Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Східний стиль в інтер'єрі

Східний стиль з'явився внаслідок колонізації Європою країн Азії та Близького Сходу, що диктується політика і жвава торгівля привели до того, що в Європу стали проникати східні тенденції в культурі і мистецтві. Європейців притягувала і заворожувала східна культура: тканини, візерунки, фарфор, національні вбрання, ширми , Меблі та багато іншого. І в даний час багато хто бажає відтворити у себе в квартирі цей екзотичний інтер'єр. Ось наприклад, ці фотографії в східному стилі прекрасно передає його багате оздоблення.

ширми

Східний стиль в інтер'єрі - загадковий, багатоликий і багатогранний, як і все східне. Він вбирає в себе різноманіття елементів арабської, азіатської та індійської культури. Адже Схід охоплює безліч країн і в кожній країні є свої особливості оформлення інтер'єру. Деякі з них все ж є загальними:

  1. Характерна насичена колірна гамма або спокійні тони в поєднанні з яскравими колірними акцентами. Переважаючі кольори жовтий на білому або чорному, теплий коричневий, червоний кольори в поєднанні з орнаментами і драпіровками. Поєднання насичених і малонасищенних відтінків, що створює плавні переходи- градієнти.
  2. Переважання натуральних природних матеріалів: металу, тканин, дерева. Якщо це дерево, то бамбук , Горіх, очерет, кедр. Якщо тканина, то - шовк, бавовна, парча, органза. Східний стиль в інтер'єрі спальні важко уявити без вишуканих малюнків на сяючим золотом тканини. Це може бути контраст золотого і синього, шовкова постільна білизна, романтичні ліхтарі з гранями з кольорового скла.
  3. Ліжко - широка і низька. відмінно підійде ліжко з балдахіном. Легка струмлива тканину відокремить спальне ложе від решти простору і створить інтимну атмосферу. Найяскравіша риса східного стилю - велика кількість подушок з вишивками. В арабській і турецькій інтер'єрі кожна подушка - витвір мистецтва. Вони можуть прикрашати ліжко або лежати на підлозі.
  4. Тонке різьблення по дереву, різні орнаменти, настінні розписи. Дерев'яні панелі з геометричними фігурами: ромбами, зірками і іншим. Східний стиль в інтер'єрі вітальні неможливий без шикарного перського килима і декорованих штор з китицями. Дверні прорізи можуть бути у вигляді стрілчастих арок, а двері - з елементами кованих решіток. Часто використовується інкрустація перламутром, каменем, покриття лаком.
  5. Меблі найчастіше низька і приземкувата. Характерні обтічні форми, використання твердих порід деревини, прикраси карбованими вставками і мозаїкою.
  6. Невисокі лаковані столики, етажерки, скрині і консолі. Головний предмет інтер'єру в східному стилі - низький диван, оббитий шовком, атласом або оксамитом.
  7. Як аксесуари можна вибрати розписні керамічні вази і тарілки, розписні ширми, курильниці для пахощів, свічки. Інтер'єр вітальні в східному стилі - прекрасне рішення, адже це, мабуть, самий гостинний стиль. Він вабить теплими кольорами яскравою і радісною життя, зручною котра володіє меблями, ароматами квітів і кальяну.

Фото цього інтер'єру відображає найяскравіші риси східного стилю: приглушене світло, витіюваті орнаменти, подушки, безліч витончених штучок.

(Східний стиль в інтер'єрі фото)

Залишилося лише запалити аромалампу, включити розслаблюючу музику і зануритися в атмосферу східної казки!

Якщо вам ближче азіатський напрямок, то краще використовувати в якості ліжка матрац-футон на низькому подіумі, а як абажури для світильників папір, а не щільні тканини. Маленькі деревця, ієрогліфи, паперові ліхтарики стануть природною прикрасою такого інтер'єру.

Новости