Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Яндекс представив оффлайн-перекладач для iPhone

Яндекс представив додаток Яндекс.Перевод для iPhone, здатне здійснювати переклад текстів в режимі оффлайн. Яндекс.Перевод вміє перекладати з російської на англійську, німецьку, французьку, італійську та іспанську і навпаки без підключення до інтернету. Додаток швидко «підкаже» користувачам значення окремих слів, або здійснить переклад фрази і цілого тексту.

Щоб оцінити можливості оновленого мобільного сервісу, користувачеві потрібно заздалегідь завантажити в пристрій дані для цікавлять мов. Важливо не забути активувати оффлайн-режим в настройках мобільного Яндекс.Переклад.

Команда Яндекса також повідомляє, що тепер перекладач «освоїв» нові мови, включаючи арабська, в'єтнамська, ісландський і іврит. Всього в додатку доступно більше 40 різних мов світу. До цього про розширення списку підтримуваних мов команда Яндекс.Переклад повідомляла в квітні 2014. Тоді значне поповнення відбулося в східних мовах - з'явився переклад для в'єтнамського, індонезійського, малайської і мальтійського.

У мобільній версії Яндекс.Переклад доступні спеціальні підказки, покликані спростити введення тексту. Переклад здійснюється у міру введення слів в пристрій.

«... Запускаючи систему перекладу, ми розмістили дані на серверах Яндекса, так як вони не вмістилися б ні на накопичувачі мобільного телефону, ні на жорсткому диску домашнього комп'ютера. Як наслідок, для роботи з перекладачем був потрібний доступ в інтернет. Перекладач, однак, найчастіше потрібен, коли інтернету немає. Щоб програма могла працювати в офлайні, ми застосували складний алгоритм фільтрації даних. Це дозволило «здавити» масив необхідної перекладачеві інформації в 100-200 разів з мінімальними втратами в якості перекладу », - коментує рішення Фархат Амінов, менеджер проектів сервісу Яндекс.Перевод.

Додаток для iPhone з функцією оффлайн-перекладу вже доступно для скачування в App Store.

Новости