Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи можна їхати в Єгипет самостійно?

Їхати в країну пірамід самостійно природно можна, але не забувайте про ряд труднощів які вам варто пройти. В першу чергу в країні не дуже люблять туристів, які приїжджають самостійно. За всіма параметрами самостійний відпочинок в Єгипті не буде дешевше подорожі через турагентство.

Отже, ви плануєте відпочинок і враховуєте різні чинники самі, доведеться потрудитися. Насамперед бронюємо квитки на літак і номер в готелі. Найдешевші квитки на чартерні рейси. Однак їх заздалегідь розкуповують турфірми, і тільки при дуже великій удачі можна знайти такий варіант, а готелі заздалегідь залишають номери для тих, хто їде груповими турами. Турбота про візу теж ляже на Ваші плечі.

Ви забронювали квитки і готель, прибуваєте в Єгипет, в аеропорту вас не зустріне туроператор. Питання трансферу ви вирішуєте самостійно. Не забувайте домовлятися про ціну з таксистами заздалегідь. Це потрібно для того, що б не бути обдуреним. У готелі, як правило, вас будуть селити в номер, в який вигідно їм вас поселити. Тому перш ніж віднести багаж, зайдіть перевірте свій номер самі, можливо ви захочете зробити обмін. Головне в цій ситуації бути рішучим, і тоді, за певну плату, ви зможете домогтися свого.

Але, цілком може бути і так, що запропонований номер Вас цілком влаштує. Не поспішайте ставити свій підпис на документі, який вам дадуть араби. Спершу перевірте, чи є в номері все рушники, заповнений чи повністю міні бар, чи справна вся техніка. В іншому випадку своїм підписом, ви підтверджуєте що у вас в номері все в порядку, в разі чого ви оплачуєте якусь несправність. Не варто залишати речі в номері готелю. На жаль, Ви можете втратити їх назавжди. Документи і всі цінні речі слід помістити на зберігання в сейф на ресепшн, надається він безкоштовно.

Є кілька транспортних нюансів, про які слід знати вирушаючи до Єгипту самостійно. У Єгипті немає встановлених тарифів на перевезення пасажирів, перш ніж сідає в машину домовтеся про вартість поїздки. Будьте готові до того, що навіть в автобусі з вас можуть зажадати грошей як за таксі, якщо ви будете єдиним пасажиром. Розраховуватися за проїзд коштує тільки в кінці поїздки, вивантаживши свій багаж, за який з вас можуть зажадати доплату. Намагайтеся не їздити самостійно, так само як і гуляти по місту, в разі чого лякайте поліцією, ситуація відразу ж вирішитися з користю для вас.

Читайте також: Транспорт в Єгипті

Якщо ви зібралися поїхати на екскурсію, запам'ятайте для себе кілька правил:
1. уточніть яким автобусом ви поїдете, чи є в ньому кондиціонер і туалет;
2. звідки вирушає автобус, чи забере він Вас з готелю і привезе назад;
3. будете ще заїжджати за іншими екскурсантами, скільки часу це займе;
4. за якою програмою проводиться, скороченою або повною;
5. які послуги надаються за окрему плату.

При покупці екскурсії потрібно обов'язково взяти телефон організатора і не соромтеся подзвонити, якщо екскурсія проходить не так, як Вам обіцяли при її продажу. Краще дзвонити в присутності гіда, який проводить екскурсію. Не купуйте екскурсії у неперевірених людей, буде краще, якщо ви познайомитеся з туристами, які вже побували на екскурсіях і запитайте їх про враження.

Отже робимо висновки, що їхати самостійно не просто, потрібно знати деякі особливості країни. А втім все залежить від настрою і бажання мандрівного.

Новости