Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Знайдено стародавній підземний хід, що веде з Шотландії до Туреччини

Відкриття великої мережі підземних тунелів свідчить, що люди Кам'яного віку проводили свої дні, по всій видимості, не тільки за полюванням і збиранням

Німецький археолог доктор Генріх Куш в своїй книзі «Секрети підземних дверей в стародавній світ» розповідає, що тунелі були вириті буквально під сотнями неолітичних поселень по всій Європі, і той факт, що так багато тунелів пережили 12 тисяч років, показує, що початкова мережа була неймовірно масштабної.

«В одній тільки німецької Баварії ми виявили 700 метрів цих підземних тунелів. В австрійській Штирії ми знайшли 350 », розповідає він. «По всій Європі були тисячі таких тунелів - від півночі Шотландії до самого Середземномор'я».

Тунелі порівняно вузькі, близько 70 сантиметрів завширшки, що якраз досить, щоб через них міг пробратися чоловік. У деяких місцях зустрічаються маленькі кімнати, камери для зберігання і місця для сидіння.

Фото: dailymail.co.uk

Кам'яний вік був першим в трьох-етапної археологічної системі, яка ділить людську передісторію на три періоди: кам'яний, Бронзовий і Залізний вік. Перехід з Кам'яного віку відбувся між 6000 і 2500 роками до нашої ери для більшої частини людства, яка мешкала в Північній Африці і Євразії. І хоча багато хто вважає, що люди Кам'яного віку були примітивними, неймовірні знахідки на кшталт 12000-річного храму Гобеклі Тепе в Туреччині, піраміди Єгипту і інші конструкції - наприклад, Стоунхендж - демонструють дивовижні астрономічні пізнання людей того часу, і говорять про те, що вони, мабуть, були не такими вже примітивними.

Відкриття великої мережі підземних тунелів свідчить, що люди Кам'яного віку проводили свої дні, по всій видимості, не тільки за полюванням і збиранням. Однак справжнє призначення цих тунелів все ще залишається повною загадкою. Одні дослідники вважають, що їх завданням було захищати людей від хижаків, в той час як інші вважають, що їх метою було надати можливість безпечних подорожей, захищених від впливу погодних катаклізмів, і навіть війн і насильства. На поточний момент вчені можуть тільки гадати про їх призначення, оскільки тунелі досі не розкрили всіх своїх секретів.

джерела: ancient-origins.net і gearmix.ru .

Новости