Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Офісним працівникам радять грати в машинки

Офісним працівникам радять грати в ляльки і & nbsp; машинки. фото diary.ru

В США вже задіяли нове порятунок від робочих стресів - геймофікацію. У нас серйозні люди, які грають в ляльки або солдатики, до сих пір ховаються і від колег, і від знайомих.

Офісний планктон ховає свої пристрасті і витрачає величезні суми на обладунки для неіснуючих воїнів або на меблі для віртуальної квартири. На втікачів від реальності роблять капітал розробники комп'ютерних ігор. Ігровий бізнес заробив 66 мільярдів доларів - це як половина доходу Голлівуду. З них майже 8 мільярдів - це справжні гроші за віртуальні товари, пише ТСН .

системний адміністратор Гліб Коробов розповідає: "В основному забороняють, тому що вважають, що це шкодить робочому процесу, тому що людина відволікається на гру. Якщо є час грати, значить, немає часу на роботу".

Заборона пасьянсів і блокування соціальних мереж почистили ряди гравців в он-лайні і підштовхнули людей до об'єднання за інтересами. По всій країні з'являються різні гуртки. Фінансові директори, менеджери і чиновники грають в настільні ігри сучасного покоління.

Потреба в подвійного життя - вже типове наслідок офісної кар'єри. Гра допомагає забути про кредити і останніх термінах. Психологи гру заохочують, але кажуть, що краще б люди бавилися на роботі в спеціальних кімнатах.

Не соромитися дитячих захоплень, а гратися машинками, кататися на самокатах і на гойдалках можуть співробітники декількох компаній в Україні.

Наталія Маціпура, піар менеджер кадрового агентства, розповідає: "Роботодавці розуміють, що працівникам треба відволікатися. Тепер вони вже й соцмережі не закривають, бо розуміють, що людині потрібно міняти вид діяльності хоча б ненадовго".

Кевін Івах, професор університету Пенсільванії, ділиться своїм баченням: "гейміфікація - це окреме серйозний напрямок, яке може поліпшити бізнес і освіту. Елементи гри насправді нас вчать і роблять кращими працівниками".

Цей напрямок досліджується і розвивається за кордоном. Існує версія, що в півтора рази підвищується працездатність тих, хто вільно може бути собою і на роботі, і вдома.

Втім, відкинути стереотипи і ризикнути дисципліною поки що дозволяють собі тільки міжнародні компанії.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Новости