Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

З рюкзаком за Південно-Східної Азії: куди, як і коли

фото: Shatterstock

Неділя, 19 червня 2016

Про бекпекінге (подорожі «дикуном») по Південно-Східній Азії замислюються багато. Райські пляжі, красиві храми і екзотична кухня - саме те, що приваблює любителів подорожей.

коли

Хоча клімат трохи відрізняється в кожній країні, в цілому в регіоні круглий рік тепла погода. Взимку, коли менше дощів, ціни вище, тому вигідніше отруїтися в подорож з травня по вересень. У цей період більш жарко і є високий ризик потрапити під проливний тропічний «душ», але вам точно вдасться заощадити.

куди

Найголовніше при плануванні відпустки в Південно-Східній Азії - охопити різні напрямки і при цьому не перевантажити свій маршрут. Якщо у вашому розпорядженні всього пара тижнів, не намагайтеся осягнути неосяжне. Ви набагато краще проведете час, якщо відвідаєте дві-три країни і ближче познайомитеся з місцевою культурою, ніж якщо мигцем подивіться десять. Найбільшою популярністю користуються такі:

В'єтнам

Дуже важливий пункт в маршруті вашого подорожі, оскільки В'єтнам багатий неймовірними пам'ятками і культурою. Їжа тут теж приголомшлива і відносно доступна, так що будьте готові до свята живота. І обов'язково відвідайте бухту Халонг - це одне з найдивовижніших місць на Землі.

Таїланд

Таїланд - одна з найбільш красивих і доступних країн Південно-Східної Азії. Шикарний номер в готелі тут обійдеться набагато дешевше, ніж аналогічний у Америці чи Європі. Таїланд пропонує багато цікавого як щодо пляжного відпочинку, так і по відношенню до знайомства з культурою. Прокладіть свій маршрут від Чиангмая, через Бангкок (відмінне місце для шопінгу) і до південних островів з їх райськими пейзажами.

Камбоджа

Ангкор-Ват у Сієм Ріп вважається найпопулярнішою пам'яткою Камбоджі, і не дарма. Почніть свій шлях звідси, але обов'язково відвідайте і інші райони країни, що знаходяться в стороні від второваних доріг. На Кох Ронг можна не тільки помилуватися красивими видами, але і поплавати в теплих водах Сіамської затоки.

Лаос

Головна перевага Лаосу перед такими країнами, як В'єтнам і Таїланд, - це відсутність натовпів туристів. Почніть свою подорож в місті Луангпхабанзі, який є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Величні буддійські храми здивують вас своєю красою. Поспішайте насолодитися країною, яка ще не перетворила туризм в індустрію.

Індонезія

Всі мріють провести відпустку на приголомшливому узбережжі Балі, і поїздка в Індонезію втілить цю мрію в життя. Первозданна краса острова притягує своїми вулканами, чудовими пляжами і рисовими полями. Крім Балі, варто звернути увагу на красиві храми Боробудур і Прамбанан.

багаж

Для подорожі по Південно-Східній Азії найкраще підійде рюкзак. Це набагато зручніше, ніж валізу, особливо якщо ви плануєте відвідати кілька країн. Переконайтеся, що рюкзак не дуже великий для вас, і не перевантажуйте його. Вага багажу грає ключову роль, адже ви будете переміщатися кожен день. Не намагайтеся упакувати весь свій гардероб, навіть якщо вирушаєте в далеку подорож. Якщо щось зноситься, на місці можна недорого купити нові речі.

транспорт

Південний схід Азії - популярний туристичний напрям, тому добиратися туди зручно. Якщо у вас мало часу або потрібно подолати велику відстань, кращим варіантом стане авіапереліт. Хоча автобуси і поїзди, яких тут більш ніж достатньо, обійдуться дешевше. Також в Азії популярні човни і пороми, так що у вас буде великий вибір транспорту. Але краще все спланувати заздалегідь, щоб не витратити 20 годин на дорогу, маючи на всю подорож всього тиждень.

бюджет

Перельоти в Південно-Східну Азію можуть бути дорогими, але ви зможете істотно заощадити на місці. Тут легко можна прожити день, витративши всього $ 30-50. А якщо ви готові зупинитися в хостелі, то сума буде ще менше. Популярні країни можуть здатися досить дорогими, але в цілому житло і харчування в Азії дешевше, ніж в Європі.

Матеріал переведений бюро перекладів «Ерідан 2002»

Читайте також: «Азія roadbook: Автостопом без гроша»

Новости