Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Іжевськ

Іжевськ   Якщо запитати будь-якого росіянина про те, чим знаменитий Іжевськ, то відповідь знайдеться відразу
Іжевськ
Якщо запитати будь-якого росіянина про те, чим знаменитий Іжевськ, то відповідь знайдеться відразу. Хтось скаже, що це батьківщина автоматів Калашникова. Для кого-то Іжевськ - місце випуску колись популярних мотоциклів. І все це правда. Іжевськ - великий промисловий, економічний і культурний місто Уралу і Поволжя. Іжевськ по праву вважають збройової столицею Росії, адже тут і сьогодні випускають кілька видів зброї.
Взагалі, промисловість в Іжевську дуже розвинена. Тут займаються виготовленням транспортних засобів, обладнання, різних металевих виробів. У місті представлена ​​газова, харчова і хімічна галузі виробництва.
Незважаючи на славу промислового міста, Іжевськ є і центром культури Удмуртії. Тут функціонують театри, цирк, зоопарк, філармонія, кілька музеїв і парків. Туристам нудьгувати в Іжевську не доведеться.
Літо в Удмуртії короткий, не спекотне. А ось зими - тривалі і холодні. Часовий пояс Іжевська і всієї Удмуртії збігається з Самарським. Різниця з Москвою складає +1 година.

Як дістатися до Іжевська
До столиці Удмуртії можна дістатися різними способами - на автомобілі, на поїзді, літаку, автобусі. Невеликий вибір населених пунктів, звідки можна доплисти до Іжевська на теплоході, але і цей варіант виключати не можна.
Літаком
У декількох кілометрах від Іжевська біля села Зав'ялова розташований єдиний аеропорт Удмуртії, який пов'язує збройову столицю Росії з такими містами, як Москва , Нижньовартовськ, Санкт-Петербург , Єкатеринбург , Самара , Новий Уренгой, Нижній Новгород , Краснодар , Пенза, Уфа . У період літніх відпусток відкриваються авіарейси до Анапи і Сочі.
Більшість авіарейсів Іжевського аеропорту обслуговує авіакомпанія Іжавіа, яка є офіційним експлуататором аеродрому. У Іжавіа є партнери з перевезень пасажирів. Серед них авіакомпанії «Оренбуржье», «РусЛайн», «ЮВТ Аеро», «Dexter», «Коміавіатранс».
Як дістатися до Іжевська   До столиці Удмуртії можна дістатися різними способами - на автомобілі, на поїзді, літаку, автобусі
Як доїхати в / з аеропорту Іжевськ
Аеропорт Іжевська розташований недалеко від межі міста. Дістатися туди можна на міському автобусі №331, який ходить по маршруту Вул.9 січня - Аеропорт, о 5:10 годині ранку і курсує кожні 45 хвилин до 22 годин. Приблизний час у дорозі - 45-50 хвилин.
Низькі ціни на послуги іжевських перевізників сприяють тому, що послуги таксі користуються великою популярністю. Так само можна замовити трансфер в / з аеропорту . На автомобілі до повітряної гавані впору дістатися всього за 15-20 хвилин.
Від Аеропорту до ж / д станції Вожой прокладений залізничні колії, але поки потяги не їздять, а від станції Вожой, пішки сорок хвилин.
поїзді
Іжевський залізничний вокзал відноситься до Горьківської залізниці, дістатися на поїзді або електричці сюди можна з багатьох міст Росії.
На електричці до Іжевська можна доїхати практично з будь-якого населеного пункту Удмуртії. Без пересадок швидкі поїзди РЖД, регулярно курсують до Іжевська з таких міст, як Москва, Казань, Санкт-Петербург, Уфа, Єкатеринбург, Нижній Новгород. У курортний сезон додатково відкриваються маршрути поїздів з Іжевська в Сочі і Сімферополь і в зворотному напрямку.

Як дістатися до ж / д вокзалу
Залізничний вокзал Іжевська знаходиться на вулиці Дружби, д. 16. Дістатися до нього можна за допомогою громадського транспорту чи на таксі.
Цілий ряд автобусів проїжджають повз ж / д вокзалу, це маршрути №№21, 25, 22, 36 і 49. Трамваї №№1, 9, 3, 12 також роблять зупинку у ЖД вокзалу. Крім того, до головної залізничної станції Іжевська можна дістатися і на маршрутному таксі №71. Тим, хто звик їздити з комфортом і цінує особистий час, можна скористатися послугами міських служб таксі.
автобусі
Міжміські автобуси регулярно їздять до столиці Удмуртії, серед них рейси з Пермі, Єкатеринбурга, Казані, Уфи, Нижнього Новгорода, Йошкар-Оли, Набережних Човнів і Ульяновська. Що стосується населених пунктів Удмуртії, то практично в кожному можна купити квитки на автобус і доїхати до Іжевська. Автовокзал Іжевська розташований в самому центрі міста, що дуже зручно для пасажирів.
теплоході
На теплоході можна доплисти до Іжевська тільки з Воложкі - пристані Саратовської області. У день теплохід робить кілька рейсів з періодичністю 2-3 години.
Як дістатися до ж / д вокзалу   Залізничний вокзал Іжевська знаходиться на вулиці Дружби, д
Де купити авіа та ж / д квитки в Іжевськ
Купити квитки на літак до Іжевська можна у будь-якого представника авіакомпаній, що здійснюють регулярні перельоти до столиці Удмуртії. Квитки на літак можна купити і за допомогою інтернету. Достатньо лише зайти на сайт авіакомпанії або сайт пошуковик. Найпопулярнішим сервісом з продажу авіаквитків на всі напрямки є сайт aviasales.ru. Нітрохи йому не поступаються сайти anywayanyday.com і momondo.ru.
Квитки на поїзд до Іжевська можна купити в касах залізничного вокзалу або на сайтах tutu.ru, onetwotrip.com або на офіційному сайті rzd.ru (ВАТ «РЖД»). У самому місті жд квитки придбати можна на вокзалі Іжевська або у відділеннях пошти.

Готелі, хостели, квартири в Іжевську   Перш ніж вибрати між знімною квартирою і   готелем в Іжевську   , Треба визначитися з районом проживання Готелі, хостели, квартири в Іжевську
Перш ніж вибрати між знімною квартирою і готелем в Іжевську , Треба визначитися з районом проживання. Тим, хто їде в столицю Удмуртії за емоціями і враженнями, слід підшукати житло ближче до центру міста. Якщо розваги туриста не цікавлять, а мета поїздки суто ділова, має сенс знайти готель або квартиру біля аеропорту або залізничного вокзалу.
Визначитися з вибором номера в готелі або хостелі буде простіше на сайті booking.com, де можна відразу прочитати відгуки постояльців, побачити фотографії інтер'єру номера.
Непогана економія може вийти, якщо зняти в Іжевську квартиру подобово , На час перебування. Для цього можна скористатися сайтом airbnb.ru.
Серед бюджетних хостелів Іжевська можна виділити «Достоєвський» і «Апельсин», серед готелів середнього цінового сегмента - «Парк Готель» і «Малина».

Пансіонати, турбази та будинки відпочинку
Будинок відпочинку «Машинобудівник» - відмінний варіант для тих, хто любить проводити час на природі. Там є все необхідне для організації пікніка з шашликами, будиночки з усіма зручностями.
Лікувально-оздоровчий комплекс «Зоря» підійде всім любителям активного відпочинку, адже на території будинку відпочинку є мотузковий парк, спортивні майданчики Пансіонати, турбази та будинки відпочинку   Будинок відпочинку «Машинобудівник» - відмінний варіант для тих, хто любить проводити час на природі і ігрові зали. У прокат видають необхідний спортивний інвентар.
Номери різної комфортності є на базі відпочинку «Хвиля», яка розташована на березі Іжевського ставка. На базі є спортивні майданчики, сауна, мотузкова смуга перешкод, альтанки з мангалами.

Оренда авто в Іжевську
При необхідності в Іжевську можна взяти автомобіль в оренду , Причому можна орендувати як легкові машини будь-якого класу, так і лімузини. Можна скористатися інтернет-сервісами, які пропонують широкий вибір прокатних автомобілів по всій Росії або світу, а можна звернутися в одну з іжевських компаній.
«ПрокАвто», вул. 30 Років Перемоги, 4В;
«РосАвтоПрокат», вул. Удмуртська, 304;
«Комфортонлайн», вул. Пушкінська, 268;
«АВС-прокат», вул. Леніна, 178;
«Edem», вул. Автозаводська, 36.
Серед популярних загальноросійських сайтів по прокату автомобілів можна виділити rentalcars.com.

Екскурсії по Іжевську   Туристам, яких немає достатньо часу для ґрунтовного знайомства з містом, неодмінно варто побувати на оглядовій   екскурсії по Іжевську Екскурсії по Іжевську
Туристам, яких немає достатньо часу для ґрунтовного знайомства з містом, неодмінно варто побувати на оглядовій екскурсії по Іжевську . За дві години екскурсовод проведе гостей міста по головним соборам, покаже Арсенал і першу кам'яну комору.
Дітям, безумовно, сподобається пізнавальна екскурсія в Інтерактивний Екологічний центр, де в доступній формі розкажуть про сучасні технології по збереженню навколишнього природи. Малюкам можна також відправитися на екскурсію в міський зоопарк, де регулярно проводяться тематичні прогулянки.
І батькам, і дітям надовго запам'ятатися екскурсія на завод по виготовленню кукурудзяних паличок, де можна не тільки побачити своїми очима весь процес виробництва солодкої вати, поп-корну і кукурудзяних паличок, а й взяти участь у виготовленні цих солодощів.
Екскурсія «Купола над містом» зацікавить не тільки православних. Адже за три години прогулянки по місту екскурсовод встигає познайомити туристів з провідними світовими релігіями, які представлені і в Іжевську. У програму входить відвідування Свято-Михайлівського собору, Успенської церкви, Троїцького храму і мусульманської мечеті.
Чоловікам, які небайдужі до техніки, варто неодмінно побувати на екскурсіях по Автозаводу і Мотозаводу. І тут навіть не варто пояснювати чому.
Любителі тварин можуть відвідати в Іжевську екскурсії на страусину ферму, розплідник хаскі або іподром.
Багато іжевчане в свій вихідний день вважають за краще сісти на теплохід до Воложкі і влаштувати на місці стоянки теплохода пікнік. Мальовничі місця, чисте повітря і річкова прогулянка сприяють і підняття настрою, і зміцненню здоров'я. Тим, хто не збирається влаштовувати пікнік на природі і готовий обійтися годинним річковим круїзом по Іжевському ставку, слід захопити з собою на судно хліб, щоб по дорозі погодувати річкових чайок.

Пам'ятки Іжевська, куди сходити
Іжевськ - економічна і культурна столиця Удмуртії, місто з багатовіковою історією. Природно, тут є що подивитися і куди сходити.
Національний музей Удмуртської Республіки імені Кузебая Герда, відомий в народі як Іжевський Арсенал, є великим музейним комплексом регіону. Тут постійно діють експозиції, присвячені національним музичним інструментам краю, подій Громадянської війни, історії становлення та розвитку Іжевська.
Пам'ятки Іжевська, куди сходити   Іжевськ - економічна і культурна столиця Удмуртії, місто з багатовіковою історією Серед місць культурного відпочинку в Іжевську можна виділити Російський драматичний театр, Державний національний театр Удмуртської Республіки, Удмуртську Державну філармонію. Дітям припадуть до душі спектаклі в цирку і Ляльковому театрі. А Іжевський зоопарк вважається найбільшим в Приволжжя.
Свято-Михайлівський собор Іжевська визнаний візитною карткою міста. Цей храм височить на одному з пагорбів у центральній частині міста і вважається одним з найкрасивіших православних храмів Росії. Всередині собору діють іконна лавка, виставкова галерея і меморіал жертвам громадянської війни.
Олександро-Невський собор - ще один діючий православний храм столиці Удмуртії, який приваблює численних туристів і паломників. Ця будова мало схоже на традиційні православні споруди, адже воно виконано в стилі суворого російського класицизму. Але внутрішнє оздоблення храму виконано в традиційному візантійському стилі.
Одним із символів міста, поруч з яким неодмінно варто зробити пам'ятну фотографію, є Михайлівська колона. Вона була встановлена ​​в 1852 році на честь князя Михайла, який шефствував над Іжевським збройовим заводом. У 2007 році колону відреставрували. Сьогодні, як і в царській Росії, 19-метровий стовп колони вінчає скульптура ангела-хранителя, який був демонтований після революції. Побачити Михайлівську колону можна у дворі Державного російського драматичного театру.
Міська набережна столиці Удмуртії, офіційна назва якої «Набережна Іжевського ставка імені зодчого Дудіна С.Є. », Активно упорядковується владою міста. Сьогодні там розбиті квітники, прокладені пішохідні та велосипедні доріжки. З набережної відкривається мальовничий вид на міський ставок. Влітку це відмінне місце для прогулянок.
На головній набережній міста можна побачити пам'ятник «Дружба народів», який приурочений до 400-річчя вступу Удмуртії до складу Росії.
У Літньому саду імені М.Горького гостей чекають цілий рік, але влітку тут особливо часто проходять різноманітні свята, фестивалі, виставки і конкурси.
У Парку культури та відпочинку імені С. М. Кірова теж люблять проводити час жителі і гості Іжевська. Тут є погуляти, посидіти, покататися на велосипедах. Дітей особливо порадує наявність в парку атракціонів, каруселей і кіосків з солодощами та морозивом.
Парк Космонавтів взимку готовий запропонувати гостям покататися на ковзанах і тюбінг-трасах, а влітку тут відкривається ціле містечко атракціонів з каруселями і кімнатою сміху. Круглий рік упряжки коней готові прокатати з вітерцем всіх бажаючих.
Так як Іжевськ визнаний збройової столицею Росії, в цьому місті чимало місць, пов'язаних з історією російської зброї. Тим, кому близька ця тема, варто сходити в Музейно-виставковий комплекс імені Михайла Калашникова. Тут можна буде не тільки своїми очима побачити розкішну збройову колекцію, а й випробувати більшість експонатів в тирі.
Незвичайний музей, який не залишить байдужим жодного ласуна, недавно відкрився в Іжевську. Це музей шоколаду. Тут можна дізнатися всю технологію процесу отримання ласощі з какао-бобів, продегустувати продукцію, самому виготовити шоколадну фігурку, взяти участь в інтерактивному шоу з Принцесою шоколаду.
В Іжевську встановлено кілька незвичайних пам'яток, які неодмінно варто відвідати. На вулиці Краєва біля ресторану «Позим» встановлено пам'ятник пельмені. Сама композиція являє собою триметрову вилку, на яку насаджений пельмень значного розміру. Автор скульптури Олексій Шкляєв хотів нагадати, що Іжевськ є батьківщиною цього улюбленого росіянами страви.
Міська скульптура «Іжик», встановлена на Центральній площі міста, виготовлена з ключів, які збиралися небайдужими городянами. Скульптура являє собою півтораметрового хлопчика-кафтанщіка.
На перетині вулиць Радянської та Комунарів можна посидіти на одній лавці з Іжевським крокодилом. Кажуть, що чавунний хижак здатний передати своїм сусідам по лаві частинку свого інтелекту.
В Березовій гаю, в якій так люблять гуляти місцеві жителі, встановлений пам'ятник козі. Місце для пам'ятника підібрано не випадково, раніше місцеві жителі пасли в цих місцях кіз, а сьогодні це домашня тварина увічнено в чавуні.

Новости