Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«Бібліо Глобус» відсудив у «Трансаеро» 2 млрд руб.

У середу, 18 січня, в Арбітражному суді Санкт-Петербурга і Ленінградської області в рамках справи про банкрутство авіакомпанії «Трансаеро» відбулося судове засідання з розгляду позову ТОВ «БГ Авіа» (одне з юросіб туроператора «Бібліо Глобус») про стягнення з перевізника 2 млрд руб. Про це розповіли в юридичному відділі туроператора. Там порталу TourDom.ru пояснили, що на цю суму компанія перерахувала «Трансаеро» грошові кошти за перевезення на зимовий сезон - 2015/2016. Судом було визнано обґрунтованим вимогу ТОВ «БГ Авіа» в розмірі 2 387 834 025 руб. і включено в третю чергу реєстру вимог кредиторів ВАТ «АК« Трансаеро ». У юрвідділі туроператора уточнили, що інших фінансових претензій до перевізника «Бібліо Глобус» не має.

У тому, що компанії дійсно вдасться отримати ці гроші з «Трансаеро», спостерігачі сумніваються. Перевізник вже більше року не здійснює діяльності, а в черзі кредиторів у нього - і «Сбербанк», і «Газпромнефть», і багато інших великі організації. Перемога «Бібліо Глобуса» - швидше за репутаційна. Таким чином, поставлено крапку в суперечках про те, хто ж насправді кого кредитував - туроператор перевізника або навпаки. «Те, що« Бібліо Глобус »влив в авіакомпанію більше 30 млн доларів, втратив їх після зупинки її роботи, повернув гроші туристам і після цього зміг відновитися - явище для російського туристичного ринку феноменальне », - сказав один зі співрозмовників порталу TourDom.ru.

Крім того, за словами експертів, цей прецедент в цілому має велике значення для всієї туристичної галузі, оскільки всі звикли, що зазвичай ситуація зворотна: в суд на туроператорів подають авіакомпанії. Те, що туристична компанія в даному випадку зуміла довести свою правоту, підвищує довіру до всього ринку в цілому і до стабільності і фінансової стійкості його гравців.

Новости