Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт в Салоніках

  1. Історія
  2. Сервіс та послуги
  3. транспорт


Аеропорт в Салоніках «Македонія» - один з головних аеропортів Греції, він розташувався в 15-и кілометрах на південний схід від центру курорту, в містечку Каламарія. Авіапідприємство має дві злітно-посадочні смуги з асфальтовим покриттям протяжністю 2,44 км і 2,41 км, що дозволяє приймати літаки середнього і малого типів.
Щодня із Салоніків виконуються авіарейси в Європейські країни, країни СНД, в тому числі в Росію. У структуру аеропорту увійшли пасажирський і вантажний термінали. На його території дислокуються підрозділи ВПС Греції і аероклуб Салоніки, який представляє легкомоторні повітряні судна.

Історія

Створення аеропорту в Салоніках доводиться на період Великої Вітчизняної Війни, коли фашистські окупанти звели тут злітно-посадкову смугу довжиною 600 метрів. І тільки в 1948 році з Салонік стали здійснюватися перші цивільні перельоти.
На початку 50-х років минулого століття була створена штучна ЗПС з асфальтовим покриттям протяжністю 1,8 км, в тому ж році побудовано перший будинок аеровокзалу в Салоніках з диспетчерським пунктом управління польотами на даху. Вже до кінця 50-х злітно-посадкова смуга була розширена і продовжена до 2,4 км.
Восени 1965року будівлю аеровокзалу було перенесено в містечко Каламарія, де воно знаходиться і по сьогоднішній день. За весь час існування пасажирський термінал був значно розширений, зроблені масштабна реконструкція та технічне переоснащення аеропорту в цілому, прокладено нову злітно-посадкова смуга паралельно існуючої.
Сьогодні це сучасне авіапідприємство, яке відповідає всім вимогам міжнародних стандартів, здатне приймати на обслуговування літаки всіх типів з злітною вагою до 170 тонн.

Сервіс та послуги

Незважаючи на свою невелику площу і перевантаженість в розпал туристичного сезону, аеропорт має всі необхідні умови для комфортного перебування пасажирів на його території. Забезпечені зручна система навігації, що дозволяє пасажирам мобільно переміщатися по території аеропорту, голосова та візуальна системи оповіщення про рух повітряних суден, цілодобова охорона аеропорту.
Для осіб з обмеженими фізичними можливостями організовані зустріч і супровід до місця призначення. Працюють сувенірні бутіки, інтернет кафе, каси продажу авіаквитків. Єдина незручність становить відсутність камери схову.

транспорт

Від аеропорту в Салоніках в місто налагоджено рух рейсових автобусів та міських таксі, також надаються трансфери.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 14.08.2014


Фотографії аеропорту Салонік

Популярні статті

Купити авіаквиток за найкращою ціною



Новости