Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

вина Чорногорії

  1. Історія з географією
  2. лицарі вина


Чорногорію називають екологічним заповідником Старого Світу. Тут збереглися не тільки найчистіші лісові озера і заповідні пляжі, але і тисячолітні традиції виноробства. Секрети батьків і дідів сучасні чорногорські винороби бережуть і передають своїм дітям, а вина Чорногорії славляться особливим кольором і ароматом.
Найголовніший і цінний сорт чорногорського винограду за старою традицією зростає на плантаціях в формі хреста. Його називають Крстач і саме його плоди купажируют для отримання знаменитого вина з Чорногорії.

Історія з географією

Центр чорногорського виноробства розташований в околицях міста Црмніци. Саме сюди прагнуть всі учасники винних турів в Чорногорію. У Црмніце зосереджені найкращі виноробні, багатьом з яких - не одна сотня років. На тутешніх схилах вирощується і виноград сорту Вранац. Сербський слово означає "вороний кінь" і саме такий колір набувають грона ягід до моменту, коли починається збір врожаю. Справжність вина Чорногорії, виробленого з плодів сорту Вранац, можна визначити по лілового відтінку і гармонійного розкішному букету смаку. Вино Вранац за два роки ферментації збагачується привкусами і ароматами дубових бочок, завдяки чому ця марка опинилася в списку ста найбільш вишуканих світових вин.

лицарі вина

Плантації Црмніци можуть похвалитися не тільки винами, а й людьми, їх виробляють. В регіоні привласнюють титул Лицаря вина найкращим виноробам. Першим володарем такого титулу став Мійо Улама, на завод якого можна здійснити захоплюючу екскурсію. Лицар вина виробляє свої фірмові напої з дотриманням вікових традицій. Його вино дозріває тільки в дубових бочках, а на дегустацію Мійо пропонує не тільки вина, а й домашній копчений окіст або дичину.
У місцевості Подгоріца - свої лицарі вина. Тут випускають білі сорти, в числі яких - і популярний "Крстач" з тих самих плантацій в формі хреста. Вино має тонкий смак і багатий букет ароматів, серед яких вгадуються і цитрусові, і персик, і мускатна диня. Його колір нагадує романтикам розплавлений квітковий мед. Ціна на "Крстач" цілком доступна і дозволяє купувати вино навіть людям з дуже помірними доходами.
У Чорногорії справедливо вважають, що стаканчик доброго вина - найвірніший спосіб привернути до себе співрозмовника і познайомитися із супутником. Саме тому виноробні і вина Чорногорії - одна з головних складових екскурсійної програми для кожного справжнього мандрівника.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 12.01.2015

фотографії

Популярні статті



Новости