Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чим можна розбавити лікер?

  1. 1 Мінеральна вода або тонік
  2. 2 Свіже молоко або вершки
  3. 3 Додавання соків
  4. 4 Кава та чай
  5. 5 Алкогольні напої

Деякі вважають лікер в чистому вигляді дуже міцним, інші - занадто солодким. Але якщо знати, чим розбавити лікер так, щоб не зіпсувати його смак, то можна зробити вживання його незабутнім. Лікери, як правило, асоціюються у нас з вечірнім відпочинком в приємній компанії, м'якою музикою і тихим полум'ям свічок. Для деяких самодостатніх людей може вистачити тільки музики, свічок і лікеру, якщо, звичайно, вміти урізноманітнити його смак різними добавками і правильно змішувати їх в потрібних пропорціях. Потрібно дізнатися, чим розбавляють лікер і з чим його не можна змішувати ні за яких обставин.

1 Мінеральна вода або тонік

Якщо в десертні види напою додати мінеральну воду без газу, то це не змінить його смаку, а лише зробить менш міцним і не таким солодким. Дуже добре такий варіант підходить для міцних сортів на кшталт Бехеровки, Амаретто, Куантро, Бенедиктин або Кюрасао. Мінеральною водою часто розбавляють фруктові види, такі як полуничні, вишневі, апельсинові та ін.

Мінеральною водою часто розбавляють фруктові види, такі як полуничні, вишневі, апельсинові та ін

Мінеральна вода

Бехеровка, наприклад, змішують з водою в пропорції 1: 2, тобто на 1 частину лікеру беруть 2 - води або тоніка: напій при цьому все одно продовжує залишатися міцним. Така суміш з тоніком стала дуже популярною останнім часом і навіть отримала народне прізвисько "бетон". Ходять чутки, що самі чехи, які придумали цей напій, люблять розбавляти його пивом.

Однак ні в якому разі не можна змішувати з водою, соками або тоніком лікери на основі вершків, наприклад Бейліс (Baileys), Адвокат (Advocaat), Вайлд Африка (Wild Africa), Шерідан (Sheridans), Tequila Cream або Броганс (Brogans).

Мало того що вода буде заважати проявлятися смаку самого вершкового або яєчного лікеру, але вона ще й викличе згортання продуктів, які є основним інгредієнтом цієї категорії напоїв. З цієї ж причини не слід додавати в них соки або тоніки.

лікер Baileys

2 Свіже молоко або вершки

Свіже молоко або вершки ідеально поєднуються з усіма лікерами на основі вершків, яєць і крему, причому як в холодному, так і в гарячому вигляді. Останній варіант може виявитися корисним під час застуди, після прогулянки під дощем, якщо промочили ноги, в осінні похмурі дні, щоб зігрітися, і просто для задоволення.

Додавання молока трохи змінює смак вихідного продукту, тому рекомендується використовувати його в співвідношенні 1 до 3, тобто на 1 частину молока брати 3 - основного інгредієнта. Особливо добре поєднується з молоком кавовий лікер, наприклад мексиканський Tequila Cream, що володіє присмаком текіли, кавовим ароматом і ніжною консистенцією танули в роті вершків. Завдяки тому, що в ньому мало алкоголю, він прекрасно гармонує з різними десертами. А присутність кориці і ванілі поліпшує травлення і дає відчуття спокою, затишку і захищеності.

Пити з молоком, крім уже перерахованих, можна також африканський вершковий лікер Амарула (Amarula), за смаком і консистенції трохи нагадує Бейліс, тим більше, що деякі вважають його занадто солодким, щоб користуватися ним в чистому вигляді. Передбачається, що Amarula підвищує статеву потенцію, оскільки містить в своїй основі плоди марули, яку вважають за краще слони в шлюбний період. Розведений молоком, Амарула продовжує зберігати всі свої корисні властивості і просто стає менш солодким.

Розведений молоком, Амарула продовжує зберігати всі свої корисні властивості і просто стає менш солодким

молоко

Можна згадати ще аналог голландського Advocaat - німецький яєчний кремовий лікер Верпортен (Verpoorten), що володіє дуже тягучою густою консистенцією, запашний ваніллю і медом, який теж дуже добре розлучається молоком або вершками, що роблять його не таким щільним і густим.

Крім того, є група шоколадних лікарів, наприклад австрійський Моцарт (Mozart): класичний Mozart Gold, дуже солодкий, з ванільним присмаком, Mozart White, гіркуватий, з ароматом кави, Mozart Black. Їх теж можна змішувати з молоком або вершками, не погіршуючи їх смак.

3 Додавання соків

Соки добре додавати в усі фруктові лікери, причому вважається, що використовувати краще сік тих же фруктів, на основі яких базується смак самого напою. Так, наприклад, в один з найбільш популярних лимонних варіантів, який так і називається, Sovrano Limoncello (цей напій є національною гордістю новозеландських виробників і навіть символом країни), додають цитрусові соки на кшталт апельсинового, лайма, лимонного або ананасового. Вони взагалі вважаються універсальними для будь-яких коктейлів. Sovrano Limoncello рекомендується пити тільки охолодженим.

Цими ж соками можна розбавляти дуже популярний Гран Марні Кюве дю Сан Санкантенер Оранж (Grand Marnier Cuvee du Centenaire Orange), в якому використовуються зелені дикі апельсини з Карибських островів. Ними можна розбавляти і широко відомий Гран Марні Кюве Спешіале Сан Сенкантенер (Grand Marnier Cuvee du Cent Cinquantenaire), створений на основі кращого французького коньяку і тропічних фруктів, точна назва яких не розголошується. Апельсиновий біттер Кампари (Campari) прекрасно поєднується з усіма цитрусовими соками, незважаючи на те, що в ньому і так більше 40 інгредієнтів, в тому числі гірких ароматичних італійських трав. Розведення соками частково знімає гіркоту, хоча деякі люблять цей напій виключно за її присутність, припускаючи, і не дарма, що наявність гіркоти покращує травлення, бадьорить і оздоровлює організм в цілому.

Рекомендується розбавляти напої соками в пропорціях 1: 1 або 1: 2, тобто на 1 частину соку брати 2 - лікеру.

Рекомендується розбавляти напої соками в пропорціях 1: 1 або 1: 2, тобто на 1 частину соку брати 2 - лікеру

соки

Крім уже згаданих, добре поєднується з цитрусовими соками французький Тріпл Сек (Triple Sec), схожий на лікер Кюрасо, для якого спеціально був придуманий коктейль Камікадзе, де в рівних частках змішуються в шейкері лимонний сік, лікер і горілка, а потім отримана суміш подається зі льодом, прикрашена шматочками лимона.

Вишневим соком розбавляють італійський Мараськіно (Maraschino), вироблений з карликової вишні, плоди якої мають настільки мало м'якоті, що надають лікеру присмак гіркого мигдалю, хоча і вишневий аромат в ньому теж зберігається. Однак в більшості коктейлів, пропонованих в барах, таких як Гонолулу, Останнє Слово, Авіація, замість вишневого соку використовується лимонний.

Крім Мараськіно, нерідко змішують з вишневим соком і один з найпопулярніших вишневих лікарів Peter Heering Cherry Liqueur, що додає отримується шеррі-бренді ще більшої виразності.

4 Кава та чай

З чим п'ють каву і чай? Звичайно, з лікерами, причому обидва напої добре поєднуються практично з усіма їх видами. Особливо популярні добавки БІТТЕРИ в зимову пору року, коли гіркоти корисні в усіх можливих варіантах потрапляння в організм людини, в тому числі і в напоях.

Особливо популярні добавки БІТТЕРИ в зимову пору року, коли гіркоти корисні в усіх можливих варіантах потрапляння в організм людини, в тому числі і в напоях

Кава

До таких корисним добавкам можна віднести чеську лікерну настойку Бехеревка, що містить суміш більш, ніж з 20 гірких трав, яку взагалі спочатку задумували як ліки. Німецький міцний лікер Егермейстер, що містить не тільки трави, але і коріння, і навіть кору. Ризький чорний бальзам, який до цих пір використовується як ліки, а також Кампари, угорський біттер Унікум, венесуельський Amargo de Angostura і деякі інші лікерні настоянки.

Якщо ж говорити не стільки про користь, скільки про задоволення, то неймовірну гаму відтінків смаку кави набуває при додаванні в нього лікарів Амаретто, Бейліс, Ірландські вершки, Тіа Марія, Калуа і багатьох інших. Причому смак кави змінюється настільки значно, що кожен раз створює відчуття нового приголомшуючого напою. Солодкі види лікарнях настоянок, на відміну від БІТТЕРИ, популярні у всі пори року, незалежно від сезону.

Що стосується чаю, то його любителі можуть додавати в чашку як різні біттери, так і фруктові лікери, наприклад апельсинові або лимонні.

5 Алкогольні напої

Розбавляють лікери міцним алкоголем, як правило, чоловіки і, перш за все, для того, щоб усунути солодкий смак, хоча деякі роблять це для підвищення міцності напою. В цьому випадку краще використовувати світлі сорти рому, джин або горілку, оскільки всі вони добре поєднуються з настоянками і мають нейтральний смак.

Більш обережними слід бути у випадку з шампанським, винами або коньяками, які мають свій індивідуальний склад і оригінальний смак, внаслідок чого не завжди підходять для поєднання з іншим алкоголем.

Новости