безумовно, аристократична п'ятірка палацово-паркових комплексів Криму це:

імператорський палац в Лівадії

мисливський замок імператорської сім'ї у Верхній Масандрі,

Воронцовський палац в Алупці,

ханський палац у Бахчисараї,

Ботанічний сад Кримського федерального університету в Сімферополі з заміським будинком Воронцових-Наришкін.

Природно, до цього можна додати ще десяток південнобережних парків-пам'яток садово-паркового мистецтва і Нікітський ботанічний сад. Можливо, це звучить дивно, але і пам'ятники російської слави в місті-герої Севастополі це не тільки монументальна архітектура, але ще і паркове мистецтво високого рівня!

Містична графіка ліванських кедрів і вічна стрункість кипарисів, грудневі троянди і найзвичніша зелена трава на газонах - це теж Севастополь. У парку Перемоги поруч з банківської академією створений сквер садово-паркових культур світу. Дуже рекомендуємо для виховних і навчальних цілей, та й заради простої цікавості!

Купання в зимовому морі або гірських водоспадах це не такий вже і екстрим для жителів Середньої смуги Росії - адже температура зимового моря біля берегів Криму це зазвичай плюс 9-12 градусів Цельсія, а вода гірських водоспадів, хоча все в тих же межах 10-14 градусів , але надзвичайно розганяє кров. Важливо, що в гірських ущелинах з водними купелями і каскадами ніколи не буває мерзлякуватий вітру. Можна сказати, що кримське зимовий загартовування дуже сприятливо для початківців, має щадний режим. Це скоріше не моржування, а задоволення, причому дуже здорове і радісне, наповнене адреналіном і позитивом.

Ігор Русанов, кандидат географічних наук, автор 35 книг

Назад в розділ

Легендарна Тридцятка, маршрут

Через гори до моря з легким рюкзаком. Маршрут 30 проходить через знаменитий Фішт - це один з найграндіозніших і значущих пам'яток природи Росії, найближчі до Москви високі гори. Туристи нічого проходять всі ландшафтні та кліматичні зони країни від передгір'їв до субтропіків, ночівлі в притулках.

Похід по Криму - 22 маршрут

З Бахчисарая в Ялту - такої щільності туристичних об'єктів, як в Бахчисарайському районі, немає ніде в світі! Вас чекають гори і море, рідкісні ландшафти і печерні міста, озера і водоспади, таємниці природи і загадки історії, відкриття і дух пригод ... Гірський туризм тут зовсім не складний, але будь-яка стежка дивує.

Гірський туризм тут зовсім не складний, але будь-яка стежка дивує

Маршрути: гори - море

Адигеї, Крим. Вас чекають гори, водоспади, різнотрав'я альпійських лугів, цілюще гірське повітря, абсолютна тиша, снежники в середині літа, дзюрчання гірських струмків і річок, приголомшливі ландшафти, пісні біля вогнищ, дух романтики і пригод, вітер свободи! А в кінці маршруту ласкаві хвилі Чорного моря.

Новости