Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт в Кемерово

  1. Історія
  2. Послуги та сервіс
  3. транспорт


Аеропорт в Кемерово імені героя Радянського Союзу, льотчика-космонавта Олексія Леонова, розташувався в 11-ти км від центру до південно-східної частини міста. У 2004 році аеропорт класу «Б», отримавши статус міжнародного, почав обслуговувати міжнародні перельоти. Звідси здійснюються регулярні чартерні рейси в європейські, південно-азійські країни, а також Туреччину, ОАЕ і Єгипет
Аеропорт Кемерово здатний прийняти і обслужити повітряні судна будь-якого типу, включаючи великовантажні авіамашини Boeing-767. Примітно те, що, незважаючи на численність міжнародних чартерних рейсів, що обслуговуються авіапідприємством, по Росії аеропорт здійснює перельоти в основному в Москву, Красноярськ і Сочі. Головними авіаперевізниками кемеровського аеропорту вважаються: Трансаеро, «Аерофлот» і S7 Airlines. Пропускна спроможність аеропорту - понад семисот пасажирів на годину.

Історія

Аеропорт в Кемерово сформований на початку 60-х років минулого століття. Його перші перельоти виконувалися на малих повітряних судах ІЛ-18 в основному місцевого напрямки. До середини 70-х аеропорт став обслуговувати безпосадочні перельоти за маршрутами - Москва-Сочі. На початку 90-х років додалися маршрути в Петропавловськ-Камчатський, Краснодар, Мінеральні води, і інші міста Росії.
В кінці 2001 року була запущена в експлуатацію злітно-посадкова смуга довжиною 3200 м. І аеропорт став приймати широкофюзеляжні лайнери міжнародного класу типу Боїнг 747. У цьому ж році авіапідприємство отримало статус міжнародного.
У 2012-му році міжнародний аеропорт Кемерово був перейменований в «Міжнародний аеропорт Кемерово імені Олексія Архиповича Леонова».

Послуги та сервіс

До складу Міжнародного аеропорту Кемерово увійшли два термінали - міжнародний і внутрішній. На території терміналів є медпункт, пошта, кімната матері і дитини, камера зберігання. Працюють кафе, ресторан, пошта, банкомати. Для VIP -пассажіров обладнаний бізнес зал, безкоштовний вихід в Інтернет. Забезпечена цілодобова охорона аеропорту.

транспорт

Від аеропорту в центр міста можна проїхати на автобусах: № 101, наступного за маршрутом «Аеропорт - залізничний вокзал», № 126 «Аеропорт - вул. Тухачевського », і мікроавтобуси, регулярно курсують за тими ж маршрутами. Також можна замовити таксі ще до прильоту в аеропорт, прямо з борту літака.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 26.06.2014


Фотографії аеропорту Кемерово

Популярні статті

Купити авіаквиток за найкращою ціною



Новости