Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Список найнебезпечніших країн для туристів

  1. Гаїті
  2. Ірак
  3. Афганістан
  4. Сомалі
  5. Нігерія
  6. Філіппіни
  7. Венесуела
  8. Колумбія
  9. Бразилія
  10. Мексика
  11. Інші країни, так чи інакше небезпечні для туристів:

Туризм - це справа цікава і улюблене багатьма росіянами. Однак іноді туризм може таїти в собі небезпеку. Поїздка в не дуже підходить для відпочинку країну без належних заходів безпеки може обернутися дуже сумно. Зараз в світі до сих пір існує безліч країн, обстановка в яких напружена через військових конфліктів, через криміналу і просто через будь-яких захворювань. Про все це слід знати, вирушаючи в подорож і, по можливості, уникаючи таких країн.

Гаїті

Гаїті є однією з найменш розвинених країн на американському континенті. Тут більше 80% людей перебуває за межею бідності, що породжує організовані банди злочинців, які володіють великою силою. Тут нерідкі випадки викрадення людей, причому не тільки багатих жителів Гаїті, а й туристів - на цьому неписьменні бідні гаїтянці заробляють гроші. Причому уряд закриває на це очі, так як має чималий відсоток з цих протизаконних дій.

Ірак

З часів вторгнення в Ірак США в 2003 році країна знаходиться в стані хаосу і безладу. Процвітаюче за часів вавилонян і шумерів держава зараз стало територією гострих конфліктів, терористичних актів і частих вбивств. Тут також нерідкі викрадення людей, причому бандити не роблять різниці між корінними жителями країни і туристами. Крім того, не варто забувати, що жителі Іраку відрізняються сильною релігійною нетерпимістю, і випадкове порушення звичаїв може спровокувати серйозний, часом і озброєний, конфлікт.

Афганістан

Колись Афганістан був центром древньої і могутньої імперії, але останню чверть століття ця країна знаходиться в постійному стані війни і безладу. Війна тут відбувається між блоком НАТО і талібами і Аль-Каїдою. Для подорожей по країні обов'язково потрібен місцевий гід, а подорож поза групою буде дуже небезпечним. Нерідко посольства інших країн стають мішенню для терористів, так і в цілому обстановка в країні занадто напружена для комфортного відпочинку.

Сомалі

На сьогоднішній день Сомалі вважається однією з найнебезпечніших для туристів країн. Крім добре відомих на весь світ сомалійських піратів, які не так вже загрожують туристам, тут діють воєнізовані бандитські угруповання, що грабують людей або викрадають їх для отримання викупу. Крадіжка і грабежі не є чимось незвичайним для Сомалі, так що для подорожі по цій країні потрібен досвідчений провідник.

поліцейські Сомалі

Нігерія

Нігерія є найбільш густонаселеною країною в Африці. Тут проживає більше двох сотень етнічних груп, що сильно впливає на стабільність в країні, а якщо бути точніше, розхитує її. Регіони Дельта, Байєлса і Бакассі відомі як місця зіткнення банд і частих викрадень людей. Однак бандити - не єдина небезпека в Нігерії - тут можна легко заразитися СНІДом, жовту лихоманку або ще якимось екзотичним захворюванням.

Філіппіни

Філіппіни - це більш ніж сім тисяч островів, люди на яких в основному відрізняються дружелюбністю та гостинністю. Однак є райони, а точніше острова, відвідування яких краще уникнути. Найнебезпечнішими регіонами вважається архіпелаг Сулу, Таві-Таві, Басілан, Замбоанга, Мінданао і Північний Котабато. Тут крім грабежів і дуже сильною наркомафії є ​​і ще одна небезпека. В кафе і забігайлівках туристам в каві можуть підмішати наркотик, який за кілька хвилин позбавить людину свідомості. Так туристи втрачають не тільки гроші і коштовності, але іноді і нирки та інші частини тіла.

Так туристи втрачають не тільки гроші і коштовності, але іноді і нирки та інші частини тіла

екстремісти Філіппін

Венесуела

Венесуела - це країна прекрасних пейзажів, дуже красивих водоспадів і, на жаль, досить розвиненою злочинності. Венесуела відрізняється сильною політичною нестабільністю і, крім того, тут нерідкі кишенькові крадіжки. На вулиці не варто носити дорогі прикраси, прилюдно діставати гроші, а також краще уникати бідний районів, де вас можуть не просто обікрасти, але і нанести тілесні ушкодження.

Колумбія

Зараз ця країна, розташована в Південній Америці, стала набагато безпечніше, ніж раніше. Місцевий уряд вживає всіх можливих заходів для встановлення порядку, але вбивства, викрадення і наркоторгівля все ж роблять її не дуже популярною в очах туристів. В країні досі наявності політична нестабільність, а на кордонах нерідко трапляються збройні конфлікти, так що прикордонних зон туристам краще намагатися уникати.

Бразилія

Бразилія - ​​це країна чудових пляжів і привабливою природи, вона останнім часом стає все більш популярною серед туристів. Однак вирушаючи до Бразилії, не варто забувати, що країна ця не дуже розвинена, і тут до сих пір дуже високий рівень злочинності. Як правило, туристи не виявляються залучені в серйозні розборки, але вони легко можуть стати жертвами кишенькових злодіїв, так що слід залишати всі цінні речі в готелів. Крім злодіїв ця країна небезпечна з точки зору охорони здоров'я - Останнім часом тут з'явилося більше хворих лихоманкою денге і жовту лихоманку, так що слід подбати про щеплення.

Мексика

Незважаючи на те, що Мексика зараз дуже популярна серед туристів, вона теж відрізняється високим рівнем злочинності. Звичайно, це країна древніх індіанських імперій з цікавими пам'ятками і гарними пляжами, однак політична напруженість, корупція, викрадення і злочинність - не дуже хороші умови для відпочинку. Тут слід бути обережним, не гуляла одному і вечорами, не відвідувати бідні райони, а цінні речі краще залишати в готелі.

Інші країни, так чи інакше небезпечні для туристів:

  • Болівія. У цій країні в самому розпалі політична криза, так що тут нерідкі збройні зіткнення. Також країна небезпечна для туристів тим, що знаходиться в дуже спекотної зоні.

  • Гондурас. Тут особливо високі показники злочинності та насильства саме по відношенню до туристів.

  • Єгипет . Незважаючи на те, що Єгипет є мало не найпопулярнішою для туризму країною, тут реєструється велика кількість аварій і нещасних випадків, особливо під час дайвінгу. Крім того, революційні події останнього часу теж можуть загрожувати безпеці туристів, особливо в великих містах.

  • Китай. В Китаї можна заразитися особливим хробаком-паразитом, що живе в жабах, зміях, крабах, креветках, деяких рибах і молюсках.

  • Малайзія. У цій країні дуже висока ймовірність заразитися чикунгунья - епідемічним артритом, який переноситься комарами.

  • Північна Корея. Ця країна не те щоб небезпечна, а скоріше не надто зручна для відвідування - обстановка тут вельми напружена, а переміщення по країні сильно обмежена урядом.

  • Фіджі. Раніше Фіджі було дуже популярним серед туристів, однак зараз тут дуже висока ймовірність заразитися лихоманкою денге, яка швидко переходить в дуже небезпечну геморагічну лихоманку, іноді закінчується смертю.

Взагалі перед в'їздом до багатьох країн необхідне щеплення від різних захворювань, особливо якщо це стосується країн не дуже розвинених.

Куди б ви не вирішили відправитися, щоб все пройшло максимально гладко найкраще замовляти тури у туроператорів. У нас на сайті це зробити зовсім нескладно - достатньо залишити заявку турфірмам вашого міста онлайн, або зателефонувати за безкоштовним номером 8-800-100-30-24 для підбору туру.

Новости