Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Хургада- особистий досвід життя в Єгипті | Агентство нерухомості Альянс Ріелті. Полтава. Україна

Важко зробити правильний вибір нерухомості в Єгипті, орієнтуючись тільки на красиву рекламу в Інтернеті і не маючи особистого досвіду перебування в країні Важко зробити правильний вибір нерухомості в Єгипті, орієнтуючись тільки на красиву рекламу в Інтернеті і не маючи особистого досвіду перебування в країні. Наша стаття розповість про особливості життя в Єгипті і ситуаціями з якими зіткнуться українці при купівлі нерухомості та допоможе Вам зробити остаточний обґрунтований висновок про вибір відповідної нерухомості.

Сергій, бізнесмен з Полтави, не так давно придбав квартиру в Хургаді. Квартира з двома спальнями площею 100 кв. м., на первинному ринку, вартістю - 50 тис. дол.

- Сергію, чому ви вибрали саме Єгипет, а не яку-небудь іншу країну, наприклад, Туреччину, Грецію або Таїланд?

- Відповім досить банально: хороша погода круглий рік, море, фрукти, низькі ціни на продукти і комуналку. У Туреччині або Греції все набагато дорожче через добре розвиненої туристичної інфраструктури, та й клімат там не зовсім мені підходить. У Туреччині взимку холодно, а в Таїланді занадто висока вологість, дощі йдуть постійно. До того ж ціни. Я сумніваюся, що зміг би купити хорошу квартиру в Туреччині за 50 тис.дол.

Звичайно, в Єгипті теж все не так ідеально, як хотілося б. Мене часто дивує місцеве населення. Єгиптяни живуть і ведуть справи вчиненого не так як європейці, вони дуже галасливі і слідують своїм традиціям, знайти спільну мову з місцевими складно.

- Ви купили свою квартиру в Хургаді. Що стало вирішальним аргументом на користь цього міста?

- Остаточний вибір я зробив, вивчивши правила придбання нерухомості в Єгипті. У Хургаді нерухомість оформляється в повну власність власника, навіть іноземця, а на Синайському півострові, наприклад, в Шарм-Ель-Шейху - тільки в оренду. До того ж житло тут коштує дешевше. Ще тут дуже красиві пляжі і багато моїх друзів купили в Хургаді квартири.

- Чи багато було пропозицій про вибір нерухомості в Хургаді?

- Так, досить багато. Я переглянув близько 20-ти пропозицій, поки не зробив остаточний вибір. Деякі будинки нам не підійшли, тому що в Єгипті будинку часто будують дуже близько один до одного, тому, вийшовши на балкон, ризикуєш побачити сусідів навпроти, на відстані десь півтора метра. Ще ми відкинули варіанти будинків з непривабливим видом з вікна, невдалим розташуванням щодо магазинів, розважальних центрів.

- А як заселені будинки в Хургаді, наприклад, чи є розділення по кварталах, чи багато європейців?

- У Хургаді існує поділ кварталів на європейські та арабські. Населення відповідно не змішується. Там, де живе моя сім'я, більшість квартир купили росіяни і українці. Багато іноземців в Ель-Каусер, Хадаба, Саккаля, чим ближче до моря, тим більше там іноземців. Араби, в основному, живуть небагато і не можуть дозволити собі купити квартиру в новому будинку. Хоча, я помітив, що така квартира як у мене, але розташована в арабському районі може коштувати і 10 тис.дол. Але місцева специфіка: шум і бруд не дозволили б мені там жити. Моя сім'я живе в кварталі Ель-Каусер. Це хороший сучасний район. Хати стоять не дуже близько один до одного, чисто, хороші дороги, поруч багато магазинів.

-В якому вигляді продаються квартири? Чи потрібно робити ремонт?

-Апартаменти продавалися в хорошому стані, з обробкою, але без кондиціонера. Меблів не було, крім стільниці на кухні. У підсумку ми самі купили кондиціонер, без нього не можна, тому що дуже жарко. Пофарбували стіни, купили меблі. Вся обробка квартири, включаючи кондиціонер обійшлася в 7 тис. Дол.

- Сергій, хто займається експлуатацією будинку, чи є в Хургаді організації, подібні до наших ЖЕКам або ОСББ?

- Нашим будинком не займається ніхто. Всього в будинку 22 квартири. Всі господарські питання ми з сусідами вирішуємо самі: наймаємо людей для ремонту, прибиральника. Через це комунальні платежі виходять маленькими (приблизно 100 грн.). Водопостачання централізоване. Раз на рік усі скидаються в загальну касу, і потім ці гроші використовуються для ремонту будинку.

- Розкажіть, будь ласка, докладніше про побутову частину життя в Хургаді? Які там ціни на товари, продукти і послуги, чим займаються люди?

- По-перше, я квартиру не здаю, бо часто приїжджаю сюди відпочивати з сім'єю. Мої родичі теж відпочивають тут. Влітку в Єгипті жарко, якщо ми приїхали відпочивати влітку, значить, вранці йдемо на пляж, з 12.00 до 16.00 відпочиваємо і обідаємо. Після обіду знову на пляж, а ввечері в Хургаді починається справжнє життя. Після 22.00 все місто прокидається і починає «тусуватися» в кафе і ресторанах. Пробок не буває. Машину можна паркувати де завгодно. Крадіжки не було жодного разу, хоча я забував кілька разів закрити машину. По місту краще їздити на машині, а ціни на бензин дешевше, ніж в Україні - бензин коштує близько 3 грн / літр. Якщо аналізувати ціни на продукти, то овочі, фрукти присутні круглий рік за цінами в 3-4 рази нижче, ніж в Полтаві. Єдиний неприємний момент, під час мусульманських свят ціни на товари і послуги піднімаються на 10%. У свята більшість місцевих не працюють, тому ті, хто залишається, підвищують ціни. По - друге, інформація про політичну ситуацію в Єгипті може не відповідати дійсності. Місцева влада ставиться досить лояльно до іноземців і християнам. У Хургаді 10% місцевого населення взагалі сповідують християнство. Це копти-християни, вони відносять себе до православної церкви. Прояв поваги, віротерпимість - це переважна риса взаємин між мусульманами Хургади і християнами. У Хургаді є кілька православних церков, вони красиво розписані і регулярно проводять служби.

- Що б Ви порадили покупцям нерухомості в Хургаді?

- Я б порадив уважно вивчити всі пропозиції, розглянути різні варіанти, було б добре зробити ознайомлювальну поїздку до Єгипту, так би мовити, побачити все на місцевості.

Можна додати: якщо Вас зацікавила наша інформація, менеджери Міжнародного агентства нерухомості Alliance Realty International , Що входить до групи компаній Alliance Realty Group, нададуть послуги:

- оперативно оброблять Ваш запит і вишлють добірку об'єктів зі своїми рекомендаціями, згідно з Вашими побажаннями.

- якщо Ви хочете відвідати Єгипет, то ми організуємо відвідування об'єкта на місці. Під час ознайомчої поїздки, наші партнери покажуть Вам найбільш привабливі будинки, квартири, котеджі і допоможуть визначитися з вибором.

- зустрічає, (партнери) нададуть перекладача зі знанням арабської мови і організовують юридичний супровід угоди.

- наше агентство нерухомості «Альянс ріелті» гарантує прозорість усіх угод, "чистоту" документів і організує оформлення договору з дотриманням всіх норм міжнародного права і законодавства Єгипту.

Детальніше про нерухомість в Єгипті (Хургаді), з питань авіаквитків, адаптації .... Ви можете дізнатися по наших контактах:
- skype: alliance_realty2001
- viber: 066 976 60 90
- ріелтор в Хургаді: +2 010 955 252 99
+3 725 775 00 97

Сергію, чому ви вибрали саме Єгипет, а не яку-небудь іншу країну, наприклад, Туреччину, Грецію або Таїланд?
Що стало вирішальним аргументом на користь цього міста?
Чи багато було пропозицій про вибір нерухомості в Хургаді?
А як заселені будинки в Хургаді, наприклад, чи є розділення по кварталах, чи багато європейців?
В якому вигляді продаються квартири?
Чи потрібно робити ремонт?
Сергій, хто займається експлуатацією будинку, чи є в Хургаді організації, подібні до наших ЖЕКам або ОСББ?
Розкажіть, будь ласка, докладніше про побутову частину життя в Хургаді?
Які там ціни на товари, продукти і послуги, чим займаються люди?
Що б Ви порадили покупцям нерухомості в Хургаді?

Новости