Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Двадцять дітей з Єкатеринбурга, яким відмовили в таборі "Океан", в сльозах розбирають валізи

Близько 20 дітей з Єкатеринбурга повинні були полетіти в ці дні в табір Океан до Владивостока Близько 20 дітей з Єкатеринбурга повинні були полетіти в ці дні в табір "Океан" до Владивостока. Але днями уряд країни прийняв рішення відправити в табір хлопців із затоплених повінню регіонів. Щоб звільнити місця постраждалим, адміністрація табору розгорнула тих юних мандрівників, які сиділи на валізах, і навіть тих, хто в цей час вже їхав в табір. Варто відзначити, що "Океан" має федеральний статус, часто путівками в нього дітей нагороджують за особливі заслуги в спорті, навчанні або творчості.

Як розповіла порталу E1.RU користувач Олександра Євдокимова, путівкою в "Океан" нагородили її 15-річного сина. За свій рахунок батьки купували авіаквитки, які коштували близько 35 тисяч рублів. Про те, що в табір підліток поїхати не може, тому що туди поселять дітей з Хабаровського краю і Амурської області, Олександра повідомили за два дні до вильоту.

В авіакасах сказали, що, за правилами, можуть компенсувати лише 10% вартості в зв'язку з пізнім поверненням квитків. Щоб вирішити питання, батьки хлопців, які залишилися без довгоочікуваного подорожі, звернулися до уряду області. Там пообіцяли направити відповідний лист в федеральні відомства. Однак поки не відомо, чи повернуть гроші і в які терміни.

"Діти, звичайно, дуже засмучені, - коментує Олександра Євдокимова. - В сльозах розбирають валізи. Для багатьох це був табір мрії. Замість нагороди вийшло покарання. Якби гроші за переліт повернули відразу, ми хоча б могли відправити дітей кудись в Туреччину . А тепер ні грошей, ні поїздки. Це дуже прикро ".

Однак, за словами мами підлітка, найбільше екатерінбуржци переживають за тих, кому довелося розвернутися вже в дорозі. У форумі табору "Океан" постраждалі пишуть, що хлопців із сусідніх Курганської і Челябінської областей буквально "знімали з поїзда". Підліткам доводилося ніч сидіти на вокзалі на валізах і чекати, коли їх зможуть відправити додому. Це, на думку Олександри, для дітей, які вже встигли познайомитися і подружитися в поїзді і їхали з радісним передчуттям до океану, справжня трагедія, яку вони довго не зможуть забути. Батьки, звичайно, дуже співчувають тим, чиї будинки постраждали через води, але дивуються, чому не можна було в цьому випадку відправити дітей, що заслужили свій відпочинок, в інші табори на узбережжі, які в більшості своїй в цей час вже завершили останню зміну та мають вільні місця.

Фото: okean.org

Новости