Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Головний залізничний вокзал Праги

  1. Бронювання і купівля квитків
  2. чеські поїзди

Головний вокзал Праги є одним з останніх архітектурних досягнень імперії Габсбургів, спроектований Йозефом Фантою і офіційно відкритий в 1909 році, як вокзал Франца-Йосипа. Пізніше він був перейменований в вокзал Вільсона, а сьогодні його часто називають центральним залізничним вокзалом. З 1972 по 1979 р станція була розширена новим будинком терміналу, в тому числі станцією метро і головною сходами терміналу.

Якщо ви швидко проходите повз або прибутку на метро, ​​можна і не помітити збереглися частини в стилі модерн, головним чином - високі куполи, вітражі і висічені особи жінок, що представляють Прагу як "мати міст". На вершині сходів оригінальний вхід поруч з кафе Фантова Каварна і раніше виділяє імперську велич, з кованими пологами і голими фігурками, що розкинулися на всі боки вежі.

Станція зручно розташована в п'яти хвилинах ходьби від Вацлавській площі і пов'язана з іншими частинами міста лінією метро C. Центральний вокзал також пов'язаний з Празьким аеропортом експрес-автобусом, що ходять кожні 30 хвилин в денний час (час шляху від 25 до 40 хвилин). За межами терміналу ви знайдете стенди з розцінками таксі. На жаль, не рекомендується наймати таксі, які стоять навколо залізничної станції, так як з вас, швидше за все, візьмуть оплату за завищеними тарифами. Замість цього зателефонуйте в одну з відомих фірм або попередньо замовте таксі в компанії з доставки пасажирів з / до празького аеропорту.

У 2010-2011 роках Головний вокзал Праги (Hlavni Nadrazi) був повністю відремонтовано та модернізовано італійською компанією Grandi Stazioni за західними стандартами і змінив свій колишній вигляд темної частини Праги. Сама станція розділена на кілька рівнів. У ній є все, що повинно бути на залізничній станції, включаючи багажний лічильник, який працює 24 години, і великі автоматичні камери схову. Там також є обмінні пункти, банкомати, туристичні та інформаційні стенди, магазини швидкого харчування і ресторани (такі як Burger King), кафетерії і роздрібні магазини.

Там також є обмінні пункти, банкомати, туристичні та інформаційні стенди, магазини швидкого харчування і ресторани (такі як Burger King), кафетерії і роздрібні магазини

Намагайтеся не прибувати вночі: вокзал закривається з 12:40 до 3:40 ранку, а його околиці служать магнітом для кишенькових злодіїв і п'яниць і вже надходили повідомлення про напад на туристів.

Щоб дістатися до Старого Міста, сядьте на метро лінії C до станції Muzeum і пересядьте на лінію А до станції Staroměstská.

Щоб дістатися до Празького Граду, сядьте на метро лінії C до станції Muzeum і пересядьте на лінію А до станції Hradcanska або Malostranská.

Щоб дістатися до Вацлавській площі, просто пройдіть 5 хвилин пішки (це недалеко).

Бронювання і купівля квитків

Можна купити квитки онлайн на сайті чеської залізниці за 60 днів до поїздки в Чеську республіку і по інших напрямках в ЄС ( www.cd.cz ). Ви також можете купити квитки на будь-якому вокзалі в Празі або інших місцях в Чеській Республіці. Квиткова каса на головному залізничному вокзалі Праги знаходиться на цокольному поверсі. Більшість місцевих жителів не бронюють квитки заздалегідь і квитки, як правило, доступні в усіх напрямках, аж до дня від'їзду. Якщо ви поспішаєте, можна також купити квиток у кондуктора, але будьте готові до додаткової оплати.

чеські поїзди

Прості чеські поїзди не дуже зручні. Якщо ви подорожуєте на самих повільних їх них, поїздка буде дуже дратівливою. Проте, міжнародні поїзди Eurocity і міжміські поїзди, що з'єднують Прагу з іншими великими європейськими містами, як Відень, Будапешт і Берлін, дуже гарні. Оголошення в цих потягах звучать англійською, а сервіс включає ресторан, перший і другий клас. Якщо ви подорожуєте італійським експресом Pendolino (керованим Чеськими залізницями) або RegioJet (керованим StudentAgency), відчуєте всю розкіш поїздки з безкоштовними прохолодними напоями, електричними розетками і Wi-Fi. На жаль, їх кількість дуже обмежена.

[Mappress mapid = "53"]

Новости