Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Про найцікавіше »Масштабна посуха в Африці

10/07/2011 / Корисно і цікаво коментаря 2

Корисно і цікаво

Глобальна посуха охопила країни африканського рогу.

Багато країн Африки охопила глобальна посуха. Причому цей катаклізм став найсильнішим за останні 100 років. В Ефіопії, Кенії, Уганді, Джибуті та Сомалі постраждав вже не один мільйон чоловік. Сотні тисяч з них покинули свої будинки. Сезон посухи тут триває вже з кінця 2010 року.
ООН усіма силами намагається допомогти постраждалим районам, проте їх сил явно не вистачає. Причому в Сомалі і східних районах Ефіопії вже введено надзвичайний стан. Решта країна названі зоною кризи.
В областях, охоплених посухою, продовольства стає все менше і менше. Причому ціни на нього вже значно зросли. У Кенії з Сомалі щодня перебираються понад тисячу осіб, а в таборах біженців вже зараз знаходиться більше 350 тисяч чоловік, замість покладених 90 тисяч. У самій Кенії ціни на зерно стрибнули вже на 80%.
Загальна кількість постраждалих в Кенії оцінюється в 2,6 мільйона чоловік, в Ефіопії ця цифра перевищила 3 ​​мільйони. Більше 30% жителів Сомалі відчувають постійний голод. А в Ефіопії ситуація ще гірше.
Ситуацію не вдається взяти під контроль навіть за допомогою ООН, оскільки для нормалізації обстановки необхідні як мінімум 525 мільйонів доларів.

Новости